Skócia

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen OsvátA (vitalap | szerkesztései) 2019. december 29., 16:56-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„McSox vagy megszöksz”

~ Anglomán magyar hagyomány

„Honnan lehet repülőről felismerni Skóciát? Ha meglátjuk, öregasszony magas hegycsúcson ül és óvszert stoppol.”

~ Idegenforgalmi szájhagyomány

Ez a szócikk most épül. Vagy sem. De ha nem, akkor nem is fog hamarosan leépülni, mint tán az Egyesült Királyság.

Skócia ma Nagy-Britannia része. Az angolok terjesztik még az Unciklopédián is, hogy a skótok ugyanúgy nagybritánok, mint bármely más brit.

A skótok az angoloknak nagyon sokat köszönhetnek, állítólag. Az angolok terjesztették el például a skótokról, hogy olyan smucigok, hogy még a disznókat is veréssel hizlalják, nemhogy etetnék. Az nem zavarja ebben az angolokat, hogy a smucigsági versenyben ők, angolok, élbolyban vannak a hollandokkal és a poroszokkal együtt)...

Az angolok három éve nagyot népszavaztak, aztán három évig vitatkoztak a kilépés módjáról – és bár 2019 végéig egyáltalán nem tisztázták a részletes feltételeket, de a népnek annyit mondták, hogy mindenkinek engedelmeskednie a nép akaratának, így aztán végül már maga a nép sem törődött azzal, hogy a feltételek nincsenek tisztázva.

Amikor pedig decemberben a skót nép nagy többsége a kilépés ellen szavazott, az angol kormány vidám bohóctréfaként fogta fel az egészet: „A Brexitet mi nyerjük!” De Scexitről nem volt szó! A nemrég még John Bercow "Order"- kiáltásától hangos képviselőházban angol kormánypárti képviselők kórusban kacagtak a skóton.

A skótok most ismét számíthatnak arra, hogy az angolok fogják megmondani, mit is akar a skót nép. Mert ha már egyszer megmondták az angol népnek, hogy Brexitet kell akarnia, akkor a nép egyszer már úgyis döntött, hiszen a brit nép = az angol nép.

Meglátjuk. Whisky on rocks, az nem más, mint Brexit lehűtve?

És akkor még Wales-ről, Ulsterről szó sem esett. Pedig épül már Kis-Britannia.