Álmatlanság

Az Unciklopédiából

„- Nem vagyok Álmos!”

~ Huba

Azokon a napokon, mikor nem segít a laktózmámoros meleg mézes folyadék, mikor az ember már feladta az álmodozásra való reményét és rájött, hogy a délután félválról leejtett: "Én ha lefekvés előtt innék egy kávét, akkor is úgy aludnék minta mormota" valahogy nem jött be, akkor: Álmatlaságról beszélünk. A beszéd itt igencsak egyoldalú, ugyanis az alvásra képtelen pizsamázott egyén saját lelkével lelkizik.

Gróf Pisinger is álmatlanságban szenvedett. Látod milyen táskásak szegénykének a szemei? Még mindig nem vagy Álmos?

Jellemzése és előfordulása[szerkesztés]

Jellegzetesen kreatív időszak, egy lelki jelenlétet megkövetelő abszolút alkotói csúcspont, amit rendszerint vizelési inger vált ki. A fehérkerámián eltöltött röpke perc után megjelenik a lélekjelenlét, a lelkizés a saját magunkkal folytatott monológ, kézmosás után pedig a kreatív munkafolyamat. Köztudottan Einstein is álmatlanságban "szenvedett". Természetesen erről soha senkinek nem beszélt, de kócos frizurája mindenképpen alátámasztja ezt a valós igazságot is. A kreatív pillanatok hatással vannak az egész emberiségre, így kijelenthetjük, hogy: Álmatlanság az emberiség megmentője! A folyamat egyes szakaszait odébb taglaljuk.


Szakaszai[szerkesztés]

Kézmosás után: Törökülés, könyökülés, kisülés, besülés, lesülés, ejnye bejnye, reggel 5 óra van, és mindjárt szól a vekker!


Orvoslása[szerkesztés]

Uncológus látta már?