Az önkényes lakásfoglalók háborúja

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az önkényes lakásfoglalók háborúját Budapest lerobbant kerületeiben vívják az önkényes lakásfoglalók és a rendőrök, meg a hadsereg 2007 óta.

A Konkoly-Thege utcában a XII. kerületben tíz fiatal tengődött egy önkényesen elfoglalt lakásban amikor is megjött a pátens, hogy hagyják el a lakást, nem lévén az övék. Erre nagyon felháborodtak a lakók, mert nem volt hová menniük. Amikor megjöttek a kilakoltatók, az ablakból puskákkal lőttek rájuk és egyet megsebesítettek, a többi fejvesztve menekült el. Egy óra múlva két rendőrautó jött meg, mire a lakók is erősítést hoztak és puskákkal, pisztolyokkal, baltákkal, bézbol ütőkkel támadtak rájuk. Erre még több rendőrt küldtek az összecsapás zónájába, ahol már egy épület is lángokban állt, az utcák megteltek tüntetőkkel, akik a felkelő lakásfoglalóktól függetlenül támadták a középületeket, lobogtatták az árpádsávos zászlókat, burogatták a kukákat, hajigálták a bazaltköveket. A Tüske utcában közelharc alakult ki a lakásfoglalók és a rendőrök között. A vezetőjük Révész Bálint üzenetet küldött a Tilos Rádióba, hogy megalakult a Lakásfoglalók Független Milíciája, ami otthonuk védelmében harcol az önkényes kilakoltatók ellen.

Pécsen július 12-én szervezték meg a Pécsi Roma Lakásfoglaló Milíciát, ami bevette a dzsámit. A pécsi rendőrség katonákkal ostrom alá vette a dzsámit, de a milícia mindig és mindig visszaverte őket. Eddig a két összecsapásban hatvan ember halt meg. 2008-ban a Taktaközben harcoló Magyar Gárda Pécsre a romák ellen küldött egy alakulatot, de a pesti milícia ellen nem, mert azok nem romákból álltak. Révész meg a másik vezér Kolompár Ernő szövetséget kötött Lakatos Jánossal a Taktaköz elnökével, akinek ezidáig sikerült megmaradni. Lakatos küldött ötven kalasnyikovot, kétszáz albán, orosz, indiai és bolgár önkéntest, egy tankot is akart, de azt elfogta a Jobbik, s mivel nem volt úgyse sok tankja, ezért spórolni próbált velük.

Közben még hat helyen alakult Magyarországon osztag, melyek – bebújva az erdőkbe – partizánharcot folytattak a katonák, a rendőrök, a jobbik és a gárda ellen. Ilyen emlékezetes csata volt Tahár és Bozgoros között útszakaszon, ahol veszprémi, pesti és roma önkéntesek, két koszovóival, meg egy oszéttal összecsaptak a Magyar Gárda kétszáz emberével. Egy ember meghalt, egy részeg falusi, aki a kocsmából tartott hazafelé, de eltévedt.

Közben Révész el akarta fogni Gyurcsány Ferencet, Magyarország leghíresebb kormányfőjét és a utóbbi évek sztárját. A kicsiny de mindenre elszánt kommandó, meg két-három oszét betört a Parlamentbe, de csak Orbán Viktort találták ott. Túszként magukkal vitték őt is és Sólyom Lászlót is, az egyik oszét állítólag megerőszakolta Dávid Ibolyát, más hírek szerint Dobrev Klárát, megint mások szerint Lévai Anikót, de felröppent a hír, hogy Kiszel Tünde [1] az áldozat, aki politikusi pályát választott, mint Arnold Schwarzennegger.

Meg nem erősített hírek szerint az önkényes lakásfoglalók már annyira eredményesek, hogy össze tudták hangolni a megszállt területeken csapataikat. Egyelőre Gyurcsány Ferencet próbálják felkutatni és nem tudják elérni a Taktaközben harcoló Lakatos Jánost.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Utoljára említettük a nevét. Ez nem vicc – mondjuk 2értelműen.