Homeopátia

Az Unciklopédiából

„Kutyaharapást szőrivel.”

~ Piroska és a farkas

„Madarat tolláról, embert homeopatáiról.”

~ Sir Tusseud

A homeopátia – ellentétben a feltételezésekkel: nem egy hasonszőrű ló kilógó lába, hanem – a szociopátia és a pszichopátia közé eső elmebeli aberráció, mellyel a beteg kóros gyógyítani akarását fejezik ki (függetlenül attól, hogy egy embertársa igényli-e ezt, vagy sem).

A kényszeres betegségggyógyítás a „hasonlót a hasonlóval” [1] elve alapján kulminál. (Lásd még: Homeopátia.) Arra a felkiáltásra, hogy: „De hát ez egy ordas marhaság!” – a válasz az: „Hiszen az én szinuszitiszemet is meggyógyította, mikor antibiotikumrezisztenciát kaptam a sztreptokokkuszos fertőzésemmel.”

Eredete[szerkesztés]

A szó a görög homeósz (hasonló) és pathosz (szánalmas, beteges) szavakból származik. Eredetileg az ósötét középkórban figyelte meg Paulus den Oesterreich, hogy ha két farkas marakszik, és egyszerre marják meg egymást, akkor elpusztulnak, így a farkasveszély 100%-ban elmúlik. Ennek örömére izolálta a homeopátia okozóját, egy apró mikroorganizmust, amely a vizsgálat során átterjedt rá is, így ő lett az első beteg. Leszármazottai később mind örökölték a betegséget, de csak a 21. század elején tört ki világjárvány. A betegség lappangása alatt elkészült, tudatmódosító szereket elnevezte a népnyelv homeopátiás szereknek.

Bármilyen aranyosan is néz ki, ne vegyünk be ezekből a Yukimibotulococcinum bogyókból!

Homeopátiás szerek[szerkesztés]

Ezek a szerek a nyilvánosságra hozott összetevők szerint herbáriákat (gyógynövényikum) tartalmaznak, a mikroorganizmus rázott–hígított levében, de ez nem igaz. Tisztán a mikroorganizmust tartalmazzák rázott–hígított lében, továbbá természetazonos mesterséges aromákat, tartósító-, íz- és állagjavító szereket, továbbá színezékeket. (Például türkizes csalánszagú teaszerű kivonatot, sztreptokokkusz-lehelletű neukokcint, brillantinkékkel színezett, kurkumába áztatott guargumis vatelinpamacsot stb.) A szert tinktúra [2], zselés bogyó vagy kis golyók formájában dobják piacra (ez mindezek ellenére sikeres, hogy a tinktúra ilyenkor kifolyik, a bogyók elpattognak, a golyók szétgurulnak).

Lappangása[szerkesztés]

Lappangási ideje pár héttől akár húsz évig is terjedhet. Laborokban, gyógyszergyárakban lappang, de már ez idő alatt is nagyon érdekes tüneteket vált ki a mikroorganizmus környezetében dolgozó személyektől. Ilyenek a Tourette-szerű kémcsőrázás, vizezés, kidülledő szemek, félrelógó nyelv, koncentrációs kényszer és egy bizonyos D-együttható számlálgatása. Egyesek zöld és fekete légnemű anyagokat is hallucinálnak mindeközben.

Terjedése[szerkesztés]

Leggyakrabban bioboltokban és patikákban terjed, ajánlással és szóróanyagokkal. Azonban gyakori mindemellett az internetes fertőződés, melyet banki átutalásos vásárlás követ.

Tünetei[szerkesztés]

Első körben a pénztárcák és a bukszák kóros lesoványodását figyelték meg a kutatók.

Ezután a betegek sorra gyógyulásukat hallucinálták[3], és ezen felbuzdulva másokat is elkezdtek agitálni, hogy vegyenek a tudatmódosító szerekből.

Elgurult a gyógyszerünk…

A tudatmódosító szer mellékhatásai[szerkesztés]

  • Megmagyarázhatatlan gyógyulás néha bármely betegségből.
  • A pénztárcák visszafordíthatatlan károsodása.
  • Folyamatos függés.
  • Agyi dezintegráció, ha allopátiáról[4] van szó.
  • …nem tudjuk, de Önöknek nem feltűnő, ha egy üvegcsére az van írva, hogy Belladonna? Hát hogy férne el egy jó egy ilyen kicsi tégelyben?!

Elesettanulmányok[szerkesztés]

Hátgerincferdülésemre a háziorvosom felírt egy görbe botot. Kicsit kényelmetlen, hogy a boton kell aludnom, egyenesedjen.

Dadogtam. Homeopata tanácsára visszhangosítós nagyothalló szerkezetet vettem. Azóta jókat beszélgetek magammal vízhangos mikrofonos PMR rádiómmal a miskolci papagáj átjátszón.

Viszketett a nyakam, és semmivel nem múlt el, ezért kaptam rá kenőcsöt. Ez ilyen homeopatás izé volt, nem tudom a nevét, mert a patikus olvashatatlanul írta rá. Aztán aznap még elmentem fodrászhoz, mert be voltam írva, és utána bekentem a nyakam este a krémmel. Másnap már nem voltak tüneteim!
Homeonotisszák[szerkesztés]

  1. Fájdalmat fájdalommal, áramütést áramütéssel, pofont pofonnal, szemet szemért, fogat fogért – ja, ez nem az.
  2. Ez valami egészséges kirándulás lehet tinkeknek. Vagy tunkoknak.
  3. Egyiküknek például visszanőtt a lába, és tényleg.
  4. Álló pátia, vagyis nem mozduló betegség, olyasmi, amikor valaki egyáltalán nem akar meggyógyítani senkit. Ezzel nem foglalkozunk részletesebben.