Chips

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Csíplek, de nem vágom

~ Oscar Wilde a csípésról/ről.
Lánykori nevén Rósejbni
Ez a csipszkövület a paleolitikumból maradt ránk

A chipsek felelnek az emberek által látott rossz álmokért és a reggelente látott kócos hajért. Rendkívül kis termetükkel és óvatosságukkal alig észrevehetőek, emellett minden ember chipsevő lészen,aki valaha is látta őket. Ezen személyek a chio és egyéb chipsmárkák alatt dolgoznak, ahol fizetésként annyi chipset ehetnek, amennyit akarnak. Emellett fő ősellenségük a jó féltestvérük, a burgonyaszirmok, akik próbálnak megvédeni tőlük. Így lehetséges, hogy reggelente jobb hajjal, kipihenten ébredünk. Főleg az álmokra koncentrálnak.


Vérchipsek[szerkesztés]

A vérchipsek olyan emberek, akiket megharapott a chips királyi család egyik tagja. Ezeket az embereket kerüljük el messzire, hacsak nem vagyunk chipshunterek, kerüljük el őket messzire, főleg teliholdkor és amikor idegesek lesznek.

Mondások[szerkesztés]

– Ezek a huncut kis chipsek!

– A tegnap ettem egy chipset, és jó sós volt! (hülyeség)

– Addig örülj, míg a chipsedből kitelik.

– Ritka, mint a zöld burgonyaszirom.

– Szentséges bolyhos lámák! (ez ugyan nem kötődik ide, de...)

Eredetük[szerkesztés]

Senki sem tudja pontosan, hogy is jöttek a világra Chuck Norrison kívül, de ő a pi utolsó számjegyével együtt eltitkolta.

Szövetségek[szerkesztés]

A chipsek tartós szövetségbe léptek a nyulakkal. Az ő oldalukon küzdve segítenek meghódítani a galaxist. (Azt senki sem tudja biztosan, hogy ennek a szövetségnek köze van–e Chuck Norrishoz.)

Politropi[szerkesztés]

Ki hinné, a politika bevonult a csipsssssszgyártásba. Még valamelyik előző kormány idején, amelyik azonos a maival. Történt, hogy egy barom azt találta ki, miszerint a só (mellesleg a cukor is): nemzetidegen. Figyelj, bameg, mondta a fazon, aki miniszter volt, vagy mi (ki a faszom emlékszik már a nevére), ha megsózod a csipiszt, megcukrozod a káposztás cvekedlit, megadóztatom.

És megtette.

Ugyanő azt is mondta (bár ez nem ide tartozik): „Kisgyermekeink fenekén százból harminc esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén”.

Csak nem bírtuk ki röhögés nélkül.

Ellenségeik[szerkesztés]

  • Burgonyaszirmok
  • Macskák: az egyetlenek, akik ki tudják őket nyírni a chipses csomagoláson kívül.
  • Matolcsypsz Huba