Emberi nyelv

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Emberi nyelvnek nevezzük az átlagos földi halandó számára értelmezhető nyelvet. Alapvetően két ilyen nyelv létezik, a magyar és az angol. A kettejük keveredése, a hunglis, amelyet viszont mindenki más beszél, akik szintén emberek, csak éppen a magyarok és az angol nyelvet beszélők nem értik őket.[1]

Eredeztethetőségi hatóság[szerkesztés]

Minden azzal a fránya Bábellel és az ő tornyával kezdődött. Eredetileg Isten szerette volna, ha a nyelvtanárok majdan nem maradnak munka nélkül, és nem kell kötelező közmunkában részt venniük, amivel elpazarolnák értékes szakmai tapasztalataikat, és az égigérő torony égi égisze alatt összezavarta a nyelveket.

A nyelvek alapvetően három csoportra oszlottak:

 • magyar,
 • angol,
 • összes többi (főleg a hunglis).

Akkor alakult ki a hunglis is, mikor két építőmunkás pont egy és ugyanazon téglát akarta felhasználni, s nem tudták, melyiküké legyen. (Így keletkezett a féltégla is, mely egy másik, arra járó céltalan vendégmunkás fejére pottyant, de az már egy másik szócikk.)

Etimológia[szerkesztés]

Az elnevezés valamikor a 11-12. században keletkezhetett, mikor elődeink a Kárpát-medencéből nyugatra látogatva először találkoztak más embercsoportokkal, melyek értelmes, érthető nyelven beszéltek.[2] Valószínűleg ekkor tudatosulhatott a régi magyarokban, hogy nem ők az egyetlen emberi népcsoport.[3] Az elkövetkező évszázadokban minden téren elmélyült a magyarok kapcsolata nyugati embertársaikkal.[4] A „Nagy Barátkozás” névvel illetett világtörténelmi jelentőségű folyamat egyik legfőbb elindítója XIV. (Bo)Rostás Ramón ál-király volt[5][6], aki majdnem 1000 évre szóló[7] megállapodást kötött IV. George Frill „the not exactly great”[8] tényleg-királlyal. Esvány kerál sosem tudta meg vala.

Az angol-magyar „high five” értelmében az emberi nyelv kifejezést alkották meg vezetőszóul, mert az „ember” szónak mindkét nyelvben értelmes jelentése van. (Angolul „parázs”.)

A 20. század végére – mikorra letelt a megállapodás – sikerült elindítaniuk egy folyamatot, melynek során a Föld nevű bolygó sok más emberszabású főemlőse is megtanulta valamelyik emberi nyelvet, többnyire az angolt. A választás annak tudható be, hogy elcsökevényesedett beszédközpontjuk feltehetően kevéssé képes befogadni egy olyan messzemenően szofisztikált nyelvet, mint a magyar[9], miközben az angol kiválóan alkalmas gondolataik rendezett, szabályosan szerkesztett - ebből kifolyólag könnyen kivitelezhető - kifejezésére.[10][11]

A fentiekből kifolyólag[12] ez emberi nyelv elnevezés helyett gyakrabban szerepel a human language megnevezés, mely azonosan egyenlő az előbbivel. És a hunglis humán lengvidzs sem tér el tőle, de nagyon nem. Meg is egyeznek, ráadásul.[13]

Használata[szerkesztés]

Az emberi nyelv kiválóan alkalmas írott és verbális kommunikációra két vagy több emberi lény között.

Konkloose-ió[szerkesztés]

Az emberi értelem parázsa, lám, itt is hagyta kézjegyét!
So the ember of human mind, here, it left its signature!

 1. Mily szép is az élet...
 2. Igaz, ők sem tudták, mit mondtak, de tetszett a dallama.
 3. Előtte is volt a hunch nekik, hodj a besenyős were kergetik vala őket, they were also embers.
 4. Ennek mai emlékműve az Erzsébet téri Gödör.
 5. Esvány, az első igazi király kérte meg, hogy próbálja fel a királyi ruházatot, és amíg a próbaidő volt, Ramón elszökött vicceskedni.
 6. Nem véletlenül tart azóta is olyan sokáig minden próbaidő nálunk, és azért fizetnek érte keveset, mielőtt kirúgják az embert.
 7. Babonából – vagy olcsó heccből, nem tudjuk már – csak 948,5 évre.
 8. Ez valami Monty Pythonos műszó, nem érdekes.
 9. Oh, yeah.
 10. Vagy nem. Valószínűbb, hogy győzött az időben visszatérő Kirk kapitány az 1985-ös, I. Nyelvválasztói Világkonferencián, és kész.
 11. WTF?
 12. A szemünk már kifolyt...
 13. Most már garantáltan az agyunk is kifolyt.