Grizzly Dulakodók BajOrszága

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
G. Medveország
Mottó:: Mindenki Reszkessen!
Főváros Nagyacsar
Uralkodó Boog
Államforma császárság
Hivatalos nyelv Medve nyelv
Nemzeti sport Lazacfutás, Állat-, és emberhajtás
Független Már jó sok ideje.
Hivatalon kívüli nyelv emberi nyelv
Fizetőeszköz medvelej
Népesség ezt csak Norris tudja megmondani 100% pontosan
GDP jó nagy
Internet Top level Domain .üldözd.ülözd
Etnikai összetétel 110% Medve
0% Egyébb
Írástudatlanság Náluk sem ismerik ezt a fogalmat, akárcsak a "Bocs, hogy széttéptelek!" mondatot.
Különleges képességek Hatalmas, éles fogak!
Egy átlagos állampolgár


A Grizzly Dulakodó BajOrszága vagy G.Medveország röviden GDBO egy önálló állatország. Nincs barátja, sem szövetsége, a Szemétevő Mosómedvék Hercegségét kivéve.

Története[szerkesztés]

Boog egy medve volt valaha, aztán jött Eliott, akit kitagadtak a Szarvas Csapások, és Ösvények Szövetségéből és elkezdte bosszantani. Ekkor jött Boogietta a GDBO mostani elnökasszonya. Kidobta Eliottot és Boog beleszeretett. Végül Boogietta fejéből pattant ki az országalapítás ötlete. Mivel a grizzly minden országban volt, de mindenütt kisebbségnek számított. így Boognak könnyű volt országot kovácsolni a dühöngő kissebségekből. Az ország 1634-ben alapult, akkor még csak hercegségnek számított. 1700-ban nagy nehezen rátették a királyság jogot. 1976-ban ellopta, és jóváhagyta a császársági pecsétet. A területe ugyan nem különösebben nagy, de az egész állatvilágot rettegésben tartja. Vetekszik a HCS-vel, mert az is császárság és a világ nagyhatalmaival, többek között a MEK-kel, a BBFB-vel, meg a szövetségeseivel. Egyedül az Oroszlán Főderációval egyenrangú.

Elhelyezkedése[szerkesztés]

A GDBO mostani elhelyezkedése Európa. Csomószor kitört Európából, egyszer bevette fél Ázsiát, és állandó harcban vannak a HCS-vel, aki a Szaharát birtokolja. Egyszer, egyetlenegyszer be is vette, de nem tartósan. A medvéknek a Szahara túl forró volt, nem voltak hozzászokva a homokviharokhoz, és a hiénák állandóan rajtuk röhögtek. Az ország székhelye Londoniimor ami a mostani Egyesült Királyság területén ma Londonnak hívnak.

Pénze[szerkesztés]

Medvelej, ami közepesen erős. A kutyuró egyszer erősebb lett volna nála, de rásózott egy nagyot, így ér ilyen keveset.

Híres medvék[szerkesztés]

  • Micimackó egyike a híres medvéknek. Mézet bármi áron szerez, ezzel néha életét kockáztatja. A Százholdas Pagony Elmegyógyintézet legaljára csukták.
  • A Buci-macikGarfieldnek, a MEK elnökének bosszantása a feladatuk.
  • Megdermedve – Teljesen mozdulatlan.
  • A Medve - Tele van velük a G.Medveország.
  • Tojer bär – Egy német reklám főszereplője. Kedvenc mondata: „Sájszemal!”. Olyan béna, hogy a tejet mindig melléönti, csak a kávéba nem.
  • Medve László – Ismertebb nevén Maci Laci, megrögzött piknikkosártolvaj.
  • Bear Grylls – A túlélés mestere, a Chuck Norris-érdemérem tulajdonosa. Lételeme a túlélés, ezért járja az országokat kihívásokat keresve.
  • Gondos bocsok – A szeretet hírnökei, az ország depressziószintjének csökkentése az ő érdemük.