Görögország

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Mottó: Most még a színezékekkel és tartósítószerekkel teli görög joghurtunkat is akarjátok?!
Görögország Ellá(t)sz
Greek flag.png Coat of arms of Greece Frappe.png
(Zászló) (Címer)
Mottó: Gnóti sze autón![1]
Himnusz:
Főváros Athén
 Régi főváros  Athén, Spárta
Hivatalos nyelv görög, macedón, albán, török
 Hivatalon kívüli nyelv  bármely más
Államforma demokratikus köztársaság
 Főgörög  Sokész Osztanosz
 Algörög  Autósz Szofiorosz
Függetlenség csak egy része
Nemzeti sport olimpia
Fizetőeszköz IMF-pénz
Hivatalos vallás görög-katolikus
 Székhely  Athén
 Időzóna  (CET (UTC+1)
 Nemzeti állat  kecske
 Szex  hetero-, homo-, auto-, sodo-
 Internet Top level Domain  .grrrrrrrrrk
Etnikai összetétel görög, ciprusi, szerzetes, eltévedt amerikai
 Írástudatlansági ráta  görög
 Nemzeti hős(ök)  Héraklész, Iózanparasztiész
Különleges képességek istengyártás

Görögország (görögül: Γορογορσάγ) egy jó régi ország. Már a régi görögök is... itt laktak.

Elhelyezkedése[szerkesztés]

Gyakorlatilag nem lehet pontosan meghatározni.[2] Az az egy biztos, hogy ott van az Olümposz is.[3] Ez fontos! Meg valószínűleg közel van Pekinghez, mert szokás mondani, hogy ott volt az Olimpia - Olimpia városa meg Görögországban van. Azt is szokás mondani, hogy Londonban lesz az olimpia, ebből következik, hogy Görögország Kína[4] és Óriási-Britannia között helyezkedik el. Valószínűleg egy tenger szigetvilágát[5] nevezik Görögországnak. Az biztos, hogy ennek a szigetvilágnak a közepén helyezkedik el a függetlenné vált Athosz-hegyi Kolostorköztársaság is. Görögország területei felett a nagyhatalmak, tehát Médincsájna és Óriási-Britannia versenyeznek.[6] Egyébként Olimpiát, hol az egyik, hol a másik ország birtokolja, de azért néha Görögország is megkapja.

Történelem[szerkesztés]

Múlt[szerkesztés]

Kr.e. 178500 előtt[szerkesztés]

Görögország az Olümposz hegyéről görgött le még az ófenoménok tiszteletére. Nem mellesleg az ófenoménoktól származnak a pirézek és a Kistarcsa-kerepesi Autonóm Köztársaság lakói is. Egy óriási szikladarabot fogtak meg az istenek és megalapították Görögországot. Valójában I. Rekettyés Csárli nevezte el Görögországnak, hiszen nagyothallott. Az istenek azt mondták, hogy: Vigyázz! Görög! Ország! Ugyanis volt Csárlinak egy barátja, akit Országnak hívtak. Ország jó barátságban volt az istenekkel, így szóltak neki, hogy vigyázzon. Csárli úgy értette, hogy: Ez Görögország. Mikor a szikla belecsobbant a tengerbe, akkor széttört, és az így létrejövő szigeteket nevezték el Görög-szigeteknek, melyen később egy komoly állam szerveződött.

Kr.e. 178500 – 1300[szerkesztés]

Ez idő tájt semmi érdekes nem történt. A nép békésen virult, mint a réten a virág, amikor hurrikán van és mellette tájfun.[7][8]

Kr.e. 1300 – 200[szerkesztés]

Ebben az időben kitalálnak egy pár dolgot, például megkedvelik a falovakba való bujkálást, vagy feltalálják a geometriát, amitől mai napig szenvednek a diákok.[9] Csinálnak egy csomó olyan dolgot, ami most megnehezíti az életünket, ennek legjobb példája a filozófia. Szerencsétlen embereket zakkant ötletek kigondolására és azok bizonyíthatóságára – vagy éppen bizonyíthatatlanságára – késztetnek. Ezek sokszor fárasztóbbak, mint a teljes magyar celebvilág megértése.[10][11] Aztán jöttek a rómaiak, és leterítették az országot, pedig az már lapos volt, nem számítva a hegyeiket.

Jelen[szerkesztés]

Kr.e. 200 – Kr.u. 2011[szerkesztés]

Elfoglalják, visszafoglalják. Török-zúzok - mármint zúzott. Most meg ott is vál(l)ság van. Sok embernek több válla van, és ez rossz hatással van a gazdaságra.[12]

Görög népek[szerkesztés]

Melyik kiscsávó nevezett athéninak?
 • Spártaiak – A Tajgetosz-hegyének[13] kies vidékét lakó, természeténél fogva szelíd és humanista nép. Reggelente kedélyesen „Helló-te!” felkiáltással üldözték üdvöz-ölték szomszédaikat.[14] A spártaiak nagyon puritán nép volt, így ha a spártai jelmezbálon például metroszexuális perzsa nagykövetnek öltözött volna az ember, akkor tanácsos volt elkerülnie a káva nélküli kutakat...
 • Thébaiak – Beteges szexuális szokásaikról ismert népség, kétes hírnevüket egy Oidipusz[15] nevű fickó miatt ismerte meg a világ. Fővárosukat nyugodtan összekeverheted az egyiptomi Thébával, a görög thébaiak ezt megtiszteltetésnek vennék, ha élnének.
 • Delphóiak – A város Görögország Amszterdamja. A helyi ipar sajnos Kr.e. 2000-ben hanyatlani kezdett, a helyi munkaügyi központ pedig csak jóstanfolyamot tudott kínálni, így hamarosan a városban a gombától beszívott jósok maradtak egyedül. Egészen máig.
 • Athéniak – Mindent elmond róluk, hogy ez a város már 3000 éve a demokrácia bölcsője. Na, nem is készültek el az Akropolisz renoválásával azóta se...

Jövő[szerkesztés]

Görögország tovább fog görögni, mígnem eléri a környező két ország határait. A befutó 20 millió év múlva várható. Ha tehetik, mindenképpen nézzék meg. Izgalmas lesz. 1. Ismerd meg az autódat! Mielőtt lecsavarodsz a szerpentinről...
 2. Valójában csak lusta vagy leírni. Hát nem érted, hogy a striposcvinai útról balra kell kanyarodni, különben Macedóniában kötsz ki?
 3. Falain lógnak az olümp-ikonok.
 4. továbbiakban az ismertebb nevén hívjuk: Médincsájna
 5. mert a sziget egy külön világ
 6. Jól érted. Felette versenyeznek, hisz most épült meg közös beruházással a Forma-1-es versenypálya. MIC és ÓBR finanszírozta, Görögország meg alatta van.
 7. Nem, nem thaifun.
 8. Hogy ez a kettő hogyan jön össze!? Biztos találkoznak a sarki zöldségesnél.
 9. Nem, nem, tévedsz, az a tripper, és nem a görögök találták fel, hanem a franciák.
 10. Közben volt valami Nagy Sanyi. Tudod, az a „híres” ember. Nem gondoltam, hogy olyan öreg. Mondjuk, ő nem görög volt, hanem perzsa, de gondolta, odagörög meg -perzsal egyet, és csomóbontással győz.
 11. Hiába, ez a Sanyi is „ki volt képezve”...
 12. Vagy inkább több villája van...
 13. Később Farbatosz hegyének kiáltották ki a homofób kispártok képviselői.
 14. Helytelen angol fordítása ennek a Leonidász-féle „This is Spartaaaa!”
 15. ...oj, de cuki, ödipuszi anyupuszi...