Egyiptológus

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Satak Lord (vitalap | szerkesztései) 2008. szeptember 17., 13:30-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Egyiptológus. Azoknak az embereknek az összefoglaló elnevezése, akik tudat alatt és felett erős, a Mercali-skála szerinti legalább 6-os erősségű késztetést é...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Egyiptológus. Azoknak az embereknek az összefoglaló elnevezése, akik tudat alatt és felett erős, a Mercali-skála szerinti legalább 6-os erősségű késztetést éreznek arra, hogy egy letűnt és nem is különösebben jelentős civilizációt - nevezzük civilizációnak - kutatnak, ismertetnek és imádnak. Ez utóbbi célra főleg az éjjeliszekrény mögé rejtett titkos kultuszszobor használtatik.

Az egyiptológusok előfordulási helye igen-igen változatos, legalább annyira, mint a piramisok alakja. Magyarországon legnagyobb populációjuk Pesten található, és évről évre növekszik.

A tünetegyüttest először a rosetti kő megfejtőjénél diagnosztizálták. A legtöbb ma elfogadott magyarázat szerint, summa summárum, belebolondult a hieroglifákba. Azok, akiknél ma is diagnosztizálható a tünetegyüttes (ezt többnyire egy idevágó diplomával hitelesítik), már nemcsak a hieroglifák iránti nem szűnő vágy fordul elő, hanem esetenként kopt vagy arab nyelvtudással, művészettörténeti vagy histográfiai ismeretek folytonos ismertetésével társul. Különösen veszélyes az a tulajdonséguk, hogy szeretnek sírt rabolni. Ezt a szokásukat csak eredeti környezetüktől elszakadva képesek kibontakoztatni. Bár egy idei esetről beszámoltak valahol Észak-Magyarországon, miszerint az egyiptológus feltúrt egy dombot, teljesen önállóan és szakszerűen. Ekkor kerültek elő az Amarna-kor legértékesebb leletei.

Az egyiptológusok különös élvezetet lelnek állatok, különösen macskák mumifikálásában. Ezért, ha egyiptológus ismerősünk van, azonnal tárcsázzuk a segélyhívót. Megjegyzendő, hogy az állatkínzás ilyetén fajtáját a törvény hat hónapig terjedő fegyházzal büntetheti.

Az egyiptológus szeret továbbá mindenféle tekerccsel játszani. Gézzel, sállal, wc-papírral, főleg ez utóbbival. Ilyenkor múmiának tetteti magát, és így les mit sem sejtő áldozatára.