Erdőtelek

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erdőtelek falucska Heves megyében, a lópikula se tudja melyik járás és kistérség birtokában.

Történelem- és társadalomtudományi firka[szerkesztés]

Erdőtelek lakosainak élete mindig csupa kacaj és lazulás.

A tanya első említése még az Intergalaktikus Nagy Magyarország idejében történ Erdev néven, ami az etimológiai elemzések alapján a Merev fa[1] névalakra konvergálható mai nyelvben. Nos, akkoriban nem sokkal többen laktak a településen, csak 666 fő volt a helység lakossága 666 éven keresztül az intergalaktikus időszakban. Mondjuk sokan emiatt megbélyegezték a települést[2], bár minden ok nélkül, mert csak az átlagnál 6,66%-kal több volt az állítólagos bűncselekmény.

1347 és 1349 között Erdőteleken a fene nagy pusztítást végzett a falu lakossága között, emiatt jó-néhányan biliárdgolyó-fejűvé avanzsáltak. Mondjuk ezzel nincs semmi probléma, legalább nem kell samponra és fésűre költeni, illetve a bolhák, hangyák, tetvek és mindenféle csodabogár nem költözik az ember fejébe.

Érdemes a település egyik helyi nevezetességét is megemlíteni itten, mert a bájos szépsége bámulatos. Épült egyszer a településen egy Buttler-kastély. Olyan szép csodálatos eme épület melyet kismekkeltem[3] néktek. A copfos stílusban épült kastély a 18. században épült. A helyi história szerint a sok copfos kisgyerek miatt építették a kastélyt copfos stílusban. Mondjuk ennek a Buttler János Lajos nevezetű komának jól is jött egy nagyobb telek, mert azt a 12 gyermeket, amit a feleségével összehoztak nagyon virgoncak voltak.

Sportélet[szerkesztés]

A helyi futballklub vezetője a ringben. Öhm, vagyis a pályán.

Erdőtelek messze földön ismert Magyarország futballéletében. A helyi futballisták tartják a kapura rúgás fanyüvés közben nevű világrekordot. Ez nem csoda, hiszen amilyen sok fa van ebben a faluban, az már hihetetlen. Az Erdőtelek SE méltán nevezhető Heves megye legjobbjának. Egyszeriben a Bajnokok Ligájában még a Manchester United csapatát is felszántották[4].

Erdőtelek életében üde színfoltot jelent a majorett csoport. Olyan profizmussal és lelkesedéssel csinálják, amit csinálnak, hogy a 2006-os Veteránautó fesztiválon való fellépésükről készült DVD-jüket 528433 lelkes ember vásárolta meg világszerte. Japántól Csuvetnámig, Oroszországtól a Szovjetunióig, Franciaországtól az USA-ig mindenhol megvették DVD-jüket.

Kultúra, művelődés és mi-egyéb[szerkesztés]

A településen sok a hivatásos, fél-hivatásos és nemhivatásos MP3-letöltő.

Nefelejcsük el megemlíteni Erdőtelek kulturális életét. A Kék Nefelejcs nem feledteti el a turizmusba vetett bizalmat Magyarországon. A zsarátnokok is sok mindent tesznek a faluért, még az amisoknál is tutibbak.

A közművelődésben nagy szerepet tölt le[5] Erdőtelek életében a zene. A település zeneparadicsom mindenki számára, a világon egyedül itt engedélyezett az illegális[6] zeneletöltés. A kis Adolf is itt kezdte hivatásos zenei életét. Az erdőteleki Bárány Attila Lemezlovas Akadémia elvégzését követően Németországba költözött és jól megszedte magát a zenélésből. Miután otthonába visszatérve tapasztalta, hogy mindenki más is megszedte magát a zenéből, mérgében kigyújtotta a világ legnagyobb bozóttüzét.

Tudományos élet[szerkesztés]

Az erdőteleki kocsmák fondorlatos kémiai kísérleteknek köszönhetően tequilából mesterséges gyémántokat állítottak elő, melyek eladásából minden vendégnek 30 kör piát tudtak kifizetni. A 30 kör ingyen piának hála Isz Ákos és Idét Lenke le tudták folytatni kísérletüket, mely sikeresen demonstrálta, hogy a sörhab engedelmeskedik az exponenciális bomlástörvénynek.

Az 1970-es években Erdőtelek tangazdaságában kimutatták, hogy azok a tehenek, amelyeknek van nevük, több tejet adnak, mint a névtelenek. Köszönjük a közreműködést Riska, Bimbó, Julcsa, Tercsa és Himpók teheneknek, illetve azoknak a névtelen teheneknek, akik közreműködtek a kísérletben.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. A tudósok egyes szegmensének állításai szerint azért Merev fa volt a település neve az intergalaktikus korban, mert sok fa nőtt itten intergalaktikus viszonylatban. Bár értelmezhető erős célzatként is a falu bikájára utalva, aki a helyi néphagyományban úgy maradt meg, hogy több nejjel rendelkezett, mint a falu férfilakossága összesen. Erre a tudósok 5 év 4 hónap 23 nap 5 óra 47 perc és 59 másodperc kutatás után jöttek rá, a település intergalaktikus-korbeli nevének sz betűvel való megtoldásával.
  2. Szerencsétlen lakosságot a sátánbácsi gyermekeinek vélték. Ezt tetézte az is, hogy a sok ******** jó minőségű pálinkától egész nap pirospozsgás-vöröses arccal mászkáltak.
  3. Nem baj, ha nem érted. Tessék szótárazni.
  4. Várjunk csak!? Nem a Vidi volt akkora paraszt, hogy felszántsa őket?
  5. Vagyis tölt be és fel.
  6. Öhm, vagyis már a legális zeneletöltés. Bár ki érti ezt? Olyan kacifántos ez az egész, mint az időutazás.