„Kosztolányi Dezső” változatai közötti eltérés

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1. sor: 1. sor:
Kosztolányi Dezső, aki nem Ady Endre. Fia Ádám, aki alkoholista volt, és jó író. Ötvenkét éves korában írt egy verset arról, hogy nem tudott emiatt aludni. Szegény. Azt állítja egyik versében, hogy egyszer hazafelejövet a Hadik Kávéházból "Azon az éjjel/az órák összevissza vertek..."<ref><small> Azon az éjjelen c. verse, amelyben ezt a rettenetesen rettentő, jelzőktől nem kíméletlenül kímélő élményekkel teli élményét megírodtatta az vala.</small></ref>. Ez az élmény meghatározó az élettörténete egészére tekintve legalább kétszer, ha nem többszöri észrevétellel kinézve. Ezt azonban nem lehet teljesen állítani, hacsak nem.
+
Kosztolányi Dezső, aki nem Ady Endre. Fia Ádám, aki alkoholista volt, és jó író. Ötvenkét éves korában írt egy verset arról, hogy nem tudott emiatt aludni. Szegény. Azt állítja egyik versében, hogy egyszer hazafelejövet a Hadik Kávéházból "Azon az éjjel/az órák összevissza vertek..."<ref> Azon az éjjelen c. verse, amelyben ezt a rettenetesen rettentő, jelzőktől nem kíméletlenül kímélő élményekkel teli élményét megírodtatta az vala. </ref>. Ez az élmény meghatározó az élettörténete egészére tekintve legalább kétszer, ha nem többszöri észrevétellel kinézve. Ezt azonban nem lehet teljesen állítani, hacsak nem.
   
 
==Élete==
 
==Élete==
9. sor: 9. sor:
 
==Hivatkozások==
 
==Hivatkozások==
 
1 A pirossal írt dolog azt jelenti, hogy még nem tudok rendesen cikket írni. Hüljel valgyolk. fő az önkritizism
 
1 A pirossal írt dolog azt jelenti, hogy még nem tudok rendesen cikket írni. Hüljel valgyolk. fő az önkritizism
  +
  +
[[Ez a rész pirossal van írva]]
  +
  +
{{LL}}
  +
  +
[[Kategória: Hírhedt alakok]]

A lap 2012. február 19., 15:58-kori változata

Kosztolányi Dezső, aki nem Ady Endre. Fia Ádám, aki alkoholista volt, és jó író. Ötvenkét éves korában írt egy verset arról, hogy nem tudott emiatt aludni. Szegény. Azt állítja egyik versében, hogy egyszer hazafelejövet a Hadik Kávéházból "Azon az éjjel/az órák összevissza vertek..."[1]. Ez az élmény meghatározó az élettörténete egészére tekintve legalább kétszer, ha nem többszöri észrevétellel kinézve. Ezt azonban nem lehet teljesen állítani, hacsak nem.

Élete

Volt. Már meghalt. nem lesz többé.

Munkássága

Nem dolgozott. Verseket írt. Meg néha novellát, regényt, és hasonló eszetlen esztelenségeket. Állítólag jó író volt, vagy még mindig az. (?) A lényeg, hogy ismerjük a nevét. De ez sem igaz, mert igazából Esti Kornélnak hívták. Ezt már Eszterházi-torta Péter is megírta egy írásában.

Hivatkozások

1 A pirossal írt dolog azt jelenti, hogy még nem tudok rendesen cikket írni. Hüljel valgyolk. fő az önkritizism

Ez a rész pirossal van írva


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Azon az éjjelen c. verse, amelyben ezt a rettenetesen rettentő, jelzőktől nem kíméletlenül kímélő élményekkel teli élményét megírodtatta az vala.