Ablaki mókus

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez nem az, csak rokon.

Az ablaki mókus (Mokuus ablakus) a cápák és a mókusok közé tartozó, szárazon élő két- és féléltű.

Előfordulása[szerkesztés]

Az ablaki mókus gyakori előfordulási helye a képzelet, ám még ennél is gyakrabban láthatunk ablaki mókust az ablakokon lógva. Egyéb előfordulási helyei:

  • billentyűzetek környéke,
  • szőrmekabátok kutyáknak,
  • Unciklopédia.

Étkezési szokásai[szerkesztés]

Az ablaki mókus leginkább ablakokat fogyaszt el, de természetesen szükség esetén billentyűzetet, vagy a belőle készült szőrmekabátot is megeszi. Ha hozzájut, szívesen eszik Unciklopédiát. Valamennyi húsra is szüksége van, ezért gyakran fogyaszt szoboszlókemetheketmárkekestárojokneméti rénszarvasokat is, de a nagyobb példányok cápára és emberre is szoktak vadászni. A kicsinyeknek egysejtűket adnak enni.

Italok, amiket szívesen fogyaszt[szerkesztés]

Az ablaki mókus nem iszik semmit, vagyis nem láttak egy példányt sem inni, bár egyes kutatók szerint az ablaki mókus 542 évente vizet, 177 évente pedig málnaszörpöt fogyaszt. A fő táplálékaiból, az ablakokból leginkább lédús ablakokat vesz magához, ugyanis ebből nyeri ki azt az ital-adagot, ami szükséges 1-1 ivás között.

Érzékszervei[szerkesztés]

Az ablaki mókus látása igen gyenge, ugyanis csak abban az esetben látja meg azokat a tárgyakat, amik nem ételei, ha legalább 552 méterre, és legfeljebb 556 méterre áll tőlük. Az ételeit viszont minden olyan távolságból, ami 0 és 579 méter között van, meglátja. Hallása kiváló, az ablak hangját akár 200000 km-ről is meghallja, egyéb ételeinek hangját legfeljebb 7778 km-ről hallja meg, a többi hangot pedig maximum 848 km-ről érzékeli. Néha képessek érzékelni az ablakok légzésekor kibocsátott savat, kb. 128 méteres körzetben bár ezzel a képességgel csak néhány példány rendelkezik. Egyéb érzékszervét nem fedezték még fel az ablaki mókusnak.

Egyéb információk az ablaki mókusról[szerkesztés]

  • A hang, amit kiad magából élelem-keresés közben, így hallatszik: abalaka!!!. Ezt valószínűleg a magyar ablak szóból írta át.
  • A hang, amit az esetek 0,72787625104752101%-ában (legalábbis az ablaki mókus elmondása szerint) kiad, az ez: Abalakaijen mokokusiijen!!! (Ezt valószínűleg a magyar elnevezéséből, az ablaki mókusból írta át holland hangzásúra valaki).

Rokonai[szerkesztés]