Szerkesztő:Gubbubu/Aforizmusok

Az Unciklopédiából
< Szerkesztő:Gubbubu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gubbubu (vitalap | szerkesztései) 2015. július 14., 07:24-kor történt szerkesztése után volt. (→‎(BSG))
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

webkúp

Szürjektivizmus

(2007 ápr.)

Az is furán hat, mikor egy f függvény „grafikonjáról” mint az olyan (x,y) elempárok halmazáról beszélnek, ahol x az értelmezési tartomány, y pedig az értékkészlet eleme és f(x)=y. Egy függvény grafikonját tényleg nem lehet máshogy definiálni, de miben különbözik egy függvény a grafikonjától? Semmiben. A függvény is a fenti alakú elempárok halmaza, meg a grafikonja is.

Míg a „szurjektivizmus” népbetegség az algebristák és egyes analisták közt (is), a számítógéptudósok és logikusok közt egy hasonló mémjárvány hat: a „parcializmus”. Kijelentik például, hogy „egy Turing-gép átmenetfüggvénye lehet parciális függvény is”. Fenéket! Parciális függvények nem léteznek, ugyanúgy, ahogy szürjektív függvények sem – legalábbis a már idézett definícióhoz ragaszkodva. Ha valami függvény, akkor az értelmezési tartományából az értékkészletbe képez, tehát definíció szerint jobbról-balról totális. Persze a világért sem akarom állítani, hogy a „parciális függvény” valami abszurd, elvileg definiálhatatlan fogalom. Pusztán csak annyit, hogy a parciális függvények – nem függvények a matematika jelenlegi és elég sajnálatos, tankönyvekben és egyetemi előadásokban terjedő állása szerint.

MSzP

Ezektől még azt sem hiszem el, amit hazudnak. (C) Gubbubu 2007. augusztus 21., 08:37 (UTC)

Út és ösvény

Vannak, akik letérnek az Útról. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy rossz irányba fordulnának. Talán végső soron ugyanoda térnek, sőt ugyanarra tartanak, mint az úton járók.

Lehet, hogy ezt a gondolatot nem is én találtam ki, de most már az enyém. Uff. Gubbubu 2008. május 4., 10:48 (UTC)

  • Néha a legnagyobb bölcsesség sem ment meg a legnagyobb rossztól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden bölcsesség haszontalan, még akkor sem, ha az adott események befolyása alatt éppenséggel így is gondolja az ember.

Obi-ugor

Most hallom a csiripelő verebektől, hogy új áruházlánc költözik kis hazánkba. Minthogy amúgy is olyan kevés már a bevásárlóközpont.

Ez a végső csapás a finnugorelméletre. Minket már soha többé nem nevezhetnek finnugornak; OBI-ugorok vagyunk. Gubbubu 2008. május 4., 19:37 (UTC)

Másoktól

Popzene és szar étel

"A magyar popzenét nem a szomszéd hülyegyerek zajongásához kell mérni, hanem a nemzetközi mezőnyhöz. Kompromisszumról szó sem lehet. Ha az étel szar, nem lesz attól jobb az íze, hogy valami csepeli vendéglőben adják. A vendéglős és a zenekar nem vállonveregetést érdemel, hanem nagyon súlyos ledorongolást." (Bede Márton, [2]).

Hát igen. Ráadásul még azt sem mondhatom, hogy az íze szar ugyan, de a csepeli proletár ezt szokta, nincs pénze másra. Mert azt egész egyszerűen nem hiszem, hogy a jó zenében annyira nincs pénz, hogy szükségszerűen mindent a szemétnek kell uralnia. Gubbubu 2008. április 19., 20:21 (UTC)

Heaven

Heaven is the place where the police are British, the chefs French, the mechanics German, the lovers Italian and all under the organization of the Swiss. [3]

Amőba

"Az amőba igazából az Alapítvány a Modern Baloldalért elnevezésű ifjú szocialista szervezet neve. Azt nem tudom, hogy eme szervezet egyetlen „ő” betűt sem tartalmazó nevéből hogyan lett Amőba, és hogy a modern baloldaliak miért pont egy primitív egysejtű lényről nevezték el magukat, de ahogy Virág elvtárs mondja Bacsó Péter Tanú c. örök érvényű filmjében: spongyát rá." [4].

Hát, pedig nem nehéz kitalálni. Nomen est omen. Gubbubu 2008. április 26., 06:00 (UTC)

Mondás nők részére

Csökkenti, ki elfödi a bájt.

Konkrét példa arra nézvést, hogy az analógiás gondolkodás néha meglepő és kétséges értelmességű, helyességű eredményekhez vezet.

Új seprő jól seper.

Tehát:

_____________________

Új cipő jól cipel

Állás

Főállásban ülnök vagyok. Mellékállásban meg álnok.

Angol sci-fi haikuk (mentés egy facebook-beszélgetésből)

Nem tudom, ez komolyabb dolog, valószínűleg nem Unciklopédia-szerű vicces tartalom, így nem írom szócikkbe.

(BSG)

I shot the Old Man.
Gods how this shit can be true?
I'm a frakin' cylon ??!

(Alien)

In the depths of space
No one can hear you're screaming
You will be captured.

(Aliens)

They are so many.
They come mostly at midnight.
We must slay their Queen.

(Transformers I. film)

Before time began
the Cube came on Cybertron
and War came with it.

(Unreal [FPS game])

Demons from the sky
came by their lead chariots
Help us, Vandora!