Gyakori kérdések lénye

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gyakori kérdések lénye

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)


Az érmelléki kuglófember[szerkesztés]

Az Érmelléki Kuglófember egy rettenetes, nagyon gonosz és igen veszélyes szemét emberevő szörnyeteg. Hazánk elhagyatott erdős területein él, illetve barlangokban, romos épületek környékén kószál.

2011-2012 táján az Érmelléken rengeteg eltűnésről tettek bejelentést, fiatalok és idősek tűntek el megmagyarázhatatlanul a térségben, néha csupán egy-két testrész került elő belőlük aztán, melyen süteménymorzsák és porcukor volt található, valamint a közelben félreérthetetlen kuglófnyomokat találtak. Jelentkeztek szemtanúk, akik elmondták hogy egy hatalmas, kuglófhoz hasonló szörnyeteg támadta meg őket, finom vanília- és dióillata volt. Azóta él a köztudatban az Érmelléki Kuglófember,mint egy olyan szörnyeteg aki először elviszi az embereket aztán pedig megeszi.

Érmelléken (és sok más helyen is) a háziasszonyok azóta teszik ki a frissen sült kuglófot az ablakba, hogy az Érmelléki Kuglófemberrel való szimpátiájukat kinyilvánítsák, és kímélje meg őket.

És igen, most kérdezhetnénk, hogy Miért, fél a kuglóftól? de a válasz nem ilyen egyszerű. Az Érmelléki Kuglófember azért nem megy be azokba a házakba, amiknek az ablakában frissensült kuglóf van, mert mentálisan zavart, és azt hiszi, egy másik Kuglófember járt már ott.

A begfrútok[szerkesztés]

A közönséges begfrútok (Ordinaria fructus) a gyümölcslények (Fructusiae) azon belül a begfruttfélék (Fructus acerbi) családjába tartoznak.

A begfrút egy különleges trópusi gyömölcsszörny. A grapefruitoktól pont annyira különbözik mint mi emberek a bigfoottól(nagyláb). Mikor megérik akkor lepottyan a fáról majd pedig önálló életre kel. Gyakori náluk a kannibalizmus. Ha egy begfrút elfogyaszt egy másikat akkor attól a 1,5-szeresére dagad és megnő a frúúúúktóz (Nem fruktóz, mert ez teljesen más!) tartalma.

Egyes indián törzsek szerint éjjelente a begfrútok különféle dalokat szoktak elfütyörészni.

A begfrút ivarérettségét az első évének végére éri el ekkor fogja magát és elkezd magokat köpködni, kb havonta 1-2 magot köp a földre ami pár nap alatt kicsírázik és kinől egy kis begfrút fa csemete aminek még 3 évre van szüksége ahoz hogy teremni tudjon rajta a begfrút.A virágait a kamrazugi vemhesmoly fiatal példányai porozzák be de a repülőjety se veti meg.

A begfrútok általában kis csapatokba verődve élnek a kannibalizmus akkor fordul elő ha az egyik begfrút nem engedelmeskedik az idősebb társának ekkor az idős példány megeszi őt.10 példányból általában csak 5-6 éri meg a kifejlett kort.

A gurgulázó cigányoid[szerkesztés]

A gurgulázó cigányoid (gurgulu cigoide) a szinesfímtolvajok (cigoida) azon belül a cigányoid félék (cigoidae) közé tartozik.

A gurgulázó cigányoid egy cigányféle, kedvenc szórakozása a színesfím lopás, szeméttelepeken gyakran látni vélik őket, miközben kutatnak a szemét között. Ha egy cigányoid talál egy szinesfímet a többi megpróbálja elcsenni tőle.Kedvelt fegyver közöttük a vasrúd.

A gurgulázó cigányoid 15 évesen már ivarérett, a hímek gurgulázással csalják magukhoz a nőstényeket, akik a gurgulázás hangja alapján választanak párt, aztán a hím egy vasdarabot ad a nősténynek majd fészket kezdenek építeni összelopkodott dolgokból ebbe elli le a nőstény 10-20 kölykét, amiket még 3 évig gondoz. Rejtőzködő életmódja miatt nem sokat tudunk róluk, csak azt amiket biztonsági kamerák vesznek fel a lopkodó példányokról.

A loú[szerkesztés]

2012, valamikor nyáron: az eset egy egyszerű unalmas nyári napon történt, amelytől a többség nem várt semmi különöset.Csak a megszokott dolgok zajlottak. Ám hamarosan valami igencsak nagy horderejű dolog történt.Az észlelőről nem lehet sokat tudni csak azt, hogy bizonyosan vidéki volt. Tőle származik az első bejelentett modern kori loú észlelés .Elmondása szerint látott egy fekete kutyaszerű lényt, ami bejött a kertjébe. Közelebb ment, hogy elzavarja az általa egyszerű kutyának tartott állatot, ám ekkor rémülten tapasztalta meg, hogy ez bizony nem kutya. A lény ugyanis pontosan akkora volt mint egy ló, csak annál mégis nagyobb. A lény morogni kezdett rá, ezért 'hősünk' hátrálni kezdett. Ijedten felkapta az első dolgot ami a közelében volt, egy veccőt. Elkezdte vele ütni a loút. Erre az meghátrált, majd elmenekült.

De van egy másik verziója is a történet végének. Eszerint 'hősünk' rosszul veccőzte a loút, ami ettől még mérgesebben morgott.Az észlelő erre elfutott, meg sem állt a háza bejáratáig.

Az hogy mi történt ez után talán már sosem fogjuk megtudni...