„A szinekhdoché története” változatai közötti eltérés

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (inglisül)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
6. sor: 6. sor:
 
=== És hunnajd' nem ===
 
=== És hunnajd' nem ===
 
''Szünekdokhé'' volt az eredeti, harmadik, méltatlanul elfeledett múzsa, akit ''Erató'' kitúrt az állásából, azzal kecsegtetve, hogy majd egyszer irodalmi műfaj-megnevezés lesz belőle, ami sokkal többet ér, mint a múzsalét. Persze, hogy átverte. Így nem is emlékezhetünk rá.
 
''Szünekdokhé'' volt az eredeti, harmadik, méltatlanul elfeledett múzsa, akit ''Erató'' kitúrt az állásából, azzal kecsegtetve, hogy majd egyszer irodalmi műfaj-megnevezés lesz belőle, ami sokkal többet ér, mint a múzsalét. Persze, hogy átverte. Így nem is emlékezhetünk rá.
  +
  +
''Álhír''
  +
  +
{{macskaköröm|M. Szinekdokhé (16), alsó-aparazdi lakos tegnap délután egy vasvillával halálra szúrta testvérét, M. Eratót (†19). A tíz szúrással megölt áldozatot elvonszolta az Apara-patak partjáig, és ott a vízbe lökte, amikor az éppen ott szolgálatot teljesítő K. Áron őrmester felfedezte. A gyilkosság kiváltó oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség most a szülők után nyomoz, előre megfontolt, brutális névadás gyanújával. A tragédiában osztozik a káini testvérpár hat fiú- és lánytestvére: Párisz (18), Hermész (17), Klütaimnésztra (15), Püthagórasz (14), Antigoné (13) és az örökbe fogadott Ildikó (12). A szomszédok szerint az édesanyjuk állítólag újra gyereket vár, s most találgatják, mi lesz a neve.}}
  +
<center><small>~ Blokk Független azaz Fel nem Akasztott Hírügynökség, 2010.10.29.</small></center>
   
 
=== Máseredet ===
 
=== Máseredet ===

A lap jelenlegi, 2010. október 29., 15:07-kori változata

A szinekhdoché (szünekdokhé, színed-oké, szájnekdóki) egy irodalmi fogalom. Vagy nem.

Hunnajd' ered a név?[szerkesztés]

Sose felejti el a Puszulykafalva közepibe lakó Józsi bácsi aztat a napot, amikor kitalált egy új irodalmi fogalmat. Ippen letette a kezibül az etsetet es megszaglászta a fissibe festett falat. Megszólalt a Józsi bácsi es mondá: „A szinekh dohosak hé!” Oszt bemene a boltba, ahun vette vala a szint. Megszólala vala: „Uram, a szinekh dohosak, hé! Kérem vissza a pínzemet!” Az árus történetesen egy tudósember vala. Irodalomtudós. Ippen egy irodalmi vackon gondolkozott: „Mi légyen a neve?” Ígyen az lett eme fogalom neve:„szinekh doch hé”

És hunnajd' nem[szerkesztés]

Szünekdokhé volt az eredeti, harmadik, méltatlanul elfeledett múzsa, akit Erató kitúrt az állásából, azzal kecsegtetve, hogy majd egyszer irodalmi műfaj-megnevezés lesz belőle, ami sokkal többet ér, mint a múzsalét. Persze, hogy átverte. Így nem is emlékezhetünk rá.

Álhír

Aquote2.png M. Szinekdokhé (16), alsó-aparazdi lakos tegnap délután egy vasvillával halálra szúrta testvérét, M. Eratót (†19). A tíz szúrással megölt áldozatot elvonszolta az Apara-patak partjáig, és ott a vízbe lökte, amikor az éppen ott szolgálatot teljesítő K. Áron őrmester felfedezte. A gyilkosság kiváltó oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség most a szülők után nyomoz, előre megfontolt, brutális névadás gyanújával. A tragédiában osztozik a káini testvérpár hat fiú- és lánytestvére: Párisz (18), Hermész (17), Klütaimnésztra (15), Püthagórasz (14), Antigoné (13) és az örökbe fogadott Ildikó (12). A szomszédok szerint az édesanyjuk állítólag újra gyereket vár, s most találgatják, mi lesz a neve. Aquote1.png
~ Blokk Független azaz Fel nem Akasztott Hírügynökség, 2010.10.29.

Máseredet[szerkesztés]

Synecdoche egy város az Egyesült Államokban.

Aki nem hiszi, járjon utána.


Ez a szócikk: nem csonk. Csak ennyi lett, ilyenre sikerült.
Ez a tény nem tarthat vissza téged attól, hogy jobbá tegyed, hogy átírd.
Viszont a Jóisten és a Jóízlés reméljük, visszatart attól, hogy tovább rongáld.