Hídfoglalók

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Beta.png Végfelhasználók szíves figyelmébe: ez a szócikk ennek a szócikknek a béta verziója.A hídfoglalók egy manapság növekvő népszerűségű tömegsport irányzat legkisebb és egyben ötletadó csoportja.

Vagyis[szerkesztés]

Többnyire alkalomszerűen kerül sor nagyobb létszámú találkozóra, ezek alkalmával a maraton egy speciális, futást nélkülöző verzióját gyakorolják a táborhelyükön. A hely kiválasztása közben ügyelnek arra, hogy tagságuk túlnyomó többsége vonzódik a természetes folyóvizekhez, ezért törekednek arra, hogy táborukat vízközelben, de még mindenképpen ember által épített területre jelöljék ki. Különösen kedvelik erre a célra hasznosítani a folyók fölött átívelő képződményeket.

Első modern kori képviselőik a taxisok voltak, akik előtt csak hídrobbantókról maradtak fent történelmi utalások, de azt az irányzatot költséges mivolta miatt kevesen művelték és támogatták.

Létezik egy ellenirányzat is, amelynek művelői érthetetlen módon nem szívlelik a hídfoglalókat, pedig mindkét csoport kedvenc szabadidős tevékenysége azonos hagyatékból (a korábban már említett hídrobbantók munkásságából) ered. Baráti összejöveteleiket sűrűbben tartják, a vizek közelsége náluk annyira nem meghatározó tényező, de messziről megismerhetőek falanxszerű csoportos mozgásukról. Kedvenc eszközük a gumibot, néhányuknak valószínűleg már az óvodában is sorfal volt a jele.


Magyarság
Magyararms.gif
Magyararms.gif

Magyar ember
ÁkosÁlmosOrbán ViktorGyurcsány FerencLyukas kétfillérMagyar királyokIgazmondó emberek
Gyomormosoda
GulyásGulyás magyarosan • Gulyás szalmonellásan • Gulyás elsózvaGulyás turistáknakGulyás kakastökével

Bukarest * A magyar kultúra fővárosa * A Mars többi kolóniája * Halászbástya * Egri bikavér