Népkerti buszmegálló

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gizmóka (vitalap | szerkesztései) 2011. június 29., 16:36-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tudjuk, ki írta; nem mondjuk meg. Viszont elloptuk, mert kell nekünk!

A megálló.

A népkerti buszmegálló Miskolc egyik jelentős buszmegállója. Jó pár busz megáll itt, köztük a 35-ös, ami hétköznapokon a fél Avast leviszi a Belvárosba, délután meg vissza. Az a buszmegálló, ahol a Belváros felé tartó buszok megállnak, a Sportcsarnok előtt áll meg, ami baromi ronda épület, mondjuk legalább fel van újítva, de így is baromi ronda. Nincs messze innen a Népkert, a megyei könyvtár, a Technika Háza, meg a volt Rónai művközpont se, amiben most azt hiszem, Erste Bank van, amire nem volt nagy szükség, mert tele van bankkal a város így is. Van a közelben két nyilvános budi is, nem tudom, működnek-e, én sose voltam ott.

Az a megálló, ahol az Avas meg a Csabai kapu felé tartó buszok megállnak, a túloldalon van, a Herman Ottó Múzeum főépületéhez közel. Zebra van itt, amin át lehet menni, de olyan rövid ideig zöld a lámpa, hogy ez az egyik fő színhelye a Négysávos úton átrohangálás nevű olimpiai sportágnak. Itt volt egy újságosbódé is, de már nincs, meg van egy Fornetti pékség, ahonnan anyukám néha szokott nekem pogácsát hozni, de mostanában már nem nagyon szokott itt leszállni, mert egy lecsúszott ismerőse errefelé csövezik és mindig lejmol tőle, ezért anya igyekszik már inkább a Villanynál elkapni a 35-öst. Szóval ha valaki erre jár, az hozhat nekem pogácsát a Fornettiből, a pizzás meg a baconös a kedvencem. Van itt egy fal, amit mindig teleragasztanak plakáttal és ronda, meg van egy kőpárkány, amin az emberek régebben üldögéltek, amikor várták a buszt, kicsi koromban nagyon szerettem ezen végigmenni és idegesített, hogy mindenki rajta ül. Aztán eléraktak egy olyan csúnya üvegbódét, amilyen szokott lenni a buszmegállókban, nem volt célszerű, mert abban csak 6 ülőhely van, a párkányon, amihez így nem férnek hozzá, sokkal többen tudtak ülni, de a miskolci embert nem kell félteni, mert pár hét alatt kiverték az üveg hátulját. Régebben parkoló autók is előfordultak errefelé, emiatt méterenként körberakták a megállót azokkal a derékig érő fémbunkókkal, amivel pár ismerősömnek már sikerült tökön vágnia magát a buszról leszállás közben, mondjuk még mindig kevésbé idegesítő, mint az a rohadt kerítés, amit a Tiszai pályaudvarnál raktak a villamosmegállóhoz, most aki rohan a vonathoz és nem akar kerítést mászni, az mehet le az aluljáróba, a fene egye meg.

A körforgalom.

A múzeum előtti megállótól a Csabai kapu felé haladva nincs messze innen az óvoda, ahová egykor jártam; akkor még Felszabadítók útjának hívták amúgy ezt az utat, az óvodát meg Felszabadítók úti óvodának, de az utca most Görgey út, az óvoda meg megszűnt, pedig szerettem oda járni, jobban, mint suliba. A megállótól az ellenkező irányba, a Mindszenti templom felé indulva pedig balra egy elég gettós házsor van, de nem veszélyes, jobbra meg egy körforgalom, amit 2006-ban építettek, mostanában marhára divatba jött a körforgalom, mert mindenhol ilyet csináltak, nem tudom, miért. Mondjuk 2006-ban nem ez volt a leggázabb, mert az egész közlekedést úgy megvariálták, hogy busszal az se talált haza, aki húsz éve a környéken lakik, plusz még egész nyáron fel voltak túrva az utak meg el volt terelve minden. Ez annyiban poén volt, hogy ha valaki mondjuk vidéki srácot hívott randira, akkor már az elején lehetett tesztelni az IQ-ját azzal, hogy odatalál-e, meg a türelmét azzal, hogy mennyire ideges. Meg sok buszjárat is megszűnt akkor, pl. azt hiszem, akkor szűnt meg a 36-os meg a 39-es, pedig ezek is megálltak a Népkertnél. A 39-es kiment egészen az Újgyőri főtérig, a 36-os csak a Nagyváthyig, egyébként a Wikipédiából tudtam meg, hogy ki volt az a Nagyváthy János, mert itt csak arról volt ismert, hogy a 36-os végállomása. Érdekes, hogy róla már van cikk, az Újgyőriről meg nincs, pedig azt többen ismerik, igaz, hogy még mindenki Marx térnek hívja. Ott van amúgy a Bükk áruház, ami nagyon szép épület, de most már tele van ilyen kínai vackot áruló bolttal, legalábbis legutóbb az volt, de elég régen jártam ott.