A temetői csata

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jelenet a filmből

A temetői csata 2011-ben készült új amatőr horrorfilm Szilágy Robi rendezésében, aki folytatni akarta a Kisvárosi horror által elindított sorozatot és a rajongók igényét kielégítse. A Kisvárosi horror utolsó két darabja totális csődöt hozott, mert teljes igénytelenség útján keletkezett.

A történet azzal kezdődik, hogy Szombathelyen az egykori Szent Márton templom temetőjében zombik bújnak elő a sírból. A temető a valóságban is igen elhanyagolt, leromlott, begazosodott hely. A sorozatos vandalizmus miatt be kellett zárni, ennek ellenére félkegyelmű hajléktalanok és lődörgő fiatalok gyarkan megforulnak itt. A nincstelenek egy szálláshelye, a srácok pedig csak a rongálás és drogozás kedvéért töltik itt az időt. Az első jelenetekben még öt hajléktalan van a színen, amit kétszer annyi zombi kerít be, akik afféle rohadó, mumifikálódott testek, rongyokban és borzalmas kinézettel, illetve szaggal. Természetesen a temető nem esik messze a város belsejéből és a hajléktalanok segélykiáltása odacsődít pár embert. A hajléktalanok azonban áldozatul esnek az emberhúsevő zombiknak. Egy két emberrel is végeznek, akik behatolnak a temető belsejébe. De a mészárlás után a temetőt a zombik nem hagyják el, a többi ember viszont látva őket elmenekül és a zombik visszatérnek a sírokba, kriptákba.

A rendőrség és a városvezetés nem tudja mitévő legyen, a zombik elpusztítására nincs megfelelő eszközük, mivel többen a föld alatt vannak és a temető elég közel van a lakott területhez. Van ugyan javaslat katonai robbanóeszközök bevetésére, de ez a várost is fenyegetné. Ezért a vezetők és rendőrség abba marad, hogy az ügyet elhallgatják és a temetőt teljes zár alá veszik, hogy senki ne hatoljon be. Ennek ellenére egy drog és alkohol hatása alatt álló fiatalnak az a merész és egyben ostoba ötlete támad, hogy ő kinyírja az összes zombit. A fiú, akit Dénesnek hívnak illegálisan fegyvereket tart és más készült is korábban egy ámokfutásra. A tervről beszámol a barátainak, de közülük sokan próbálják visszatartani az öngyilkos akciótól. A barátnője és egy másik lány a barátjával vele tartanak, akiknek az agyát szintén blokkolta a drog. A vasúti pályaudvar felől hatolnak be az elátkozott temetőbe, egy kalasnyikov, egy vadászpuszka, két pisztoly és egy szamuráj kard van náluk és figyelmesen nézik, vajon mikor támadnak a zombik. Hamarosan fel is bukkan néhány, akiket Dénes szabályosan ripityára lő, de aztán összevissza történő lövöldözés kezdődik, amelyre más emberek is felfigyelnek. Három közelítő embert a temetőből záporozó golyók megsemmisítenek.

Állóháború kezdődik Dénes és barátai, valamint a zombik között. Ám a kezdeti lelkesedés után szörnyű pánik lesz urrá a csapaton, amely rádöbben, mégsem kellett volna ebbe az akcióba kezdeni. A rendőrség is kivonul, de vagy gyávaságból, vagy tehetetlenségből nem tud tenni semmit. Közben Dénes barátnőjét megtámadja egy zombi és több darabot kiharap a testéből. Bár Dénes végez a zombival, de pár perc múlva a barátnője Zsófi felkell, immár átalakított élőhalottként és Dénes barátjának torkát harapja át. Dénes és a másik lány Andi a temető szegletébe hátrálnak, bár nem tudják már mit tehetnének. Közben Zsófi tovább lakmározik a fiú testéből, s csatlakozik hozzá még két élőhalott. A szegletben viszont Dénesék előtt felbukkan egy újabb friss zombi, az egyik hajléktalan, akit csak félig kezdtek meg a zombik, így ő is megkapta a súlyos kórt, amely csak az agyát tartja életben, hogy a vérengzéseket végrehajtsa. A temető szegletében a fal viszont túlzottan magas, de kontrol nélkül a két fiatal már aligha tudod volna ésszerű döntést hozni és innét nincsen már menekvés...

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)