Avanti, populizmus!

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen OsvátA (vitalap | szerkesztései) 2009. december 8., 06:30-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
„Miért ennyi a jövedelmem? Mert megérdemlem!”
~ Részlet a bujkáló maronyák főparancsnok (bújkálásának kezdete előtt adott utolsó) interjújából.
„Majd vizsgálat fogja tisztázni, vajon valamennyi közlegény el tud-e számolni a kilőtt töltényhüvelyekkel.”
~ A maronyák honvédelmi miniszter utolsó nyilatkozata a tunguz hatalomátvétel előtt.


A tunguz - maronyák háborúban állóháború alakult ki a fronton.

Bár a tunguzok messze bent jártak Maronyákia földjén, de a maronyák harcosok elszántsága és a maronyák népfelkelők kétségessé tették, vajon elérhetők-e a tunguz hadicélok.
A frontális támadások kétes sikerei után a tunguz hadvezetés ördögi tervet eszelt ki: a tunguz felderítés kezére került jövedelmi adatokat eljuttatták a maronyák táborokba.
A tunguzok ugyanis nyilvánosságra hozták a maronyák hadsereg felsővezetésének jövedelmét.
Először arra gondoltak, talán hozzáírnak egy-egy nullát a jövedelmekhez.
Ettől azonban el kellett tekinteniük, mivel a max. évi 100 ezer buznyákot kereső maronyák közkatonák egy része számára nehézséget okozott volna a 12-nél több karakterből álló számok értelmezése.
Ezért diverziós célból úgy csökkentették a buznyákokban kifejezett összegeket, hogy a legegyszerűbb maronyák is megértse. Ezt úgy érték el, hogy a legnagyobb maronyák jövedelmeket megfelezték és havi jövedelemnek tüntették fel.
A maronyák hadseregben működő diverzánsok is segítettek tudatosítani: észvesztően többet keresnek a vezetők, mint a vérüket áldozó kiskatonák. A diverzánsok pl. azt hirdették, hogy a vezetőknek sem jár egy buznyákkal sem több, mint a vezetetteknek.
A maronyák katonák a tunguz rádióadásokból értesülhettek, mennyi a főnökeik jövedelme. A srapnelekkel kombinált jövedelmi listák becsapódás után a szélrózsa minden irányában szétszóródtak.
A hatás leírhatatlan volt. A maronyákok „Kis pénz, kis háború!” – felkiáltással helyben jártak roham helyett.
A maronyák apehcsikok rátámadtak a maronyák főhadiszállásra és letartóztatták a hadvezetést.
A maronyák ellenállás megtört: bár a maronyák kiskatonák még küzdöttek volna, ám a közpénzből fizetett főnökök hiányában szervezettségük megszűnt.
A tunguzok "Avanti, populizmus!" felkiáltással döntő rohamra indultak és győztek.
A maronyák főváros eleste után Maronyákia függetlensége névlegessé vált. Ténylegesen a tunguzok irányították az országot. Fő szabály volt: a közpénzből fizetett jövedelmek szórása 2 az egyhez aránynál nem lehetett nagyobb.
A maronyák szív azonban nem tűri a leigázást. A hős maronyák hírszerzők megszerezték a tunguz állami és katonai vezetők jövedelmi listáit. A Maronyákia leigázásából származó extrajövedelmeket nehezen ugyan, de sikerült felderíteniük. És nyilvánosságra hozták az adatokat.
Ezután – kis maronyák segítséggel – kitört a tunguz forradalom. A szervezetlenné vált Tunguzia többé nem volt képes kontrollálni Maronyákiát.
Boldogok a maronyák anyák: ismét szabad lett a maronyák!