A három visszaállítás szabálya

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Ne állítsd vissza ugyanazt a politikai rendszert egymás után több, mint három alkalommal.
(Ez az irányelv sajnos még csak tervezet. Nem vonatkozik senkire. Ezért kellene elfogadtatni).


Ez minden pártra külön-külön vonatkozik. A szabály szempontjából mellékes, milyen verzióra állítod vissza a rendszert. Tehát ha egymás után 4-szer állítasz vissza, akár minden alkalommal más módosítást, a szabályt akkor is megszeged.

Az egy párt által birtokolt több név (pl. KISz -> Fidesz -> Fidesz MPP, KMP -> MKP -> MDP -> MSzMP -> MSzP, ÁVH -> SzKH -> SzDSz, FKGP -> FKFPP, MDF -> Centrum Párt) nem megengedett módja ezen szabály kijátszásának. A szabály pártok csoportjára nem vonatkozik, de a csoportok tagjaira pártonként igen.

A parlamentbe nem került, csupán szitokszóval vagy becsmérlő címkékkel azonosított pártok intézkedései akárhányszor visszaállíthatóak, és az ilyen intézkedések visszaállítása nem számít be a visszaállítások összeszámolásakor. Sorry, de kétpártrendszer van.

Pathó Pál képviselőtársunk módosító indítványa: amennyiben egy visszaállítás tényleg olyan fontos, majd valaki más úgyis megcsinálja – ezáltal egyben demonstrálva azt is, hogy a tágabb közösség (értsd: mi) egyetért abban, hogy a két változat közül melyik az elfogadottabb.

Ha gondolod, üzenj más politikusoknak, és kérd meg őket, hogy nézzenek rá a szóban forgó, valójában álló rendszerekre.

Ha te is, és a neked segítő politikus is már háromszor visszaállította a rendszert, akkor valószínűleg eljött az ideje, hogy az adatokat 30 évre titkosítsuk, és érdemes rátekinteni a visszarendeződés módozataira.

Intézkedések a szabályt megsértőkkel szemben[szerkesztés]

Ha megsérted a három visszaállítás szabályát, akkor az egymásutáni negyedik visszaállításodat követően a Hágai Nemzetközi Bíróság 24 évig terjedő időszakra lecsukhat. Azokban az esetekben, amikor több résztvevő fél is megsérti a szabályt, a nemzetközi bíráknak a nemzetközi résztvevőket kell kedvezőbb elbánásban részesíteniük..

A szabály megsértésére a Brüsszelben hívhatod fel a figyelmet. Zámolyi származás előnyben.

A többszörös kihágásért további felelősségrevonás járhat, mint pl. nemzetközi pénzügyi tanácsadók felkérése a gazdaság rendbehozatalára (ld. argentin precedens). Azok is felelősségre vonhatóak, akik teljesen ártatlanok, de legalább három nem-szélsőséges és (igazság)független lapban antiszemitizmussal vagy fasisztoidizmussal vádoljuk meg őket.

Ha egy politikust vonnak felelősségre e szabály alapján, akkor jogában áll pofátlanul tagadni.

Amennyiben a szabályt megsértő szerkesztő Mel Gibsonéhoz hasonló megbánást tanúsít, akkor a családtagjait nem rúgjuk ki az állásából, csak őt magát.

Az irányelv háttere[szerkesztés]

Sajnáljuk. Ez 200 évre titkosított anyag.

Lásd még[szerkesztés]

Politikus