Húsevő zoknik

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A húsevő zokni (soccus carnivore), más néven vérzokni a textilkötésűek családjába, állábasok nemzetségébe, a puhatestűek osztályába tartozó, gerinctelen állatfaj.

Előfordulása[szerkesztés]

Jelenleg nem ismert a faj teljes, valós példányszáma. Állítólag 9 millió, de ezeknek már nem hiszünk el semmit...

Társaság- és párzási szokásai[szerkesztés]

A húsevő zokni párban szeret élni, de vadászni egyedül jár, elhullajtott áldozatát nem osztja meg senkivel. Ezért ha magányos húsevő zoknit találunk, azonnal hagyjuk magára és meneküljünk!

Utódnevelés[szerkesztés]

A kis vérzoknik már igen korán eltanulják a zsákmányszerzés képességét szüleiktől, mivel kéthetes koruk után már maguknak kell megszerezni a táplálékot. Ők kicsi gyerekeket fogyasztanak, kizárólag előszeretettel csakis bizony.

Táplálkozási szokásai és életmódja[szerkesztés]

Ragadó(zó) fajta, áldozatára észrevétlenül veti magát, ami igen veszélyes, mivel egyedül a lábat támadja meg, ezen keresztül falja fel zsákmányát a lábon keresztül egészben, két hónap alatt. Minél hosszabb ideig tartózkodik a lábon, annál valószínűbb az erős szaggal járó emésztési esemény. Ez máskülönben nagyon alattomos, mint maga az állábas állat is, mivel fájdalommal nem jár. A préda így utolsó sikolyát el sem kiálthatja, mivel nem is tudatosul benne, hogy épp (őt) eszik.

Alfajták[szerkesztés]

Csernobili vérzokni[szerkesztés]

Kijev külterületein, újabban Pripjaty ipar(rom)város területén él. Kedvenc tápláléka a hatfejű kecske, a hétfejű sárkány, a háromlábú ló és a dinnyeparadicsom (ez utóbbit hasfájás ellen alkalmazza).

Húsevő zoknibáb[szerkesztés]

Intelligens fajta, a wikimédia digitális alhálózatán él és táplálkozik. Szerkesztők lábait támadja vandál módon. Jelenleg a blokkolás a legmegfelelőbb védekezés ellene. Ha valakit egyszer megtámadott, sajnos, már menthetetlen.

Nem összetévesztendő a rendes, hasonló névre hallgató szerkesztőkkel!

Aquote2.png A Húsevő Zoknik olyan "állatfaj", amelyet már nevéből is ki lehet következtetni, hogy mi is lehet ez. 9 millió példány van belőle, de csak Csernobil környékén. A kedvenc táplálékuk a 6 fejű kecske, 7 lábú kutya, de a 4 farkú marhákat is előszeretettel fogyasztják. Megközelítésük veszélyes, mert általában a lábat támadják meg először, ami nem egy kellemes dolog, mert ha megették, utána szépen csendben felfalják áldozatukat lassan,míg az megpróbálja magát húzni a földön, miközben utolsó szavait ordítja. Aquote1.png
~ K. Petike