A guccitáskás eminenciás

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Hunpolhabony.jpg

„Nagy tévedés! A guccsista nem puccsista!”

~ Jean Lázár Rolex

„Inkább nézem a habonyi kettőt, mint Majlandban azt a 32-t”

~ Magyar katonadal

A szürke eminenciás egykoron a francia főminiszter bizalmas munkatársa, ügynöke, hírszerzője volt. Titkos diplomáciai szolgálatai révén igen erős befolyást szerzett a francia udvarban. Átfogó informális hatalma ellenére személyét sohasem tolta előtérbe. Egyszerű megjelenése, feltűnést kerülő viselkedése nyomán nevezték el „szürke eminenciásnak” [1], utalva Richelieu bíboros melléknevére, a „vörös eminenciásra”.

Néhány száz évet kellett csupán arra várni, hogy Magyarországon az eminenciás fogalmát "újratöltsék".

Ezúttal egy olyan szerény mindenesről van szó [2] , aki az átfogó informális hatalma ellenére személyét sohasem tolta előtérbe.[3] Legfeljebb pechje volt, hogy pont a szegénység elleni tüntetés résztvevői előtt sétált át, hatásvadász nyugodtsággal és lassúsággal, miközben elmaradhatatlan munkaeszközét a hóna alatt szorongatta.

Rossz az, aki rosszra gondol.[4] [5]

Amit Habony Árpádról mindenképpen tudni kell[szerkesztés]

„Az egyetlen fellelhető önéletrajza szerint, mely Habony önbevallása alapján készült: Ausztriában is tanult, de ennek ellentmond, hogy a nevezett intézet nem foglalkozik oktatással, csak kutatással.”

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

[szerkesztés]

„Valamit nagyon tud ez a Habonya!” – mondta egy magát megnevezni nem akaró, hajléktalan értelmiségi kinézetű ember a Bosnyák téri piacon magát megnevezni nem merő tudósítónknak.

A gőzvélemény hangja[szerkesztés]

„A Habony tudtommal nem tanácsadója a kormánynak, sem alkalmazásban nem áll, se szerződés nincs közöttük, úgyhogy jogilag elég nehéz lenne fogást találni rajta[6] Többek között ezért nem is köteles a vagyoni helyzetéről, a jövedelméről számot adni a közvéleménynek, max az éves adóköteles jövedelméről a NAV-nak.
Max azt lehetne kifogásolni, hogy Orbán miért haverkodik Habonnyal, de ez se kifogásolható. Orbán azzal haverkodik, akivel akar. És ha borozgatás közben Habony mond valamit Orbánnak, ő pedig meggondolja és elfogadja, ezzel senki nem tud kezdeni semmit. Mint ahogy eddig sem tudott Habonnyal kezdeni senki semmit.
Eléggé terméketlen örökké Habonnyal foglalkozni, ahelyett, hogy az ellenzék a lényeggel foglalkozna.
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.”

~ Király

Kötelező olvasmány[szerkesztés]

„Így hát előbb a kéz- és a lábfej vált lassan láthatóvá, majd a végtagok mentén a test létfontosságú szervein folytatódott a különös átalakulás, amelynek során a semmiből hús és vér lett. Olyan volt ez, mint egy adag méreg lassú szétterjedése. Előbb apró, fehér erek rajzolták körül a szürkén derengő végtagokat, aztán az üvegszerű csontozat és a tekervényes érrendszer, a hús és a bőr öltött alakot, eleinte épp csak halványan fölködlő körvonalakban, aztán gyorsan megsűrűsödött és átláthatatlan lett. Rövidesen az összezúzott mellkas és a váll jelent meg, aztán a lenyúzott és összevert arc vonásai váltak ki a homályból.”

~ H. G. Wells: A láthatatlan ember

Lábjegyzetek[szerkesztés]

  1. L’Éminence grise, de tényleg
  2. a guccis eminenciásról, ugyebár
  3. Ahogy Pokorni sem, akinek családneve szláv nyelveken "alázatosat" jelent.
  4. A francia becsületrend jelszava
  5. Megj.: (vagy HÉ) magyar vállalkozó, politikai tanácsadó, magyar bajnok kendóka, Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója. A 2014-es befolyás-barométer szerint Magyarország 4. legbefolyásosabb személye.
  6. Szükséges ismeret elve: minősített adatot csak az ismerhet meg, akinek az állami vagy közfeladata ellátásához feltétlenül szükséges. Bizalmasság elve: minősített adat illetéktelen személy számára nem válhat hozzáférhetővé vagy megismerhetővé. stb. stb.