Szerkesztő:Gubbubu/Aforizmusok

Az Unciklopédiából
< Szerkesztő:Gubbubu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gubbubu (vitalap | szerkesztései) 2019. augusztus 23., 11:15-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Angol sci-fi haikuk (mentés egy facebook-beszélgetésből))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

webkúp[szerkesztés]

Szürjektivizmus[szerkesztés]

(2007 ápr.)

Az is furán hat, mikor egy f függvény „grafikonjáról” mint az olyan (x,y) elempárok halmazáról beszélnek, ahol x az értelmezési tartomány, y pedig az értékkészlet eleme és f(x)=y. Egy függvény grafikonját tényleg nem lehet máshogy definiálni, de miben különbözik egy függvény a grafikonjától? Semmiben. A függvény is a fenti alakú elempárok halmaza, meg a grafikonja is.

Míg a „szurjektivizmus” népbetegség az algebristák és egyes analisták közt (is), a számítógéptudósok és logikusok közt egy hasonló mémjárvány hat: a „parcializmus”. Kijelentik például, hogy „egy Turing-gép átmenetfüggvénye lehet parciális függvény is”. Fenéket! Parciális függvények nem léteznek, ugyanúgy, ahogy szürjektív függvények sem – legalábbis a már idézett definícióhoz ragaszkodva. Ha valami függvény, akkor az értelmezési tartományából az értékkészletbe képez, tehát definíció szerint jobbról-balról totális. Persze a világért sem akarom állítani, hogy a „parciális függvény” valami abszurd, elvileg definiálhatatlan fogalom. Pusztán csak annyit, hogy a parciális függvények – nem függvények a matematika jelenlegi és elég sajnálatos, tankönyvekben és egyetemi előadásokban terjedő állása szerint.

MSzP[szerkesztés]

Ezektől még azt sem hiszem el, amit hazudnak. (C) Gubbubu 2007. augusztus 21., 08:37 (UTC)

Út és ösvény[szerkesztés]

Vannak, akik letérnek az Útról. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy rossz irányba fordulnának. Talán végső soron ugyanoda térnek, sőt ugyanarra tartanak, mint az úton járók.

Lehet, hogy ezt a gondolatot nem is én találtam ki, de most már az enyém. Uff. Gubbubu 2008. május 4., 10:48 (UTC)

  • Néha a legnagyobb bölcsesség sem ment meg a legnagyobb rossztól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden bölcsesség haszontalan, még akkor sem, ha az adott események befolyása alatt éppenséggel így is gondolja az ember.

Obi-ugor[szerkesztés]

Most hallom a csiripelő verebektől, hogy új áruházlánc költözik kis hazánkba. Minthogy amúgy is olyan kevés már a bevásárlóközpont.

Ez a végső csapás a finnugorelméletre. Minket már soha többé nem nevezhetnek finnugornak; OBI-ugorok vagyunk. Gubbubu 2008. május 4., 19:37 (UTC)

Másoktól[szerkesztés]

Popzene és szar étel[szerkesztés]

"A magyar popzenét nem a szomszéd hülyegyerek zajongásához kell mérni, hanem a nemzetközi mezőnyhöz. Kompromisszumról szó sem lehet. Ha az étel szar, nem lesz attól jobb az íze, hogy valami csepeli vendéglőben adják. A vendéglős és a zenekar nem vállonveregetést érdemel, hanem nagyon súlyos ledorongolást." (Bede Márton, [2]).

Hát igen. Ráadásul még azt sem mondhatom, hogy az íze szar ugyan, de a csepeli proletár ezt szokta, nincs pénze másra. Mert azt egész egyszerűen nem hiszem, hogy a jó zenében annyira nincs pénz, hogy szükségszerűen mindent a szemétnek kell uralnia. Gubbubu 2008. április 19., 20:21 (UTC)

Heaven[szerkesztés]

Heaven is the place where the police are British, the chefs French, the mechanics German, the lovers Italian and all under the organization of the Swiss. [3]

Amőba[szerkesztés]

"Az amőba igazából az Alapítvány a Modern Baloldalért elnevezésű ifjú szocialista szervezet neve. Azt nem tudom, hogy eme szervezet egyetlen „ő” betűt sem tartalmazó nevéből hogyan lett Amőba, és hogy a modern baloldaliak miért pont egy primitív egysejtű lényről nevezték el magukat, de ahogy Virág elvtárs mondja Bacsó Péter Tanú c. örök érvényű filmjében: spongyát rá." [4].

Hát, pedig nem nehéz kitalálni. Nomen est omen. Gubbubu 2008. április 26., 06:00 (UTC)

Mondás nők részére[szerkesztés]

Csökkenti, ki elfödi a bájt.

Konkrét példa arra nézvést, hogy az analógiás gondolkodás néha meglepő és kétséges értelmességű, helyességű eredményekhez vezet.[szerkesztés]

Új seprő jól seper.

Tehát:

_____________________

Új cipő jól cipel

Állás[szerkesztés]

Főállásban ülnök vagyok. Mellékállásban meg álnok.

Angol sci-fi haikuk (mentés egy facebook-beszélgetésből)[szerkesztés]

Nem tudom, ez komolyabb dolog, valószínűleg nem Unciklopédia-szerű vicces tartalom, így nem írom szócikkbe.

(BSG)[szerkesztés]

I shot the Old Man.
Gods how this shit can be true?
I'm a frakin' cylon ??!

(Alien)[szerkesztés]

In the depths of space
No one can hear you're screaming
You will be captured.

(Aliens)[szerkesztés]

They are so many.
They come mostly at midnight.
We must slay their Queen.

(Transformers I. film)[szerkesztés]

Before time began
the Cube came on Cybertron
and War came with it.

(Unreal [FPS game])[szerkesztés]

Demons from the sky
came by their lead chariots
Help us, Vandora!

2011-08-23[szerkesztés]

Ha ellenségeid vannak, az mindenekelőtt azt jelenti, hogy nem vagy elég elfoglalt, túlságosan ráérsz.
(Ewill B. Killedbitsch, kórtárs pénzköltő aforizmája)