Alsóg atya

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Alsó gatya

Alsóg atya a pályán. A stadion felszentelését követően levette pólóját és tett egy tiszteletkört a labdarúgópálya körül. Ez még 1985-ben történt.
Születési hely Dionüszosz kertje
Nemzetisége Alkoholista
Foglalkozása Pap, miseborgyáros
Speciális képességek Kocsmai nótacsokor felkonferálása;
Ivás 2 pohárból
(A többi képességére már nem emlékszünk.[1])
Paplak Bugyi (2007–2013)
Humbákfalva (2013–2071)

Alsóg atya (Dionüszosz kertje, 1956. október 22. – Humbákfalva, 2071. augusztus 20.) alkoholista pap, az elektromos alkohol[2] feltalálója.

Élete[szerkesztés]

1956. október 22-én látta meg a napvilágot Dionüszosz kertjében, ahol az istenek is bort isznak. Alsó gatya élete kezdetben nehezen indult, ugyanis gyermekkorában a szüleivel Piripócsra kényszerültek kiköltözni. Piripócson ugyanis nem volt kocsma, így szegény Alsóg atya élete kezdetben majdnem kisiklóban volt, mert nem volt hol művelődnie és megedződnie. Egy neves jótevőnek köszönhetően a család elköltözhetett Zalarottyantóba, ahol már volt kocsma, prépostsági istentisztelet miseborral és Nemzeti Marihuánabolt. Alsóg atya ekkoriban 12 éves volt és hamar megszedte magát és felcseperedett. Már képes volt húzóra meginni fél liter szilvapálinkát.

Alsóg atya szülei elküldték Pilissörösjenőre tanulni a Bacchus Akadémiára. Alsóg atya kiváló minősítéssel diplomázott le az akadémián 21 évesen. Hamarosan kocsmát alapított Bugyin, az úr megtestesülésének 1978. évében. A korcsmárosságból jól megszedte magát a hosszú évek alatt és 1992-ben misebor-gyárat alapított Bugyin Istenbor Kft. néven, melynek jelmondata: „A jó pap holtig issza magát”.

Alsóg atya Bugyi templomának teológiai vezetésére 2007. augusztus 23-án lett kinevezve az úr segedelmével. A misebor gyárából ingyen hozatott bort a templomába. Viszonylag jókedvvel és pirospozsgásan hagyták el a hívők az istentiszteletet Bugyin. Az atya hamar megszerettette magát népével és Ő lett a legfőbb alfa-hím Bugyin. Azonban 2013. július 19-én egy túlbuzgó képviselő miatt Bugyiról távozni kényszerült. Ugyanis az a túlbuzgó képviselő fényt derített arra, hogy a misebor-gyár 100 forint adót nem fizetett be az elmúlt 10 évben. A képviselő távozásra intette az atyát, azzal fenyegetve, hogy feljelenti adócsalás miatt. Alsóg atya költözni kényszerült, mert az utolsó százasát elköltötte egy kupica csalánpálinkára.

Alsóg atya hallott Tibi atya újonnan alapított településéről, Humbákfalváról, ahova szintén menekültek érkezetek. Mivel a két atya ismerte a másikat (hallomásból), ezért hamar kapott Alsóg atya is faluállampolgárságot Humbákfalván. A misebor-gyárát is Humbákfalvára költöztette, s a paplakba költözött, azonban a papi tevékenységeket Tibi atyára hagyta. Alsóg atya felvirágoztatta Humbákfalvát a misebor-gyárával.

2031-ben Humbákfalva polgármesterévé választották és első intézkedéseként mindenkinek fizetett egy kör csalánpálinkát. Humbákfalva weboldalának napi látogatottságát megötszörözte és programozókat felfogadva játékokat készítettek Humbákfalva életéről. 2033-ban a Super Mario Bros mintájára programoztak egy mászkálós játékot „Tibi atya: a nagy mászkálás a bor és a pálinka után[3] néven.

2071. augusztus 20-án hunyt el, amikor az állami ünnep közepette, ittas állapotban egy meggyújtott petárdát helyezett el az egyik testnyílásába. Sajna a kiváló kórházi ápolás és az infúzióban kapott alkohol ellenére elhunyt. Örök nyugodalomra lelt a humbákfalvai temetőben és szelleme örökké kísért a humbákfalvai Tátikában, ahol még mindig az Ő szelleme konferálja fel a nótákat.

Munkássága[szerkesztés]

Alsóg atya egyik legismertebb találmánya az elektromos cigaretta mintájára az elektromos alkohol. Abból az elméletből indult ki Alsóg atya, hogy a dohányzók a törvény szerint legálisan szívhatnak tilosban is elektromos cigarettát. Eme állításból kiindulva Alsóg atya kifejlesztette az elektromos alkoholt, amelyet tilosban is lehet inni (például autóvezetés előtt/közben/után, szoptatáskor, aluljárókban stb...).


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Biztos túl sokat ittunk a megfigyelés közben.
  2. Az elektromos cigarettát már feltalálták.
  3. A főgonosz az Európai Uniót megbabonázva el akarja pusztítani a bort és a pálinkát. 8 csápja van és nincs arca. Eme szörnyeteg a szőlőskerteket és gyümölcsösöket kivágattata az EU-val, hogy ne legyen miből minőségi alkoholt készíttetni. A mászkálós játékban ezt a rémséges lényt kell megakadályozni terve beteljesülésében.