Éljen a Google!

Az Unciklopédiából
Nyisd meg a képet nagyban! Nem fogod megbánni!

Néhány meglepő érdekesség, ami a Google úgynevezett téglalapszolgáltatásából derül ki:

 • Kosztolányi Ádám meglepően hasonlított az apjára.[1] Apjának - mint az az ablak alján látható - azonban valamivel sötétebb volt a bőre[2] és nem volt álla.
 • Uralkodó valóban az egyezményes elnevezés a képen látható szereplőre? Voldemortot se hívja a Google "Ő, akit nem nevezünk nevén"-nek. Ha ezt a példát követjük, a szereplőknek való névadás sokkal könnyebb lesz: legyen a nevük egyszerűen Főhős, Cimbora, Szerelem, Pantalone, Orvos,[3] Gonosz, Gonoszcimborája. Ez a nomenklatúra könnyebb eligazodást biztosít majd az eltérő filmek között.[4]
 • A Mikulás "csoporthoz tartozás"-a "álfok".[5][6]
 • Raiss Izabella annyira szerette szülővárosát, hogy belügyminiszteri engedéllyel felvette a nevét, így lett Craiova. A női keresztnevet később Magyarországon anyakönyvezhető névnek minősítették.[7] Példája nem egyedülálló: vegyük a 20. századi neves zeneszerzőt, Irving Berlint, a Harry Potter-sorozat Firenzéjét, vagy Munkácsyt, Gárdonyit.
 • Az asztácium nemesgáz.
 • Emellett az asztácium egy mohos, zuzmós hegyoldalra hasonlít.[8][9][10] Ha az egy-két atom asztáciumot tartalmazó ásványokat nem szégyelljük asztáciumnak nevezni, akkor következőnek javasolhatnám, hogy ezentúl a vizet hívjuk kalcium-hidrogénkarbonátnak. Nem csoda, hogy a borsószem hercegkisasszony megérezte az egyetlen szem borsót, ha a Google keresőrobotja is megérzi az egyetlen atomnyi asztáciumot.
 • Az már önmagában érdekes, hogy a neves flamand festő először Brueghel volt, majd Bruegel, míg a fia mindvégig Brueghel volt. Az apa azonban mindmáig kijavítja a Google-n keresztül, ha valaki rosszul írja le a nevét. Nekünk is akadt hasonló: Országos Széchényi Könyvtár vö. Széchenyi lánchíd. Az is a művészi gondolkkodás sajátos megtestesülése, hogy Bruegel egy felesleges betűt bennhagyott a nevében (amit nem ejtünk), egy hasznos betűt pedig kivett. Koldusok című festményének esetleges reprodukciójához javasolom, hogy a falábú, fazékfejű figurák, az Óz, a nagy varázslóból odahozott bádogember és a fejetlen, vászontestű lény mellé fessenek egy vezetéknevének helyesírásától megfosztott, identitásvesztett embert.[11]
 • A rozsnyói anyakönyvek egy részét a nyilas uralom alatt megsemmisítették. A Google szerint inkább a rozsnyó uralom alatt semmisültek meg a nyilasi anyakönyvek.[12] Az álfokból úgy lesz nyilas, hogy november 23. és december 21. között reinkarnálódnak, valamint testük nyaktól lefelé lóvá változik.
 • A Kaláka popegyüttes[13] A fekete ember A Fekete Ember nevű 1999-es[14] albumán maga a rég megboldogult Szergej Alekszandrovics Jeszenyin dalszövegíró működik közre énekkel,[15] gitáron, furulyán vagy ütőhangszereken. A lemezborító élő változatán mintha nem szerepelne a Google által emlegetett "feat. Szergej Jeszenyin" felirat.
 • MAGYAR RÉGÉSZEK! Rakamazon megtalálták Attila hun király kaliforniumból készült halálosan radioaktív karkötőjét![16] Etele ezt vagy a Mikulásnak öltözött Tom Hankstől, vagy magától az Uralkodótól kapta. A sugárzásba a rómaiak minden ütközetben belehaltak. Az MTA tagadja a feltételezést, ugyanis a kaliforniumot Attila korában még nem ismerték, és rövid felezési ideje miatt egyébként is le kellett volna azóta bomlania.A felfedezés azonban okot adhat arra, miért nem találjuk meg Attila sírját: az arany, ezüst és bronz koporsókon kívül egy negyedik, kalifornium koporsóba is beletették a testét. A neutronsugárzás az aranyat, ezüstöt, rezet és ónt[17] is radioaktívvá tette, a nagy király teste részecskéire hullott.[18][19]
 • Összefoglalva: Uralkodó, a galaktikus birodalom császára megteremtette az álfokat, akik a világban a gonoszt szolgálják. Közéjük tartozik a Mikulás, aki radioaktív karkötővel ajándékozta meg Attila hun királyt, hogy sugár-elektron-atomhalált okozzon és a Kosztolányi családban klónozásos mutációt hozzon létre. A bolygót elöntő sugár vezetéknevek helyesírását változtatta meg és pedagógusokat változtatott városokká. Az álfok azonban támadnak tovább: az eredetileg halogén asztáciumnak megváltoztatják a külső elektromhéjának p-héját, és sugárzó nemesgázzá változtatják, majd felszaporítják a száraz hegyoldalakon. A fertőző sugártól az emberek egy része náci gyilkossá fajul el, akiknek a Mikulás nyilat hoz. Attila, a Mikulás, a nyilasok és a sugárzás miatt hamarosan minden ember meghal, eljön az utolsó ítélet: feltámad Jeszenyin, és legvégül az álfok átveszik az uralmat a Google felett.
Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Annyira, hogy talán ő maga volt a saját apja?
 2. Vagy csak jobban megsárgult a fénykép?
 3. Minden orosz drámában és regényben van egy orvos.
 4. Most tudtam meg, hogy valóban uralkodónak hívják. Azt hittem, újabb Google-bugot találtam.
 5. Megfejtéseket a kiadónál kérjük.
 6. Már ott gyanús volt, amikor 1970-ben betöltötte 700. születésnapját.
 7. A magyaros Krajova írásmóddal.
 8. Az nem az asztácium. Mint említettem, az asztácium GÁZ, így vagy a kő előtt, vagy a kő mögött van, de mivel színtelen, nem látszik.
 9. Nem a bölcsek köve van a képen?
 10. A bölcsek köve az atomreaktor, hiszen radioaktív nehézfémekből aranyat tudunk vele csinálni. Elképzelhető, hogy egy-két atom asztácium is képződik közben.
 11. A középkorban a fogyatékosságokat komikusan fogták fel. Ez nem jelenti, hogy nekünk szabad! A biztos.
 12. Vajon az álfoknak van nyiluk?
 13. A CD adatain Eastern Europe stílus szerepel
 14. Ennek is 1984-nek kellene lennie, de a Nagy Testvér betiltotta az albumot
 15. Szintén a Google találmánya a "vezető vokál" tükörfordítás.
 16. A kiállításon Marie Curie ugyancsak sugárzó receptgyűjteményét is láthatják!
 17. Ez a bronz, nem tudtad?
 18. Akárcsak Hófehérke gonosz mostohája.
 19. Ez nem a hagyományos 14-es tömegszámú szénizotóppal végzett kormeghatározás.