Általános daviditáselmélet

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Beta.png Végfelhasználók szíves figyelmébe: ez a szócikk ennek a szócikknek a béta verziója.„Az emberiségre mindig csupán egy fajta veszély fenyegethet: a daviditás.”

~ Oscar Wilde

„Beethoven a zene Mozartja.”

~ Oscar Wilde

„Chi e?”

~ a daviditás főmanifesztációja

A daviditás egyike a természet azon jelenségeinek, amelyek esetében az emberiségnek még nem volt alkalma olyan elmélet kidolgozására, amely annak egzakt leírásával szolgálna. A megfelelő elmélet kidolgozásában a legnagyobb nehézséget a daviditás biológiai hatásai jelentették. Az emberiség történelme során nagyon sok elszánt kutató próbálkozott meg ezen jelenség megfigyelésével és leírásával, de az oly módon volt ártalmas az emberi egészségre, hogy ez akkora akadályt jelentett, hogy az első többé-kevésbé elfogadhatónak tartható feltevések vagy elméletek egészen a III. évezred hajnaláig várattak magukra. Az általános daviditáselméletet egy magyar kutatócsoportnak köszönhetjük, akiknek hosszantartó és óvatos kutatásaik során sikerült fényt deríteni az igazságra, habár fontos megjegyezni, hogy az elmélet közel sem tökéletes, további kiegészítések, módosítások még szükségesek lehetnek. A három kutató 2010-ben munkájukért megkapták a fizikai Nobel-díjat.

Etimológia[szerkesztés]

A daviditás a latin daviditas szóból származik, melynek jelentése "hasmenés", "fosgörcs". A elnevezés hátterében történelmi okok állnak: az első tudományos igényességű leírások megszületése előtt, az emberek ezt a jelenséget tartották felelősnek a hasmenéses betegségek kialakulásáért. Mára azonban már tudjuk, hogy ez valójában ennél sokkal árnyaltabb.

Daviditás[szerkesztés]

Azt az entitást, amely minden létező negatív tulajdonsággal rendelkezik, daviditásnak nevezzük. Ez az Ősrobbanás pillanatában jött létre és azóta folyamatosan jelen van az Univerzumban. Magához a daviditáshoz nem rendelhető hozzá semmilyen ponthalmaz vagy részecskehalmaz a térben, nem foglal helyet benne. Tehát maga a daviditás megfigyelhetetlen, más szóval nem jelent veszélyt semmilyen élőlényre sem [1]

Manifesztációk[szerkesztés]

Manifesztációnak nevezzük a daviditás megnyilvánulásait, azaz azokat az részecskehalmazokat - ezek az esetek döntő többségében az emberekhez hasonló élőlények -, amelyek birtokolják a daviditás összes vagy annál kevesebb - természetesen negatív - tulajdonságait. Azt a manifesztációt, amely az összes negatív tulajdonsággal bír főmanifesztációnak, azokat, amelyek ennél kevesebbel, részmanifesztációnak nevezzük.

Főmanifesztáció[szerkesztés]

A daviditással kapcsolatban a főmanifesztációt sikerült először kimutatni, ez 1993-ban történt Magyarországon. Ez nagyon hasonlít egy emberi lényre, és a daviditás összes lehetséges negatív tulajdonságával rendelkezik.

Jelentősebb tulajdonságai[szerkesztés]

  • Irritativitás: Rendkívül idegesítő lény, mindenhova odamegy, noha nem hívta senki, de őt ez nem zavarja, és beleszól mindenbe, elmondja a idiótaságait, ami senkit nem érdekel.
  • Csúfság: Még a minimális esztétikai érzékkel sem rendelkező előlények sem vonják kétségbe, elképesztően undorítóan ronda.
  • Ostobaság: Hát igen, segg hülye szerencsétlen. Az "agya" helyén egy rohadt patisszon van, az próbál valami "szellemi" aktivitást produkálni nem sok sikerrel.
  • Káros az egészségre: számtalan kutatási eredmény igazolja, hogy a közvetlen közelében élők körében megduplázódott a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, megtriplázódott a rákos megbetegedések száma, és megnégyszereződött a spontán öngyulladások száma (ez utóbbi metánmolekulák körében).
  • Undorító: tényleg az! fúj!
  • Egzisztencia: van! ez a legrosszabb, hogy van!

Vesztességi reláció[szerkesztés]

A vesztességi reláció egyértelműen kimondja, hogy a főmanifesztáció semmilyen jellegű versenyben nem nyerhet. A vesztességi relációt a Werner Heisenberg japán urulógus fedezte fel 1905-ben, de nem is sejtette, hogy milyen további mélyebb következményei vannak. A vesztességi reláció értelmében ugyanis ha egy negatív tulajdonság szerinti verseny merül fel, akkor a főmanifesztációnak kellene nyerni, hisz ő a legrosszabb az adott tulajdonság alapján, ugyanakkor nem nyerhet a vesztességi reláció miatt, ezért ezekben az esetekben párkeltés jelensége során, részmanifesztációkat hoz létre, amelyek paradox módon rosszabbak a főmanifesztációnál, azaz ilyenkor a daviditás szóbanforgó tulajdonsága a részmanifesztációban nyilvánul meg, nem pedig a főmanifesztációban. Fontos hangsúlyozni, hogy a vesztességi reláció csak és kizárólag a főmanifesztációra érvényes.

Hullám-részecske kettősség[szerkesztés]

Érdekes és még teljesen meg nem értett jelenség az, hogy amikor a főmanifesztáció tudomására jut a kvantummechanikából ismert hullám-részecske kettősség jelensége, akkor ez belőle a következő hatást váltja ki: "Chi e?". A pontos magyarázat eddig ismeretlen, további kutatásokat igényel, de a legelfogadottabb feltételezések szerint az ok egyszerű: a főmanifesztáció - mivel ez az elméletileg létezhető legostobább entitás - egyszerűen képtelen ilyen "magas" szellemi követelményeknek eleget tenni, azaz felfogni és/vagy értelmes választ adni.

Részmanifesztációk[szerkesztés]

Miklós[szerkesztés]

A daviditás ostobasági részmanifesztációja a Miklós. Hihetetlenül hülye. De tényleg. Az ő "tiszteletére" nevezték el az intelligencia kvantumát Miklósnak (Mk). 1 Mk az elvben létezhető legkisebb intelligencia-mennyiség. A főmanifesztáció intelligenciája 0 Mk, azaz ki nem mutatható, nincs. Egy normális ember megközelítőleg 10100 Mk intelligenciájú.

van der Baatki[szerkesztés]

Johannes Diderik van der Baatki holland csatornatisztító-munkás tiszteletére nevezték el a csúfság részmanifesztációját van der Baatkinak vagy röviden csak Baatkinak. Leírhatatlanul, hihetetlenül, elképesztően, fúj de ocsmány, visszataszítóan undorító, gyomorforgató jelenség. Az egészségre nézve sokkal-sokkal kártékonyabb, mint más manifesztációja a daviditásnak. Elsősorban az elmére és a szemre van különösen romboló hatással (gyakoriak a maradandó károsodások pl.: öngyiklosság, megvakulás, idegösszeroppanás).

Ahétnemviccelétrehozója[szerkesztés]

Ahétnemviccelétrehozójának nevezzük azt a részmanifesztációt, amely a legrosszabb humorérzékkel "van megáldva". Viccei az abszolút nem vicc és a formálisan vicc, de nem vicces vicc közé sorolhatóak be. Igazán értelemromboló és életkedvelvelő hatásuak. Katasztrofálisak! E részmanifesztáció megosztja a tudósokat, mivel perszonális megtestesülésének egyesek Galla Miklóst, míg mások Boros Bocskort tekintik. Lehetséges, hogy jelen esetben egy duális manifesztációval állunk szemben.

Odoroszféramag[szerkesztés]

Az odoroszféramag a bűz részmanifesztációja. Neve onnan ered, hogy először az őt - szélcsendben - gömbszimmetrikusan körülvevő bűzös mezőjét sikerült "felfedezni", "kimutatni", majd ez alapján következtettek a központi mag létezésére. A megfigyelések alapján több, mint 10 éve nem fürdött, ezáltal elképesztően kegyetlenül büdös.

Lábjegyzetek[szerkesztés]

  1. Bár a daviditás az ábrahámita istenkép negatív ellenpárja, fontos megjegyezni, hogy nem azonos az ördöggel. Az ördög csúnya és gonosz, azonban a daviditással ellentétben számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, mint pl. a lángot lehelés képessége (ami télen pozitívum is lehet), vagy hogy a túlvilágon megkínozza a volt vállalatvezetők és miniszterelnökök lelkeit. A daviditás, mint az abszolút Negatívum, ilyesmikre nem képes.

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)Ez a lap sajnos még 672px-NCI clove ham.jpg sonka. Segíts te is, hogy igazi hemendex lehessen belőle!