Fekete kakas

Az Unciklopédiából

A The Black Rooster (Fekete kakas) – egy kocsma Washingtonban. [1] Ebben a cikkben erről nem esik szó. Miért is esne?

Bevezetés[szerkesztés]

Képünkön egy fekete tyúk van, mert olyan is van. Ha mégis kakas, akkor hol van a taraja?

Nincs rettegettebb és jobban titkolt [2]vallási szimbólum, mint a Fekete Kakas.

Félelmet és fáradtságot nem ismerve igyekszünk begyéig hatolni ennek a misztikus állatnak, és a körülötte kialakult vallási őrületnek egyaránt.

A Fekete Kakas Páholy[szerkesztés]

A Páholy tagjai a Szigorúan Titkos Jellel köszöntik egymást: egy véres fekete kakast lengetnek északról-kelet felé, háromszor felfordulva saját tengelyük körül.

Szimbólum[szerkesztés]

Fekete Kakas karmai között egy rémülten alvó sárkányt visz.

Laikus tagok fekete kakast is hordhatnak a nyakukban. Inkvizíciós múlttal rendelkező vallások az ördög művének tartják a Páholyt, a fekete kakast pedig az ördög jelének. Ez természetesen tévedés. Csak a fejjel lefelé álló kakas jelképez negatív energiákat és okozza a forintárfolyam gyengülését vagy ellenséges szándékú részvényvásárlást.

Elterjedtség[szerkesztés]

Mindenhol ott vannak. Ott suttognak a fejedben. Te is hallod a hangokat?

Rituálék[szerkesztés]

 • Fekete kakas autólopás ellen: egy döglött, félig kibelezett fekete kakast kell a műszerfal alá dugni. A gépjármű tolvaj a gyújtás buherálása közben megfogja a kakas véres máját. Ettől sokkot kap és elmenekül.
 • Fekete kakas fogamzásgátlásra: a hajadonnak fel kell helyeznie a megfelelő tárhelyre a fekete kakast, csőrével kifelé. Nem kívánt hódoló esetén a kakas elődugja a fejét és lecsípi a látóterében található összes kukacot, majd visszatér emészteni.
 • Fekete kakas rossz érdemjegyek ellen: A rossz érdemjegyeket adó tanárnak fekete kakast kell küldeni, Újházy módra elkészítve. A küldeményt javasolt nem túl drága (de nem kannás) borral kiegészíteni. Fekete kakas hiányában egyszerű csirke vagy sült malac is lehet.

A Nagy Fekete Kakas Összeesküvés[szerkesztés]

Nem tudjuk mit forralnak. Talán fekete kakast mézes mustáros cuccban. A lényeg, hogy összeesküvést szőnek, ami nagggyon titkos. Valószínűleg benne van a kardán- és a főtengely, meg az a volt iraki diktátor, aki az utóbbi időben kicsit gyengélkedik. Az összeesküvés miatt hazánknak új tojáselhárító rendszert kell vennie az amcsiktól.

Black Cat Sodoku Egyesület[szerkesztés]

A pilisborzasztói egyesület is használta a fekete kakast zászlajában áttetsző melltartóba öltöztetve, amíg rá nem jöttek, hogy a Cat nem kakast jelent.

Babonák[szerkesztés]

Ha a repülőgép fekete kakassal találkozik repülés közben, közeli lezuhanást jelent. [3]

Fekete kakas a filmművészetben[szerkesztés]

Olasz fantasy[szerkesztés]

Az olaszok csak olyan fantasyt készítenek, amelyben hetven méterről látszik, hogy az összes mitikus lény és szörny olcsó kínai műanyagbábból készült. A Fekete Kakas is. Ezt a Páholy tagjai meglehetősen zokon veszik.

Olasz történelmi film[szerkesztés]

Az olaszok előszeretettel használják a fekete jelzőt emberkínzóan unalmas és blődli szuperprodukcióik eladására: Kakas, tigris, nyíl [4],láng, tulipán, fehéregér.

Amerikai filmek[szerkesztés]

Nem szerepel. Megfigyelted, hogy Topper Harley [1] sem mert használni fekete kakast nyílként a Nagy durranás 2-ben?

Hamisítványok[szerkesztés]

Ha az a alábbiakat próbáljuk ránk sózni fekete kakasként, ne vegyük meg!

 • fekete gólya
 • fekete eper
 • fekete péter
 • fekete sereg
 • fekete pákó
 • feketelófia
 • feketefólia
 • E.T.
Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. 1919 L Street NW, Washington, DC 20036 Phone 202-659-4431 ~ Fax 202-659-1299
 2. Te sem hallottál még soha róla? Na, ugye!
 3. Fekete kakasok húsz méternél magasabban nem fordulnak elő.
 4. Valamelyik részben levetkőzik a a nagymellű, fiúnak álcázott hősnő, de nem tudni melyikben, mert a harmadik részig még senki nem jutott el a sorozat megnézésében. Veterán tengerészgyalogosok omlottak össze, zokogó újszülötté rombolva személyiségüket.