Willendorfi vénusz

Az Unciklopédiából

„Csak egy Vénusz volt Willendorfban, és abból is csak hármat találtunk.”

~ Josef Szombathy

„Az Apollo13 előtt a Venus trilógia producereként színészkedtem a Marson, de...”

~ Erőskarú Nejlon
A spiné hiteles képe
A spiné szemérmesebb nézete

A willendorfi idős hölgy, avagy Akaratfalvi Vénusz ausztrák[1] ősszobrocska és sportorvosi lelet. Eredetileg ausztrál bennszülöttek leleményes szüleménye.

Természetes előfordulása[szerkesztés]

Ausztráliában találták meg, de mivel a régészek akkor még nem ismerték az Ausztria és Ausztrália közti különbséget, a rövidebbet jegyezték le. Ennek következményeképpen került Willendorf an der Wachau nevű osztrák faluba, ahonnan később átköltözött Bécsbe a Naturhistorisches Museumba Josef Szombathy[2] jóvoltából. Most is itt látogatható természetes biokörnyezetében.

Anyaga[szerkesztés]

Eredetileg fából akarta készíteni a művész (erre hivatalosan sincs semmilyen bizonyíték), de a legenda szerint anyósa rászólt, hogy az újfakor véget ért, és "tegnap óta a sámán szerint is átléptünk az őskőkorba"[3]. A művész ezen szavak hallatán meghajtotta amúgy is görnyedt hátát, és átpártolt a mészkőre.

Foglalkozása[szerkesztés]

Fiatalkorában a szerelem istennőjeként volt közismert sztár, de mára már a bécsi Természettudományi Múzeumban lép fel sikeres mutatványával, az "Egy szál gyapjúsapkában az arcomon" című egy helyben állásával. A kutatók szerint ez a legjobban fizető állás az egész múzeumban. Egy félhivatalos interjúban közölte (e célból külön levette sapkáját), hogy már tervezte a nyugdíjba vonulását, de halhatatlansága miatt az állam nem hajlandó fizetni nyugdíját.

Származása[szerkesztés]

Jupiter és Dióné második gyermekeként látta meg a napvilágot, idősebb testvére Aphrodité, a hableány, kisebb testvérei Venus II, és Venus III. Willendorfi Dió holtáig állította, hogy a négy gyermek az övé, és tagadott minden rágalmat miszerint feleségének bármikor viszonya lett volna Zeusz Jupiterrel. Homérosz (ókori régész) ezt nyilvánosan megcáfolta Il y a ce című elbeszélő esszéjében. Így lett Jupiter a szerencsés szülő. Szülei halála után Josef Szombathy, osztrák régész, és Paul Vasárnaphy, nem régész, adoptálták Willendorfban két kisebb testvérével együtt, a hét többi napján továbbra is árva.

Olvasó beszól[szerkesztés]

Tessék mondani, jónapot, hol lehet kapni ilyet? Kertitörpének kellene.

Ja, és mennyiért?

Szerkesztő kiszól[szerkesztés]

Sok helyen kapható/rendelhető hasonmás így például interneten is (nem ezen, hanem amazon), ára is lehet sokféle, a legtöbb régész szerint[4] 37 amerikai dollár az ára, ami az árfolyamok változásától függően lehet akár 17,54 willendorfi véncica[5] is. Sajnos csak sapkás formában engedélyezte forgalmazását a művésznő.


Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Willendorfi vénusz témáról.
  1. ausztrák: az ausztrál és az osztrák összevonásából, önkényesen
  2. Világhírű ismeretlen magyar
  3. idézet egy papirusz-agyagtábláról, ismeretlen szerző
  4. Josef Szombathy is erre az álláspontra helyezkedik
  5. A willendorfi véncica a MEK nemhivatalos valutája. Még senki sem tud létezéséről