„Ruhat” változatai közötti eltérés

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (typo)
(kétely)
1. sor: 1. sor:
 
{{idézet|Lazíjjuk mán, még beszo' rúhat.|A pénzügyminiszter bejelenti a megszorítások végét.}}
 
{{idézet|Lazíjjuk mán, még beszo' rúhat.|A pénzügyminiszter bejelenti a megszorítások végét.}}
 
{{idézet|Ruhat e tű vagyis This needle is ruhat.|Angol fordítóiskola kezdőknek}}
 
{{idézet|Ruhat e tű vagyis This needle is ruhat.|Angol fordítóiskola kezdőknek}}
'''A ruhatról nagyon keveset tudunk'''. Az egyetlen, ami elmondható róla, az egy közmondásból következtethető ki: nem eszik embert. (V.ö.: nem a '''ruhat''' eszi az embert.)
+
'''A ruhatról nagyon keveset tudunk'''. Az egyetlen, ami elmondható róla, az egy közmondásból következtethető ki: nem eszik embert. (V.ö.: nem a '''ruhat''' eszi az embert.)<ref> Nem lehet ugyanakkor kizárni azt az eshetőséget sem, hogy ezt az úgymond "közmondást" csak a ruhat meghatalmazott védőjeként eljáró [[sztárügyvéd]] találta ki, ez esetben pedig egy [[lyukas garas]]t nem mernék tenni a ruhat ártatlanságára.</ref>
   
 
==Ősei==
 
==Ősei==

A lap 2013. július 21., 10:27-kori változata

„Lazíjjuk mán, még beszo' rúhat.”

~ A pénzügyminiszter bejelenti a megszorítások végét.

„Ruhat e tű vagyis This needle is ruhat.”

~ Angol fordítóiskola kezdőknek

A ruhatról nagyon keveset tudunk. Az egyetlen, ami elmondható róla, az egy közmondásból következtethető ki: nem eszik embert. (V.ö.: nem a ruhat eszi az embert.)[1]

Ősei

Feltételezzük, hogy a velejéig ruhadtak lehettek az őseik. A ruhatok hite szerint az első ruhatot a Nagy Ruhatervező alkotta meg még az idők kezdetén.[2]

Elterjedése

Bárhol előforduhat.

Ellenségei

A ruhat könnyen eshet áldozatul parazitás fertőzésnek. A főbb kórokozók a ruhatka és a ruhatetű. Ezektől a ruhatisztító tudja csak megszabadítani a szegény kis ruhatokat.

A ruhat természetes ellensége a ruhatolvaj, amely álmukban rabolja el a fiatal ruhatokat. Ez - sajnos- igen gyakori, mióta drága a ruhat ár.
A férfiak erős ellenszenvvel viseltetnek a ruhatokkal szemben, amit az is bizonyít, hogy inkább a ruhatlan nők iránt táplálnak fokozott érdeklődést.

  1. Nem lehet ugyanakkor kizárni azt az eshetőséget sem, hogy ezt az úgymond "közmondást" csak a ruhat meghatalmazott védőjeként eljáró sztárügyvéd találta ki, ez esetben pedig egy lyukas garast nem mernék tenni a ruhat ártatlanságára.
  2. Nem tévesztendő össze az Idők Végével