Föld

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Deathplanet.jpg

A Föld egy bolygó, ellentétben a Plútóval, amiről az alapos nyelvészeti elemzés kimutatta, hogy nem bolygó, hanem – mint neve is mutatja – tó.

Van a Földnek egy holdja is, egy és nem több, ezért a föld egy egyholdas bolygó, azaz területe 5755 négyzetméter, ami persze azt is jelenti, hogy a Föld, százszor kisebb a Százholdas Pagonynál. Saját csillagától, amit a bolygó magyar nyelvű lakói Napnak hívnak, éppen elég messze van (1 CSE, azaz CSillagászatilag Elenyésző távolság). A Nap miatt a Földnek mindig van egy Napos oldala, az ellentétes oldalt a Föld népes oldalának nevezzük.

A Földet egyéb tekintetben a Vénusz és a Mars közé soroljuk be, mert amikor a nagy sziklagöröngy, amiből a Naprendszer lett, szétpukkant, akkor a Föld pont közéjük sorolt be.

Tulajdonságok[szerkesztés]

Tudományos szempontból a Föld egy növény, mégpedig egy fa, mivelhogy van magja és kérge, ami a fáknak is van. Van még köpenye is, ez utóbbi érthető, mivel a világűr az elég hideg, és köpeny nélkül még megfázna a Föld. A Földnek ezen kívül még sarkai is vannak (ld. lentebb), ami - valljuk meg - egy gömbölyű égitesttől azért elég szép teljesítmény.

Jó nagy az átmérője és a kerületén az Egyenlítő is végighúzódik. Ettől észak és dél felé nem sokkal menet közben eltérítődnek a Bakok és a Rákok. Jól fent (...őő ez persze nézőpont kérdése) nagyon hideg van és az Északi Sark, amit egy Micimackó nevű csacsi öreg medve fedezett fel. Lent alul (igen tudom, ez megint csak nézőpont kérdése) szóval a másikkal pont szemben szintén elég hűvös van, meg pingvinek, fókák és a Déli Sark, amit szintén már régen felfedeztek, de addigra sokan megfagytak.

A Föld felszíne dimbes-dombos-szemétdombos, van rajta néhány nagyobb sziget (ezekről Fülig Jimmy részben ki van tiltva) meg sok kicsi. A bolygó nagy része szennyezett víz (H2O+a teljes periodusos rendszer és az összes lehetséges kombináció).

A Föld lapossága[szerkesztés]

Egyes – mára már tudományosan teljesen megalapozatlan – nézetek szerint, a Föld valójában nem geoid alakú, mint ahogyan azt sokan hiszik, hanem lapos. Merlin, a híres tudósember fedezte ezt fel. A legenda szerint Merlin a kertjében főzött éppen egy kis háromszarvúunikornislép-esszenciát, midőn fejére pottyant egy alma. Ekkor beindultak Merlin agytekervényei. Rájött, hogy ha a Föld banán alakú lett volna, akkor az almának nem a fejére kellett volna esnie hanem a banán másik végére, ebből Merlin levonta a következtetést, hogy a föld fokhagyma alakú. Majd meggondolta magát és laposra változtatta.

A bolygó lakossága[szerkesztés]

A szigeteket főleg harcias, civilizálatlan népek lakják. Faj szerint humanoidok, két fej, öt kéz, hat láb, fejlett agy, miegymás. A fejükön egy pár látó- és egy pár hallószerv segítene a világ megismerésében, de nem nagyon használják. Eredendően az egyedek két nem ( vagy férfi) közül választhattak, mára ez nem ennyire egyértelmű, hála a modern sebészeti technikáknak és a balliberálisok előretörésének. A lakosság telenyomja a levegőt és a vizet mindenféle széndioxiodos vackokkal meg egyéb kosszal.

Élővilág[szerkesztés]

A Föld élővilága sokrétű akár egy hagyma, lakik errefelé rozsomák, éticsiga, csirke, húsevő tüskésegér, tacskó, Schrödinger macskája, sakál, rekkencs meg kettős fecskefarkú kőkapocs. Ezek mind vagy húsevők, vagy növényevők vagy megesznek mindent, amit találnak, még a topázt is, kivéve a szódium-pentatolt, amit még a sakálok is utálnak. A növények (fák, füvek, gazok, dudvák) szén-dioxidos vackot lélegeznek be a tüdejükkel általában és oxigént lélegeznek kifelé, ami a többieknek kész szerencse, nem is tudják, mekkora mákjuk van ezzel. A növények ezen kívül a földből (igen, a föld az egyik legnagyobb alkotórésze a Földnek; elgondolkodtató, mi?) a gyökerükkel felszívogatnak mindenféle jót, ettől nőnek szép nagyra, van is erről egy történet, az Égig érő paszuly.

A Föld egyetlen ellensége a földigiliszta, mert földet eszik, ezáltal pusztítja azt.

Híres földlakók[szerkesztés]