Fotel

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Disambig gray.svg.png Ez egy kétértelműsítő lap, ami a különböző szócikkek közötti megzavarodást segíti.

„A fotel az mi?”

~ népszerű zenei együttes
  1. Kellemes ülőalkalmatosság nagy lustálkodásokhoz: két karfája van, amiken pihentetni lehet a kezeinket, feltéve, hogy a múltban nem szenvedtünk csonkolásos balesetet[1], mivel a fotel teljes élvezetéhez ezek (t.i.: a kezek) elengedhetetlenek. Rugókkal alátámasztott huzatát bátran terhelhetjük hatalmas alfelünk súlyával. A ringatózó mozgás felidézi a szülőanyánk méhében töltött, elfeledettnek tűnő időket. Eksztatikus mámorunkat bélgázaink ütemes eregetésével tovább fokozhatjuk.[2]
  2. Komoly vitákban a sarokba szorított vitázó utolsó, megtámadhatatlan érve, amivel ellenfele egész addig gondosan és logikusan felépített, meggyőző építményét egy szempillantás alatt porig rombolja: „Szerintem fotel.” Kivéve az Ikea dolgozóját, akit ez csak további vitára sarkall, merthogy szerinte inkább WALLERJÖNSTRAND fürdőszobai tükörtartó fali támasz. Nála inkább próbálkozzunk mással, például csapjuk be: használjunk régies kifejezést, pl. „szerintem karos zsámoly”.
  3. Közösségi szállás, hasonlóan a hotel és motel (azaz motor hotel) szavakhoz, de még olcsóbb, még egyszerűbb, tulajdonképpen csak formailag hotel. A költségek csökkentése érdekében nincs recepció és recepciós, a bejelentkezést mindenkinek magának kell elvégezni. Szobák sincsenek, a bejelentkezéskor elszórva található szerszámokkal lehet a magunkkal vitt térképen eligazodva a megfelelő mennyiségű fa kitermelésével fedélhez jutni. Kiköltözés után lebontható. Sokak szerint ez az egész tulajdonképpen az Ikea találmánya, mivel így a jövőben még az áruházakat is megspórolhatja.[3]
  4. Telefonkészülékekre írt, digitális üzenet, amely megkülönbözteti a mellékeket a fővonaltól, vagy elkülöníti a főnök külön telefonvonalától. (Ellentéte az intel, azaz a bejövő üzenet, amin keresztül a terrorista-elhárító központból jön az információ a következő terrortámadás célpontjáról.) A fo-tel a Főtel szó ékezetek nélkül, a fővonal vagy a főnök külön vonalának megjelölésére szolgál. A fő-telt a főnök a fotelben ülve fogadhatja csak.
    Symbol opinion vote.png Megjegyzés: Ebből fog a 30. századra kialakulni az az újmagyar kifejezés, ahol a főtel szó a „Főnök! Telefon!” robotasszisztensi felkiáltást fogja jelenteni. (Forrás: Köbüki)

  1. Látod, a texasi láncfűrészes ilyen: mindenhová beteszi a lábad.
  2. Bizonyos mennyiség után a szomszédunknak is mámorban lesz része.
  3. Az üzletlánc dolgozóját, aki a fürdőszoba-falitámaszt ajánlotta, ma reggel felvilágosította a menedzsere, hogy immár a FOTEL-t is népszerűsítenie illik plusz jutalékért.