Kanada

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szaliferenc (vitalap | szerkesztései) 2011. július 3., 18:04-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kanada
Flag of Canada.png Zeimusu maple leaf.svg
(Zászló) (Címer)
Mottó:
Himnusz: „Ó, szent juhar...”
Főváros Ottawa
 Régi főváros  Toronto
Hivatalos nyelv angol, francia
 Hivatalon kívüli nyelv  jávor, kannada
Államforma köztársaság
 királynő  Hát az öregasszony.
Függetlenség Attól függ, hogy honnan nézzük.
Nemzeti sport menekülés a grizzly-k elől
Fizetőeszköz nagy-britanniai dollár
Hivatalos vallás
 Népsűrűség  -1²fő/100 000km²
 Fontosabb árucikkek   jávorszarvas, grizzly
 Nemzeti állat  szerinted?
 Szex  Ha utolér a grizzly...
 Internet Top level Domain  .cd
Etnikai összetétel
 Írástudatlansági ráta  98% (az eszkimók keze remeg)
 Nemzeti hős(ök)  Stephen Cutter és a Favágók
Különleges képességek lokális felmelegedés


Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Kanada témáról.
Hé, öreg, mi a hézag? Csak lazulj el!
Vigyázat, autóbontó jávorszarvasok!
A hálás bevándorlók.[1]

Kanada az amerikai kontinens legészakibb országa. Az Amerikai Egyesült Államok felett helyezkedik el, ezért szokás „Amerika sapkájának” nevezni.[2]

Lakosság és társadalom

Kanadában leginkább fenyőerdőt alkotó [3]fák, kanadai készházak, kanadaiak, grizzly medvék, jávorszarvasok és magyarok[4] élnek. Északabbra van jég is, de ott csak az eszkimók laknak, mivel ők a „jég hátán is megélnek”, nem is ácsingóznak Alaszka vagy Grönland felé.[5]

Fenyőerdő

Ebből készülnek a kanadai készházak. Elég magasra nőnek, zöldek és szúrós levelük van. Exportban juharfaként árusítják, nem tűnik fel senkinek, mert az is csak ott nő, sehol másutt nem. (Nyitvatermők, tobozosak, tűlevél, fotoszintézis, friss levegő, élet – kit érdekel?)

Kanadai készházak

Fenyőerdőből készülnek, gyárban elemekben[6] gyártják. A készházat kb. 3 hét alatt felhúzzák a szakemberek[7], amelyekben a kanadaiak és a magyarok laknak. A jávorszarvasok és a grizzly medvék nem itt laknak, bizonyos nézetkülönbségeik miatt.

Kanadaiak

Volt angolok és franciák, fő élelmiszerük a juhar(szirup) és jávorszarvas, melyeket importált hódfogaikkal ropogtatnak el, nagy gondot okozva ezzel az erdőgazdaságoknak.[8] Az országzászlón is megjelenik a juhar-szimbólum, ámbár több nemzetközi hippi szerint inkább vadkender levele lenne megfelelőbb.[9] Ők tudják. A kanadaiak elit társadalmi rétege a lovas rendőrség, akik a magyarokkal ellentétben nem estek át a ló másik oldalára.[10]

Lemmingek

Speciális extrém bázisugró állatok. Tetteikkel rossz példát mutatnak a többieknek (pl. jávorszarvasok), mindenki miattuk követ el öngyilkosságot Kanadában.

Jávorszarvasok

A jávorszarvas (Alces alces) a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe és a szarvasfélék (Cervidae) családjába tartozó, legnagyobbra növő faja. A szarvasok – ahogy nevük is mutatja – egy, rossz minőségű vasból tevődnek össze. A jávor előtag pedig azért van, mert meg kell őket valahogy különböztetni.[11] Jellemző óriási szarvuk és tokájuk.[12] Mély szellemi magasságokban leledznek[13], ezért sokszor elkeseredésükben autók elé ugranak, így öngyilkolva meg magukat.[14] Számuk így egyre fogy.

Grizzly medvék

A jávorszarvasok másik legnagyobb pusztítói, és a búzaexport okozói és őrei. A grizzly-k látták meg legelőször az üzleti lehetőséget abban, hogy Kanada belső búzafelhasználása gyakorlatilag nulla. Az ország így őmiattuk lett a világ legnagyobb búzaexportőre.

Magyarok

Árpád, a punk[15] kárpát-medencei honfoglalása után II. Honfoglalás vagy Magyar Transzatlanti Kolonizáció alkalmával egyre több kalandozó magyar érkezik Kanadába, kalandozni. Eleinte lovon jöttek, a befagyott Óperencián (értsd: Atlanti-óceán) keresztül. A magyar népmesék a kanadai magyarok kalandjait örökítik meg (lásd: Óperencián is túl).[16]

Nem létező kisebbség

Valamikor itt jártak a pirézek, de túl hideg volt, meg munka, így inkább hazamentek. Azóta sem ápolnak kapcsolatot Kanadával.

Földrajza


 1. Momentán ez a kitoloncoltak járata, csak ők még nem tudják, hogy visszafordult velük a gép.
 2. Viszont az amerikaiak csak a sültös sapkát szeretik, tehát Kanadának semmi esélye, hacsak nem hódítja meg magának Grönlandot.
 3. juhar-
 4. Jávor Pál
 5. Ők nem támogatják, hogy a zöld jégsziget kanadai kézre kerüljön.
 6. Varta, Duracell, Philips...
 7. John Kovács akár egy hét alatt is, csak ne költözzön be oda senki.
 8. Meg favágók is.
 9. De Dzsangaika messze van.
 10. De csak mert télen ráfagytak a lóra.
 11. A juhartól.
 12. Könnyű összetéveszteni az ágas-bogas juharfával, kivéve, hogy a szarvas mozog.
 13. Lásd lemmingek.
 14. Valójában erdővédő Greenpeace-aktivisták.
 15. Uhh...
 16. Nem csoda, hogy olyan szabados életvitelű Kanada. Mindenki kalandozik...