Hogyan legyünk részegek?

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mindennap pont annyit igyunk, amennyi a lelkünk karbantartásához és a testünk tönkretételéhez feltétlenül szükséges.
(felirat az Arany Középúton)


Hogyan rúgjunk be?[szerkesztés]

Valamennyiünkben visszatetszést, sőt sokakban undort kelt a dülledt, zavaros szemű, nyálazva, érthetetlenül makogó, handabandázó, önkontrolljukat elveszítve össze-vissza tántorgó, nem egyszer a saját mocskukban magatehetetlenül fetrengő részeg emberek látványa. Bizonyára önben is számtalanszor felmerült a gondolat, jó lenne hasonló visszataszító állapotba kerülni, ám kellő képzettség híján, az esetleges kudarcoktól tartva mindeddig visszariadt a kísérletezéstől. Szeretnénk megnyugtatni, nincs miért aggódnia, bárki lehet részeg, mindez nem csupán egy szűk réteg kiváltsága.

Bátran valósítsa meg Ön is terveit!

Céljai eléréséhez szeretnénk hozzájárulni részletes gyakorlati útmutatónkkal, hasznos tanácsokkal.

Kezdjük a munkát egy rövid elméleti áttekintéssel:

A részegség fogalma, fajtái[szerkesztés]

A részegséget legkönnyebben szeszes italok szervezetünkbe juttatásával érhetjük el. Az alkoholt tartalmazó italoknak rengeteg fajtáját ismerjük az enyhe söröktől kezdve, a férfias borokon át egészen az ún. tiszta alkoholig. A hölgyek körében leginkább a likőrfélék termékcsoportja örvend közkedveltségnek.

Szerencsére ma már a hozzánk legközelebbi kis bolt kínálatában is rendkívül széles választékuk áll rendelkezésünkre. Több módon juttathatók a szervezetünkbe, akár az igen gyors hatást elérő intravénás injekció formájában, akár megszokott élelmiszereinkre locsolva.

A legkedveltebb és legelterjedtebb módszer azonban az ivás. Bármelyik eljárást alkalmazzuk is, előbb vagy utóbb mindenképpen elérhetjük a részegség valamely fokát.

Lehetünk enyhén pityókásak, jókedvűen becsiccsentve. Elérkezhetünk a szalonspicc állapotába, amikoris igen kellemes társasági emberré válunk. Azután lehetünk beszopva, mint a csacsi, változhatunk részeg disznóvá, esetleg pocsolyára ihatjuk magunkat. Tetszés szerint bebaszhatunk, mint az állat, de választhatjuk az atomrészeg fokozatot is. Asztal alá is ihatjuk magunkat, vagy akár le a sárga földig. Mint láthatjuk, nagyon színes a spektrum, mindenki bátran próbálkozhat, választhat igényei szerint.

Nos? Elszánta magát? Akkor épp itt az ideje, hogy megtegyük az első gyakorlati lépéseket.

Tegyük meg a megfelelő előkészületeket[szerkesztés]

Először különböző döntéseket kell hoznunk, pontosan meg kell terveznünk, milyen úton kívánjuk szándékunkat megvalósítani.

Két dologra feltétlenül oda kell figyelnünk: a helyszín és a megfelelő italok kiválasztására. Ha egyedülállóak vagyunk, otthonunk mindenképpen megfelel a tevékenység szempontjából, ám ha van házastársunk, a békesség kedvéért érdemes esetleg más helyszínekben gondolkodnunk.

Felkereshetjük egy közeli barátunkat, elmehetünk egy kellemes házibuliba, a lehetőségek sora szinte végtelen. Ha úgy tetszik, választhatunk akár nyilvános helyeket is, bőven állnak rendelkezésünkre ilyenek, különböző árfekvésben. Javasoljuk, hogy amennyiben idegen pillantások kereszttüzében óhajtunk berúgni, válasszuk a pontosan és kizárólag ebből a célból üzemeltetett kocsmákat, ahol könnyen elvegyülhetünk a nálunk már gyakorlottabbakkal. Értékes tapasztalatokat is szerezhetünk ezáltal. Az említett szempontok mellett vegyük még figyelembe a berúgásra fordítható időnk mennyiségét, valamint pénztárcánk teherbíró képességét is. Ugyanis mindezek befolyásoló tényezők döntéseink meghozatalakor.

Helyszínválasztás. Készletbeszerzés[szerkesztés]

Amennyiben saját lakásunk mellett döntöttünk, az elfogyasztandó italokat magunknak kell beszereznünk. Ha társasági élményre vágyva esetleg vendége(ke)t is hívunk, vigyázzunk, mert az jelentősen megemeli a megvásárolandó alkohol mennyiségét. Javaslatunk, hogy az induló készlet tartalmazzon eltérő fajtájú termékeket, a kiszerelésre viszont nem fontos túl nagy figyelmet fordítanunk.

Érdemes azonban szem előtt tartanunk, hogy a nagyobb kiszerelés mindenképpen gazdaságosabb.Amennyiben a kocsmába menést helyeztük előtérbe, biztosak lehetünk abban, hogy az induló készletnél sokkal szélesebb palettáról választhatunk. Ha barátunkat keressük fel, vagy házibuliba indulunk, csupán szerény túlélőkészlettel szerelkezzünk fel, mintegy jelképesen. Mindegyik változatnak vannak természetesen előnyei és hátrányai egyaránt.

Ha otthonunkban maradunk, saját anyagi javainkban tehetünk kárt, rajtunk maradnak a kiürült palackok, a mi lakóterünk lesz elviselhetetlenül büdös.

Ha otthonunktól távol végezzük berúgási tevékenységünket, nem nekünk kell takarítanunk saját magunk után, viszont a hazajutásunk óhatatlanul is vethet fel logisztikai problémákat. Valamint, ha rendelkezünk házastárssal, további bonyodalmakkal is feltétlenül számolnunk kell.

Milyen módszert válasszunk?[szerkesztés]

Túl vagyunk hát az előkészületeken, nekifoghatunk a munkának. Igyekezzünk lehetőleg ülő pozíciót felvenni, helyezkedjünk el a lehető legkényelmesebben, az üvegeket és a poharakat úgy helyezzük el, hogy a lehető legkisebb energiaráfordítással hozzájuthassunk az újabb és újabb porciókhoz. Ezek hosszú évtizedek alapján kikristályosodott hasznos tanácsok, amelyek lényegét kezdetben talán nem is mindig látjuk át, de munkánk előrehaladottabb fázisaiban még hálásak leszünk, ha megfogadtuk azokat.

Csak egyetlen példa: igaz ugyan, hogy álló helyzetben valamivel könnyebb az italok szervezetünkbe juttatása, a mellékhelyiségek hamarosan szükségessé váló meglátogatása is tagadhatatlanul egyszerűbben kivitelezhető, ám az ellenoldalon ott áll a lehetőség, hogy később eleshetünk, ami rejt magában bizonyos kockázatokat.

Sok szakértő egyébként célszerűnek tartja, ha az italozás megkezdése előtt végrehajtunk bizonyos módosításokat lakásunk elrendezésében. Szerintük érdemes a bútorokat, az ajtókat és a falakat úgy elhelyezni, hogy szükség szerint mindig legyen mibe kapaszkodnunk. Ezt mi nem tekintjük életbevágóan fontosnak, arra azonban feltétlenül fel kell hívnunk a figyelmet, hogy bizonyos befolyásoltsági szint elérése után a körülöttünk lévő térben minden, hangsúlyozzuk, minden(!) mozogni kezd.

Gyakorlati tennivalók[szerkesztés]

Bontsuk ki hát az első üveget! Amennyiben bőven rendelkezünk szabadidővel, és kulturált formában igyekezünk lerészegedni, úgy javasoljuk az óvatos, sörös kezdést, lassan, élvezettel kortyolgatva.

Majd fokozatosan térhetünk át az erősebb italokra, sorban egymás után (borok, pezsgő, égetett szeszek). A tempót is gyorsíthatjuk a kimért ízlelgetéstől egészen az esztelen vedelésig. Ellenben, ha az időnk korlátozott, jobb, ha eleve magasabb sebességfokozaton kezdünk. Ebben az esetben a fokozatos minőségi változtatásoktól is eltekinthetünk, fogyaszthatjuk az italokat tetszőleges sorrendben is.

Ha valami miatt viszonylag gyorsan kényszerülünk berúgni, lehetőségünk van a különböző italféleségek egyidejű alkalmazására, esetleg vegyítésére is. Ne féljünk a fantáziánkra hagyatkozni e téren, ám kezdeti kísérletekhez bátran javasoljuk a rum-sör, kényesebb ízlésűeknek a viszki-pezsgő párosítást. Még egyszer leszögezzük azonban, hogy szabad teret kaphatnak az egyéni kezdeményezések.

Tegyük próbára fantáziánkat, kísérletezzünk, tapasztaljunk. Nincsenek kőbe vésett szabályok. Az igazán kifinomult ízlésűek fogyaszthatnak ún. koktélokat is. A koktélok felettébb fantáziadús és rendkívül hatékony italkeverékek. Gyakorlatilag bármilyen szeszes italt vegyíthetünk bármilyen más szeszes italokkal. Az italozásnak ez az a szegmense, amelyben bárki próbára teheti kreativitását.

Milyen eredményre számíthatunk?[szerkesztés]

Gorillatrans.gif Hogyan csináld? 
Ez a szócikk része az Unciklopédia Csináld magad! sorozatának. Nézd meg a többi tanácsunkat is!
Nem fogod megbánni!

Megítélésünk szerint a végeredményt tekintve mindegy, melyik utat választja, a hatást hamarosan Ön is érezni fogja. Virágos jókedvre derülve, vagy mély depresszióba esve (lelkialkat és pillanatnyi idegállapot függvénye) érezheti, ahogy lépésről-lépésre közelebb kerül álmai beteljesüléséhez. Keblére ölelné az egész világot, vagy belekötne az élő fába is? Esetleg elzokogná a mindenségnek mélységes bánatát? Szarik az egész rohadt, tetves, köcsög univerzumra, vagy inkább érez ingert arra, hogy összehányja magát? Egyik is, másik is teljességgel alkalmas megszabadulni a mindennapjait oly elviselhetetlenné tevő, ártalmas, egészségtelen és csak a kilátástalanságot erősbítő stressztől.

Gratulálunk, Ön hibátlanul teljesített! Kiváló eredménnyel érte el az önmaga által kitűzött célt!

Egészségére!

Figyelmébe ajánljuk következő tanfolyamunk anyagát: Hogyan viselkedjünk részegen?