Zsebfáklya

Az Unciklopédiából
Fire-ball benji park 01.svg
Machovka Torch.svg

„Lámpással kell keresni.”

~ Kovács János

Keresés[szerkesztés]

Az ember csak úgy böngészget a neten. Mondjuk utánanéz, vajon angolul csak torchnak hívják a zseblámpát, vagy esetleg pocket torchnak is nevezik.
Az eredmény tényleg hot!

Találat[szerkesztés]

Van valami öngyújtószerűség, ami akkora, hogy zsebre lehet vágni (állítólag a gyakorlatiasságáról ismert egykori szovjet játékipar sem gyártott akkora öngyújtókat, amiket ne lehetne zsebrevágni, szemben a 3 kg tömegű villanymozdonnyal, amelyet a centrifugális erő az első kanyarban kisiklatott).
És a reklámok aranykorában élünk, az Original Pocket Torch, aminek honlapjára tévedtünk, kis videoreklámmal kedveskedik.
Lássuk, mire jó ez a cucc.
És íme: megolvaszthatunk vele egy pennyt. A videó ezt a látványos folyamatot tárja elénk. Végre! Ezt látni kell! Vége! A pénzhajhászásnak befűtöttek!
És a cég társadalmi elkötelezettségéről is hamar bizonyságot szerezhetünk. Figyelmeztetnek: nem gyermekjáték! (Még szerencse, mert különben úgy járhatunk, mint "A kis Néró" játékkészlettel: gyermekeink akár Rómává égethetik a gyermekszobát.)
Elvétve találhatunk máshol is zsebfáklya-használati lehetőséget a neten: karamellgyártás gyorsan. Szóval a konyhát is el lehet szenesíteni, miért ne. (Ha már a gyerekszobának annyi?)
Ennyit erről. A reklám és a franconómia magáért beszél.

Tanulság[szerkesztés]

A reklámban szereplő "small enough to fit in your pocket" (olyan kicsi, hogy zsebedben is elfér) akár a jövő évi (2012) magyar költségvetés alapján kifizetendő bérekre is vonatkozhat. Most legalább angolul is tudhatjuk.

MMB[szerkesztés]

(MMB = Minden Marhaságot Belinkelünk)