Fedémes

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Fedémes
Vízesés

Fedémes rejtett szépsége, amelyet az FBI, a CIA és a Google Maps sem láthat. S Te sem. Csak a fedémesiek látják.
Faluvezér Évente megválasztva
Népesség 300 spártai
Nemzetiségek palócok, tótok, kardfogú nyulak
Főbb árucikkek és szolgáltatások vadkender
Falusi sportok áldozatok a kardfogú nyulaknak;
krikett
Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Fedémes témáról.

Fedémes a senki földjén fekvő falucska, a Heves megye külbirtokain is túl elterülve, de még a hevesekhez tartozó területek egyikén. Fedémes népe sokkal elzártabb népség, mint a szentinelézek valaha is voltak. Fedémes névlegesen Magyarországhoz tartozik, azonban el nem ismert de facto független terület és faluállam[1].

Föci[szerkesztés]

A Sasok hegye alatt fekvő Fedémes egy zsákban levő falu, amely annyit tesz, hogy csak egy irányból lehet megrohamozni a falut a(z) ganajos úton. A 2030-as és 2040-es szellemfalusítások korában élnéptelenedik a terület.

Fedémes területe egyenlő Hollókő népességével.

Töri[szerkesztés]

„A civilizáltnak nevezett világ elmúlt 3500 év történelmét végignézve csak 230 békés évet számolhatunk össze. Fedémesen az elmúlt 3500 év történelméből 3499 békés évet számolhatunk össze.[2]

~ Fedémesi történelemóra

Történelem előtti idők[szerkesztés]

A történelem előtti időkben a falu területe a dinoszauruszok uralma alatt volt és köszönik szép jól is érezték itt magukat, amíg lehetett. A mezozoikum idejére özönvíz öntötte el Fedémes területét, főleg ennek köszönhetően a lubickolós dinók kezdték itt színi a zoxigént (vagy a vizet). Néha-néha egy Bakonydraco galaczi suhant el a környéken tüzet okádva és füstöt eregetve, a díszlet és az effektek kedvéért.

Szépen teltek-múltak az évmilliók. Itt-ott kipusztultak a dinók a Földön cirka 65 millió éve, azonban Fedémesen a híresen jó ökoszisztémának köszönhetően még 25 millió évvel ezelőtt is éltek itt őshüllők, mint az Elveszett világ sorozatban. Kicsit cinkes lehetett az erre csatangoló mamutok s kardfogú tigriseknek az a látvány, hogy itt-ott a tyrannosaurus rexek elkapdosnak egy-egy hungarosaurust és megkajálják.

Őskor és ókor[szerkesztés]

Az őskorban az ősbunkósok felfedezték a környék kevés barlangját, amik csak 10 méter hosszúak se lehettek, s az idők folyamán beomoltak vagy dinamittal megsemmisítették. Úgyis amilyen dimbes-dombos vidék ez a Fedémes, ki tudja milyen csontvázakat rejthet egy domb meredélyének a mélye, ahol egykoron egy icipici üregben meghúzódott egy ősember s ott aludt el örökre.

Az ókori európai civilizáció elburjánzása Fedémest is megcsaphatta vad ostorával. Azt tudjuk, hogy a Római Birodalom megszülése előtt Janus Pannonius 15 éves korában elterjedt Európában, így valószínűleg Fedémesen is.[3]

A Római Birodalom fennállása alatt a legjobb tudomásunk szerint az égvilágon semmi érdemleges nem történt Fedémesen, mivel a rómaiak geopolitikai és gazdasági érdekük nem tette lehetővé ezt az igen furcsamód megközelíthetetlen helység megkörnyékezését. Feltételezéseink szerint az ókorban Fedémes területén élt egy 100 fő barbár kolónia, amely előszeretettel bújócskázott a barátságos és nembarátságos kapcsolatfelvevő idegenekkel. Mivel a régészek pénz híján még nem túrták fel a falu környékét és mivel még nem sikerült meghamisított régi firkálmányokat szereznünk a faluról, ezért csak feltételezni tudjuk, hogy mi lehetett itt az ókorban és az őskorban.

Középkor[szerkesztés]

A középkorban Fedémest ellatinosították a jött-ment idegenek és bevándorlók. A helybéliek kénytelenek voltak engedni a 20 pascal nyomásnak, amelyet a sok latin okozott és 1261-ben átkeresztelték a településüket Fedemus-ra. Legkésőbb a nyelvújítások korában tudták visszanevezni magukat 12 fitying és 5 sarló ellenében.

1215-ben kiadták Fedémesen a Magna Charta Libertatum okiratot, mely kimondja, hogy ugyanazért a bűnért senkit nem lehet kétszer megölni Fedémesen. Hasznos okirat volt ez, csak sajnos időközben elégett, megemésztődött és elkomposztálódott. A Fedémesen ügyetlenkedő történészeknek nem tudni hogyan sikerült ezen okirat létezését megtudakolniuk, talán az egyik fedémesinek járt el a micsodája.

A fedémesi Sashegyen 1242-ben mongol őrhelység telepedett le. A fedémesi erdőkben tanyázó kardfogú nyúlak populációja azonban szeptember 21-én lemészárolta és felfalta a mongol hadat. Dzsingisz kánt a kardfogú nyulak megölték, ezért egyelőre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghódítsa.

Újkor[szerkesztés]

A 16. században a törökök Fedémes környékén is tébláboltak olykor, amíg a kardfogú nyulak fel nem falták őket néha-néha. A török janicsárok egyszeriben és kétszeriben is megpróbálták tönkre vágni a település, de ép tönköt nem sikerült keríteniük a nagy tűzben amit okoztak, így a tönkre vágás helyet csak simán vágtak és kaszaboltak. A kardfogú nyulak meg is bosszulták a törökökön Fedémes elnéptelenedését. A hivatalos történelmi álláspont szerint – amit az osztrákok kotlottak ki – a törököket a Habsburg Birodalom űzte ki Magyarföldről. Azonban a kardfogú nyulak vállalták be a törökök kiűzésének 80%-át. A maradék 20% csak simán elmenekült.

1768-ban Mária és Terézia ellátogatott Fedémesre, amelynek a konzekvenciája nem tudni mi volt. Csak itt volt és kész.

Jelenkor[szerkesztés]

A jelenkorban Fedémes kimondottan zárkózott település. A második világháborúról is csak 1968-ban hallottak a helyiek először, akkor is csak az új falábú plébános megérkezését követően.

A jelenben Fedémes a sárkányok repülőterévé vált. A dombok oldalában szállnak fel az óriáshüllők és eregetik füstjüket és tüzüket, olyan hangulatot teremtve ezzel, mint Mordorban. A fedémesi emberek is eltanulták a repülést a sárkányoktól, akik szintén a domboldalakban repkednek a siklóernyőikkel. A fedémesiek sárkányernyőzésnek hívják amit művelnek a levegőben.

Kardfogú nyúl[szerkesztés]

Egy éppen éhes kardfogú nyúl.

A kardfogú nyulak Fedémes helyi hungarikuma. Csak és kizárólag Fedémes erdeiben élnek eme jószágok. Nem tudni miért szaporodtak el pont itt s azt sem tudni, hogy miért nem terjedtek el a Megye többi részében is a kardfogú nyulak, azonban a sok jött-ment idegent elzavarják a helyiek örömére.

A fedémesi kultúrában kialakult a kardfogú nyulak tisztelete és imádata, amely az áldozatnyilvánítással ad tiszteletet eme vadonélő jószágoknak. Az antropológusok megfigyelték, hogy egyiptológusokat, politikusokat és zombikat áldoznak fel a kardfogú nyulaknak. Az antropológusok nem jöttek rá még, hogy eme szubkultúra honnan szerzi be az áldozatait, azonban jobbnak látták nem feszegetni eme rejtélyt.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. A faluállam olyan, mint a városállam, csak az állam nem városból, hanem faluból tevődik össze.
  2. A maradék 1 évben nem tudjuk mi történt. Nem emlékezett rá senki.
  3. Az már mellékes, hogy akkor még nem is élt. Biztos időutazó volt, de nem tudott hazamenni.