Webkúp

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szöveg eredeti, vagy torzított formában a Wikipédiából származó szöveg. Na és, akkor mi van?


A webkúp a tér-idő szingularitásból (mint csúcsból) induló és az információhálót (mint palástot) magára öltő világszimbólum. A webkúp a léthengerrel kiegészülve a komplex létezést legáltalánosabban kifejező teljesség, a Minden és a Semmi egységét megjelenítő univerzális idol, amelynek közepén, a webkúpba írt gömb formájában található az összefüggéseket magába foglaló internetalma.


Jiři Webkŭp (1920-1989) cseh származású amerikai konstruktőr. Két világszabadalom fűződik a nevéhez. Az egyik az emberi testnek mint bordakúpra épített mechanizmusnak a modellje. Érdekessége, hogy utólag Jankovics Marcell magyar főanimátor és jelképológus analógiát fedezett fel a bordakúp és a világmodellül szolgáló karácsonyfa felépítése között. Másik találmánya az elsőnél nagyobb horderejű Marskúp, egy leendő Mars-expedíció embert szállító egysége, amelynek földi körülmények közt működő modelljét személyesen Truman elnöknek mutatta be. Fontos történelmi adalék, hogy a jelenlegi USA elnök apja, id. George Bush – szintén elnök volt, s meghirdette az emberes mars-programot, amit aztán követői szépen félreraktak –, Truman elnök idején a CIA igazgatói posztját töltötte be, ily módon, elméletileg, tudott mindenről, így a cseh konstruktőr találmányáról is – neve később mégsem merült fel a programba bekapcsolt tudósok sorában. Okunk van feltételezni, hogy Webkŭp szabadalmát egyszerűen elhalgatták a világközvélemény előtt.

2004 előtt született, a múltidő homályában.

~bdk~

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)