35-ös busz (Miskolc)

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A 35-ös Miskolc és Magyarország egyik legfontosabb buszvonala. A busz a fél Avast leviszi reggel a Belvárosba. Legfontosabb megállóhelye a Népkerti buszmegálló amelyről a közeli népkertet is elnevezték. A busz népkerti megállója pont a fél éve felújított, de így is baromi ronda sportcsarnok előtt van. E megálló közelében van két nyilvános budi[1] is.

35-ös busz.PNG

Az Avas felé menő busz a Hermann Ottó Múzeum előtt áll meg. Ez a megálló olyan ocsmány, hogy egyes utasok már a villanynál el akarják kapni a buszt, ezért átrohangálnak[2] az úton. Nem is csoda, mert valami idegbeteg tapló kikönyökölte a megálló üvegét.

Szomorú, hogy a 36-os buszjárat, ami eggyel nagyobb a 35-ös busz járatszámánál, már megszűnt. A 35-ös busz kék, ami egyértelműen megkülönbözteti az ongai busztól, ami sárga.[3]

A 35-ös busz délután a fél Avast visszaviszi az Avasra.[4]

Az Avasnak csak nappal engedélyezett a mászkálás, ezért este 10 után a busz 35É álnéven közlekedik, hogy ne ismerjék fel.


  1. Utóbbiak felújítására már sikerült is elcsípni egy százötven millás EU-pályázatot.
  2. Ez a jelenség a természetes szelekció gyönyörű példája. Az eredeti utasmennyiség amúgy sem fért volna fel arra a buszra.
  3. Ebből is látszik, hogy az ongaiak irigyek az avasiakra.
  4. Mi a túró az az Avas, amit oda-vissza hurcolásznak a Népkerti buszmegálló cikk szerzője szerint?

    Accessories-text-editor.png
    Az Uncológus válasza

    Hát az Enrik. Avas Enrik.