David Hasselhoff

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
King of the Gypsies.jpg

„Oké, Májkül.”

~ Kit

„...és a legjobb az volt, mikor részegen hamburgert ettem.”

~ David Hasselhoff

Szent Szőr[1] David Hasselhoff egy élő személy, a 70-es, 80-as, 90-es évek szexszimbóluma, feltehetően egy félisten. Szabadidejében filmet forgat, énekel vagy épp iszik. Sokan Chuck Norrishoz hasonlítják, jogosan. 2012-ben meghal, ezt látták a maják és számukra ez a világ vége. Jogosan...

Neve[szerkesztés]

Köztudott, hogy David ezen a néven született: David Heß von Kavalier el van Hoff Buchannon Mitchmichael. Magyarországon nevét magyarosították (pl. Tell Vilmoshoz vagy Verne Gyulához hasonlóan) Hassalkossgyarapitsch Dávidra.

Nevének eredete: David apja, Rudolf Heß (Hess) volt, a hírhedt náci politikus. Anyja, a magyar származású Maria Hoff (Hóf Mária). Nemesi származása és az anyakönyveztető humora miatt kapta ezt a hosszú nevet. Miután először megbukott énekesként, a nevét okolta, nem az ocsmány hangját, és felvette a Voldemort nevet. Így is elbukta a 100.000 cd előállítási költségét, és felvette a David Heßelhoff nevet. Cinkelni kezdték az apja miatt, ezért angolosította nevét:"David Hasselhoff". Újra kiadott egy lemezt, de mielőtt meglátta volna az eladásokat, szerepet kapott a Baywatchban. David szerepeiben feltűntek régi nevének elemei, mint pl. a Knight Riderben: Michael Knight (németül Kavalier) és a Baywatchban: Mich Buchannon. A mellszőrzete miatt az angol királyné lovaggá ütötte.[2] David szentté avatása után[3] már Szent Szőr David Hasselhoff néven ismert.

Élete[szerkesztés]

Dave leghíresebb szerepeinek egyikében

Az Amerikai Jósnők Egyesülete megállapította, hogy David előző életében egykor maga Julius Caesar volt, akit fogadott fia, Brutus teljesen véletlenül, balesetileg szúrt le, ugyanis valójában a cézár hátára nőtt rettenetes szőrerdőt akarta kicsit ritkítani, de mivel nem tudta kiszámítani, meddig tart a szőr, és hol kezdődik az államférfi, ezért kicsit túl mélyre vágott a haleffel. Julius tudta, hogy mit akart ezzel a fia, és felkiáltott a híres mondással: „Te is, fiam, Brutus?! Te is a szőrömre apellálsz?! Menjetek a jó zsilettes anyátokba...” Azzal meghalt. Sajnos, fia hiába siratta, Caesar ellenségei az ezekbe magasztalták őt. A malőr miatt az apja lelke sokáig nem mert reinkarnálódni, mert poszttraumás sokk gyötörte - de 1952 nyarán végül nekidurálta magát az újratestesülésre.

1952. július 17-én, Baltimore-ban különös dologra lettek figyelmesek az orvosok: egy kisbaba, névszerint David Heß von Kavalier el van Hoff Buchannon Mitchmichael nemcsak fehér bőrrel, de óriási mellszőrzettel született. 1957-ben elindította zenei karrierjét, de nem adott el egy lemezt se. Gondolta, hogy a nevével van a baj, ezért egy sokkal könnyebben kiejthető nevet választott: David Hasselhoff. 10 évesen a mellszőrzete elérte mai állapotát. Felnőttként szerepet kapott a Baywatch című tragikomikus életmentős filmben, ahol először ő volt a cápa. Később, mivel tehetségesnek találták, megkapta Mitch szerepét. Először vele vették fel Pamela Anderson futós jelenetét, de később belátták, hogy Pamela jobban mutatott. Miután filmes karrierje befuccsolt, elkezdett énekelni. Horváth Charlie inspirálta: gondolta, ha Charlie-nak sikerült, neki is fog. Megírta a „Hooked on a feeling” c. számot. A szám óriási siker lett, főleg az etiópok között. Zenei karrierje magasan ívelt felfele, mikor mellszőrzete – amelyben, mint kiderült, rejtezik teljes ereje és deleje – ritkulni kezdett. Ekkor Hasselhoff, mint úgy, megszűnt létezni. 1994-ben eltemette a mellszőrzetét. Ezek után David próbálkozott mellszőrzetpótló műtétetekkel, de sikertelenül. 1996-ban mutatkozott újra az utcákon. 1999-ben elindult a Baywatch: Hawaii. Itt Hasselhoff mellszőrzet-parókában szerepelt. A sorozat zátonyra futott – ahogy a hawaii kishajó is a stábbal –, David sose tudta ezt elfelejteni. Inni kezdett, ismét. Anonim alkoholistaként tengette életét a hegyekben, de óriási ötlete támadt. Mi lenne ha mellszörzetfodrászatot nyitna. Meg is nyitotta az üzletet, de hamar befúccsolt az üzlet, mert kevés embernek volt ápolható mennyiségű mellszörzete. Ekkor lánya leforgatta a David Hasselhoff and the Hamburger c. filmet, ahol David részegen hamburgert eszik és bevallja, hogy alkoholista. A McDonald's emberei megkeresték, hogy promotálja a McHoff-ot[4], de David nemet mondott. 2004-ben David unalmában felépített még egy piramist a hátsó kertjében. Oda akart eltemetkezni, de inkább nagy becsben tartott mellszőrzet-parókáját helyezte örök nyugalomba, az eredeti szőr tízéves elhullási évfordulóján.

2005-ben jött el életében a nagy fordulópont, az esély, hogy újra a legnagyobb legyen. Persze nem élt vele, de élete olyan sok embert meghatott, hogy egyházat hoztak létre a tiszteletére. Ez a Hasselhoffista Gyülekezet. A hasselhoffisták templomokat építettek, elzarándokoltak a Mellszőrzet-szoborhoz, Pontiacokat vettek és újítottak fel, és gyermekeiknek rendre a David, a Mitch, a Michael keresztneveket adták. Hasselhoffot felkérték, hogy ő legyen az egyház pápája és istene egy személyben. David elfogadta, és első feladata az volt, hogy tömegek előtt is szentté avassa magát[5]. Az ünnepségen a sok misebortól lerészegedett. Az egyház ma 3.220.345 embert is számlálhatna, ehelyett 20-30 tagja lehet. Az egyház fő tanítása a hoffizmus[6].

Hoffizmus[szerkesztés]

A hoffizmus megtanítja, hogy használjuk szexualitásunkat a legmagasabb szinten. Ja, nem, az a tantra. A hoffizmus tanítása, hogy nem te vagy más, mert nagy a mellszőröd, hanem az más, akinek nem. Isten (Hasselhoff) elküldte egy kecske formájában I. David (Hasselhoff) pápának a 3,5 parancsolatot. Ez a 3,5 parancsolat megszeghetetlen.

Ne vesd el életed és mellszőrzeted, hisz ez a kettő az egyensúly alapja.

Ne káromold Istent, azaz David Hasselhoffot.

Heti egyszer részegen kell hamburgert enni a földön.[7]

és a fél: Meee, meee. Ez azt jelentheti, hogy vidd innen azt a kést, neeee!. A kecske az egyház szent állata, amit nem szabad élve fogyasztani.

Pécsen, helyi fanatikusok megépítették az első szentélyt Magyarországon, mely formabontó volt. A magyar kormány, feltehetőleg vatikáni nyomásra, felszólította a fiúkat, hogy bontsák le. Egy 10 percnyi éhség sztrájk után ez meg is történt és a szentély darabjait elrejtették az utókornak. A szentély helyén David Hasselhoff képe van. A magyar kormány ezt is el akarja tüntetni, félnek, hogy neohoffisták kegyhelyévé válhatt. A fiatalok nem adják fel és titkos gyűléseken imádják.

Mellszőrzetének kémiai összetétele[szerkesztés]

David mellszőrzete más, mint a Homo Sapiens Sapiens (ejtsd: Mai ember, köztudottabb nevén Béla) szőre. 1970-ben a CIA tudósai felfedeztek egy olyan androsztenon származékot Hasselhoff mellszőrében, amely meggyógyítja az AIDS-et. A CIA titkosította az adatokat száz évre, remélve, hogy addigra David meghal. Ezt az anyagot H²O³F²F³-nak nevezték el. Mellékhatása a túlzott szőrzetnövekedés, leginkább intim területeken, így gátolva az ember szaporodását. Előfordult már fulladásos halál is. A szerrel foglalkozó tudósok a titkosítás utáni 1 éven belül rejtélyesen [8] meghaltak vagy eltűntek[9]. Sokan Hasselhoffot gyanúsítják, hogy szőrével rombolta le a World Trade Centert, de ez ellen hevesen tiltakoznak a helyi hasselhoffista szakállszekta tagjai.

Davidet megkérdeztük az esetről és elmondta, hogy a H²O³F²F³ valóban létezik, viszont nem gyógyítja önmagában az AIDS-et, kell hozzá Dave mellbimbókivonata is. Kiderült az is, hogy a CIA átadta a kutatás eredményeit a NASA-nak, mert a H²O³F²F³ a legelenálóbb acéllá alakítható egy kis MIZO tejjel. Az új űrhajók már a H²O³F²F³-ból készülnek.

Harcai, hőstettei[szerkesztés]

Ha valaki tud valamit David Hasselhoffról, az az, hogy életeket ment, mind a tengerparton, nagy tüdejű segítőtársnőivel; mind az amerikai rónákon, hűséges társával, Kittel. Viszont van, amit nem tud senki: mégpedig azt, hogy megküzdött Chuck Norrissal. A verseny címe „Who is the best guy of the 80's?”. 3 versenyszám volt: karate, mellszőrzet-mérés és tojáscipelés kanállal. Az első versenyszám győztese C.N. volt, aki egy tripla pörgőrúgással majdnem végzett Daviddel, ő volt az első, aki túlélte. Chuck érezte, hogy David megszorongathatja. A következő kategóriát David nyerte. Jött a 3., az utolsó. David már majdnem nyert, mikor Isten közbelépett, és Chuck nyert[10]. David összetört és a pohárhoz nyúlt.[11]

David 60 napon és éjen át készült a Chuck elleni visszavágóra. Felkérte Sylvester Stallonét, hogy eddze az oroszországi hegyekben. Ez később megihlette Stallonét, így lehetett a Rocky IV. helyszíne az orosz havasok.

David felkészült, de Chuck ismét legyőzte egy utcai harcban. David teljesen összetört. Feladta, és 5 napig paprikás pálinkán élt. Ekkor írta meg a Pálinka dalszövegét.

Szőr David megküzdött Szőr Vaderrel is. - A mellszőrzet veled van, ifjú Hasselhoff, de nem vagy ura! - toppant be Szőr Vader, egy piros lézerborotvával a kezében (mert David mellszőrzetét egy hagyományos borotva sem viszi, okoskodta ki nagy bölcsen), jellegzetes védőruhájában, amelynek légzőrostélyos sisakja a nagy tömegben levegőbe repülő szőrszálak ellen védte tüdejét, mellrészére pedig egy azonnali újraélesztő hatású defibrillátor volt szerelve, ha a szőrszálak egyike esetleg szerencsétlen röppályára állna, és a szívébe fúródna. Célja az volt, hogy David szőrzetét leborotválva, az erejét is elvegye, és így ő maradjon az egyetlen szuperhős a Galaxisban. De David drágán adta a bőrét ... illetve, a szőrét. - Szőrös a mellkasom, azt hiszed? Hát nézd, még nem mutattam meg mindent! - De még mielőtt a nadrágját is letolta volna, hogy mindent megmutasson, Vader akcióba lépett. - David, hasztalan küzdesz. Ugyanis én vagyok az apád, és a Gyámügyi Bíróság által rám ruházott törvényes felügyeleti jogomnál fogva, ezennel megparancsolom, hogy vágasd le a ... - de nem fejezhette be az ominózus, a tisztességes külsőt elérendő borotválkozásra felszólító mondatot, mert David így kiáltott fel: „Jó, de most nem érek rá! Egy fuldokló Tie-vadászpilóta rekedt az aknában!” - és gyorsan sortra vetkőzött, majd belevetette magát az aknába, hogy kimentse. - Áhhhh, reménytelen, örök hippi és csöves ez a kölyök, egyre lejjebb süllyed. - dőlt neki Vader az aknát védő korlátnak, és szomorúan legyintett. - És milyen gyorsan. - tette még hozzá, amint a feneketlen mélységbe zuhanó David szemmel már alig látható szőrös kis ponttá zsugorodott.

Lehet egyébként, hogy Ady Endre ezt a híres csatajelenetet örökítette meg Harc a Disznófejű Nagyúrral c. örökbecsű költeményében. A disznófejűt nem kell szó szerint érteni, valószínűleg Ady „disznófülűt” (azaz huncut, gonosz kis Vadert) akart írni.

David Lerombolta a berlini falat, koncertezés közben. A tudósok megállapították, hogy a „csodás” hangja miatt omlott össze a fal. David azóta német-magyar-lengyel nemzeti hős.

Magyar vonatkozásban a legérdekesebb "hőstette" mikor az első tokaji bortúrája után lefutott Hódmezővásárhelyig részegen és gondolta, milyen vicces is kifigurázni eme magyar város nevét, ezért a helyi mezőn tartott vásár keretein belül elkapott egy hódot és annak farkával ütögette mellkasát.

David szexuális kisugárzása az emberekre[szerkesztés]

David 1959. március 6-án vesztette el szüzességét egy Olaba Balamu nevű afrikai hölggyel, aki egy kannibál törzs tagja volt, amit később elneveztek hasselhoffentottának. A tudósok a mai napig keresik ezt a törzset, de David fogadalmat tett a vadembereknek, hogy soha senkinek nem árulja el hollétüket. A gimnáziumi évei alatt több nőt tett magáévá, mint Hugh Hefner valaha. David szexuális élete akkor szakadt félbe, amikor egy, a mai napig ismeretlen nőt az aktus közben megölt puszta mellszőrzetével (véletlenül). David azóta japán gyermekpornón tengeti napjait. Kedvence a Hé, te sárkány, hol a babám?.

Szerepei[szerkesztés]

DramaticQuestionMark.png
Tudtad, hogy...
 • David Hasselhoffnak Magyarországon (Pécsen) Fan clubja van? Íme a bizonyíték: ILDH.jpg


Hasselhoff leghíresebb filmje a Titanic lehetett volna, de amikor a hajó elsüllyedt, akkor letépte magáról a ruháját, és jellegzetes narancssárga fürdőruhájában mindenkit kimentett, ezek után a film készitői közös megegyezéssel elküldték. Az egész úgy kezdődött, hogy David vett egy Trabantot, és kisebb-nagyobb igazítások után elkészült KIT. És elindult a Knight Rider című sorozat, ami Hasselhoff saját kalandjait mutatta be élőben, ahogy David, illetve segédjei felvették egy kamerás mobiltelefonnal. David úgy érezte, hogy nem értékelik isteni felsőtestét, ezért ivásba kezdett. De egyszer, miközben David lement a partra bánatában virágot szedni, észrevett egy idős hölgyet, hogy segítséget kér a vízből.[12] David habozás nélkül megvillantotta felsőtestét, beugrott a vízbe, és megmentette a nőt. Az egész eseményt végig figyelte egy akkoriban készülő sorozatnak, a Baywatch-nak a prodjuszőre, és felajánlott egy szerepet Hasselhoffnak. A sorozat hatalmas siker lett, és David is örült, hogy végre kellő figyelem éri mellszőrzetét. Az ivást mégsem tudta abbahagyni.[13] David több filmben szerepelhetett volna, mint például a Gladiátorban ő játszhatta volna a főszerepet Russel Crowe helyett, de mivel nem volt elég vastag páncél, amiben elfért volna a mellszőrzete, ezért mégsem kapta meg a szerepet. Ezek után ismét a pohár után nyúlt, és felköltözött a hegyekbe. Vadászattal és dalszövegírással kezdett el foglalkozni. Miután énekesi karrierje beindult, visszaköltözött az emberek közé, és nyitott egy fodrászatot, ahol az emberek hajain kívül a mellszőrüket és kicsinosították. A mottó: „Semmi csak szőr”. Eredetileg „Just do it” volt, de a gonosz Nike ellopta.

A második nagy sikert a David Hasselhoff and the Hamburger c. filmmel érte el, melynek rendezője, forgatókönyvírója, sminkese és mindese David lánya volt, Elizabeth Hasselhoff . A filmben David részegen hamburgert eszik és bevallja, hogy alkoholista. Ekkora őszinteséget soha, senki nem látott. A filmet 43 Oscar-díjra jelölték, ebből 42-t csak a film miatt hoztak létre, köztük a Legjobb részeg férfi főszereplő, A leggonoszabb gyerek kérés. Az összes jelölést megnyerték, az utóbbit az alábbi mondatért "Dad, tell me you stop drinking!. David reagálása a Legjobb köpés életünk legértelmesebb nyögése elött díjat eredményezte a filmnek.

A Star Wars III-ban ő játszotta volna Obi-Wan Kenobit, el is készült a felvételek nagy része. Az ominózus jelenetnél, mikor Anakin próbál kikúszni a lávából, előjött Hasselhoff igazi énje, levette a Jedi-ruhát, felhúzta narancssárga fürdőgatyáját, és kezébe vette a mentőszerszámot, majd kimentette Anakint. George Lucas azonnal kirúgta.

A 300-ban ő játszotta volna Leonidászt, de kritérium volt a csupasz felsőtest, és ezért a szerepért nem vált meg hírhedt mellszőrétől.

A Tvájlájt 2-ben (ejtsd: Twiligöhötö) Ő játszotta volna Edvárd Kálönt, de mikor Bella levetette magát a hegyről, elragadta a hév, és ledobva vámpír-énjét, felvette a partiőrséges egyenruháját, és megmentette Bellát. Dzsékob, a zsíroshajú cigánygyerek, aki szabadidejében farkassá változik, így elesett ettől a jelenettől, ezért leitatta Davidet és megetette babgulyással, de mivel David lemondott a szerepről, ezért nem került ki a nyilvánosság elé.

Davidnek műsorvezetői állást ajánlott a Discovery Channel. Dave feladata az lett volna, hogy járja be a világ összes országát és egye meg a helyi ételnevezetteséget részegen. Hasselhoff nevetve utasította vissza az ajánlatot.

Családfája[szerkesztés]

Íme a kis családfa

Igen, ez az, ami egyáltalán nem 100%-os pontosságú, mivel Dave ezt mindig titkolta. A történelem jelen ismerete szerint, édesapja (bár nem édes, mert gonosz náci volt): Rudolf Heß. Az ősei szent, tisztavérű németek, akik hózentrógerben söröztek egész nap, míg asszonyaik dolgoztak. Édesanyja: Maria Hoff, aki megijedvén, hogy újra „felszabadul” Magyarország, elmenekült Amerikába. Kevesen tudják, hogy Maria hermafrodita volt, akinek csak a felsőteste volt férfi, így tudott szülni. Találkozásuk helye, ideje ismeretlen, mert a kis Hasselhoffnak az anya méh 9 hónap és 30 év között jelenthette az otthont. Viszont Davidnak van egy féltestvére, név szerint Tom Selleck (született Tomthomas Selleck von Magnum) . Tom és Dave közötti legnagyobb hasonlóság természetesen a dekoltázsszőrzetben van.

Nótái[szerkesztés]

King of the Gypsies.jpg •Dalrakifakadás•
•→ Klikk!!!
 • David Hasselhoff - Hooked on a feeling
 • David Hasselhoff - Jump in my car

Ezeken kívül magyar és olasz nyelven dalszövegeket írt. Felejthetőek.

 • NEK - E non mi dire che ho bevuto (És ne mondd nekem, hogy ittam)
 • Horváth Charlie (ejtsd: Csárlí) - Jég dupla Whiskyvel
 • Kárpátia - Pálinka
 • Bikini - Ki visz majd haza?

Ezeken kivül rengeteg számban énekelt volna, csak a felvételek után kivágták az ő részét. SP (a kis ratyi gyerek) hangját ő adja a lemezekre és a koncertek playback felvételeire.

Utóélete[szerkesztés]

David Hasselhoff ugyan még él, de már így is óriási hatása volt/van az emberiségre.

Davidről utcát neveztek el minden olyan országban, ahol David elénekelte a Looking for Freedom-ot, miközben ledőlt a helyi fővárost elválasztó fal.

Szőr David Hasselhoff Mellszőrzetápoló Szakiskola néven Budapesten mellszőrzetápoló-képzés folyik. Az iskola 1990-ben épült meg, négy évvel a félisteni melldísz elvesztése előtt.

David életéről eddig Steven Spielberg, George Lucas, Quentin Tarantino és Tom Hanks forgatott filmet. Csak a Tom Hanks-féle film jelent meg a nagyvilág elött, de Davidnek nem tetszett, ezért Tomnak ügyesen meg kellett vágnia, és Forest Gump néven kellett kiadnia.

A kórház előtt, amiben David született, ott áll egy David Hasselhoff Mell(szőrzet)-szobor.

Miegymásai[szerkesztés]

David az etiópiai titkosszolgálat tagja már 1973 óta. Sok olyan rejtélyt oldott meg, amit nem az ő nevéhez kötnek, például ő jósolta meg, hogy 2012. december 21-én bekövetkezik a világvége. David részt vett a halálcsillag elleni támadásban. Akkoriban a Luke Skywalker nevet használta. Ő pusztította el Szauront, és hozott békét Középföldére.

Bár zenei karrierje többször is fulladt katasztrófába, egyszer életében még neki is összejött. Zseniális videoklipet készített Here ist meijn auto címmel. A videoklip annyira sikeres lett, hogy Knight Rider címmel később filmsorozatot is készítettek belőle Hollywoodban.

Lásd még[szerkesztés]


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Első szerelme, meglátva hatalmas mellkoronáját, felkiáltott: „Szent szőr!”
 2. Valójában – mint azt egy biztos forrásból hallottuk – megijedt tőle és le akarta ütni, mivel azt hitte, hogy egy óriási, négylábú pók.
 3. Lásd barátnő.
 4. Részeges csirke menü rumos kólával.
 5. A barátnővel való incidens túlságosan zártkörű volt.
 6. Nem összetévesztendő Vele!
 7. A sajtburger csalás, és a halas szendvics sem ér. Bezzeg ha lenne McHoff-menü!
 8. Fringe
 9. Lost
 10. De csak (Chuck!) mert Isten hisz Chuckban.
 11. Chuck Norris elugrott.
 12. A hangfelvétel tanúsága szerint: „Hilfe, hilfe!” „Hölgyem, sajnálom, nem tudok németül!” „HILFE! HRRR…” „Nem tudom, mit szeretne, de levegőt biztos nem kap a víz alatt! …Mentés indul! Aztán megkérdezzük, mi a fenét akart…”
 13. Pedig próbálta, de öt nap után a vészes kiszáradás jelei mutatkoztak nála, és a tengervíz is be-becsorgott a száján a mentések során.