Féllábú Kömlődi Patkányfiú

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Féllábú Kömlődi Patkányfiú, a történet szerint még 1970-es évek elején a Kömlőd közelében lévő szovjet laktanyában folyó kísérletek egyik szörnyteremtménye. A környező falvakból gyerekeket vittek el a szovjetek de közülük egy se tért vissza. Kivéve egy kömlődi gyermek aki már egy eltorzult patkányra hasonlító teremtményre hasonlított.

Első találkozás: 1970.augusztus 14. Először édesanyja találkozott vele amikor éjszaka ment ki a kamrába a tyúkudvarban látta meg a lényt amint a baromfik tetemét eszi nyersen. A nő ekkor megijedt, mert minden tiszta vér volt. Amikor a lényt már egy ideje figyelte észrevette, hogy hiányzik a bal lába, pont mint a fiának aki eltűnt. Ekkor a fia nevén szólította a lényt ami hangos nyüszítő hangot adott ki, majd a nőt fellökve bevetette magát a házak mögött lévő kukoricásba. Másnap a falut ellepték a szovjet katonák, akik először a nő házához mentek. Aki elmondta, hogy látta a lényt és merre ment, de azt nem fedte fel, hogy a fiát is felismerte benne. Ezután október elejéig katonák járták a vidéket, majd októbertől kezdve úgy tettek mintha semmi sem történ volna.

1971.augusztus 26-án egy nagyparnakpusztai lakos ment éjszaka gyalog haza a tanyájára Kömlődről. Ekkor látta meg maga előtt a lényt amint az út közepén kukoricát eszik. Nem mert közel menni hozzá így megvárta míg a Patkányfiú befejezi a dolgát és magától tovább áll. Második észlelésénél is az tűnt fel a férfinak, hogy hiányzik a lény bal lába. Ezután évekig nem lehetett hallani a Patkányfiúról.

Az 1985.évben gyakran találtak a falusiak házi állatok elhalt és megcsonkított tetemét. És a silókból származó kukorica maradványokat. Még ebben az évben egy traktorvezető is találkozott a lénnyel miközben kint a földeken dolgozott, de ekkor ő már négy darabbal találkozott két naggyal amik akkorák voltak mint egy felnőtt és két kisebbel, majd hirtelen el is tűntek a földek melletti erdőben.

1990-ben egy férfi ment ki az erdőbe gombát szedni, ekkor dokumentálták az első ember elleni támadását. Rárontott a férfira és elkezdte marcangolni a karját, ekkor az áldozat még előtudta venni a kését és oldalába szúrta a lénynek ami ekkor elmenekült. A férfi karját le kellett amputálni az eset után ugyanis az elfertőződött. Ezután a falusiak hajtóvadászatot rendeztek a lények ellen, ami majdnem sikerrel járt. Az egyik kicsit sikerült is elkapni. Amikor az egy rókacsapdába lépett a falusiak fejszékkel és egyéb szerszámokkal agyonverték miközben a szörny istentelen üvöltő hangot hallatott. A tetemet ezután elhamvasztották, így azt tanulmányozni nem lehetett. Ezután már a lényeket nem észlelték hosszú ideig. Legközelebb 2004-ben látták miként az erdő széléről figyeli falut, de amikor észrevették vissza is ment az erdő sűrűjébe. Legutolsó észlelése 2012-ben történt aratás idején amikor egy kombájn aratott és annak vezetője látta amikor a zaj miatt kivágtatott a kukoricásból az erdő irányába.

A kömlődi lakosok a mai napig félnek attól, hogy felbukkan és megint emberre támad a patkányszörny. A Féllábú Kömlődi Patkányfiú Magyarország egyik leghíresebb története.