Walter Walter

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„Meglátod, mily vicces Ő/Ha megindul a vicceső”

~ Madách: Az ember komédiája

Walter – jelentése: uralkodó sereg, és néhány helyen: győző (nincs megerősített kapcsolat Walter és Gáspár Győző között. Nem is lesz.[1])

Kicsoda Walter?[szerkesztés]

Walter egy alig ismert több dimenziós entitás (bár Gáspár Győző testének tömege és méretei több dimenziós lényre utalnak, továbbra sincs kapcsolat közte és Walter között), ami világunkban, háromdimenziós formában többféleképpen is megjelenhet. Általában teljesen szokványos emberi lényként tűnik fel a Walter entitás. Hiteles forrásokból származó bizonyítékok szerint Walter az évezredek során az emberi történelem összes jelentős eseményének részese volt, és egyik esetben sem csinált semmi emlékezeteset. Ő a történelem hőse, aki jelentéktelenségével vívta ki magának ezt a státuszt.

A walteriánus tanok[szerkesztés]

A walteriánus vallás megközelítőleg 2006-ban született meg, de egyes kutatók szerint filozófiai előfutárai már az őskorban megjelentek.

A walteriánusok figyelmen kívül hagyják a nagy jelentőségű dolgokat, mert szerintük az apróságokon van a hangsúly, és a számukra fontosnak tűnő dolgok pont ezekből az apróságokból épülnek fel. Egy nagy jelentőségű esemény befolyásolhatatlan, érthetetlen, nem úgy, mint az apró dolgok (fontos fogalom). A walteriánus tanok szerint az embernek az apróságok szintjén meg van írva a sorsa. Itt persze nem egy hatalamas, ősi, önmagát író könyvre kell gondolni, hanem az emberekbe egyénenként genetikailag bele van kódolva mennyi ilyen apróságot használhat fel élete során.

Ha bölcsen gazdálkodik az ember az apró dolgaival, akkor jelentős eseményeket irányíthat, és igényei szerint sikeres lehet.

Vegyünk példának egy kitalált személyt:

Béla huszonhárom éves jogászhallgató, akinek eltörte a nyakát egy shaolin pap, mert nem köszönt neki. Egy átlag ember ennyit lát a szituációból, de egy walteriánus hamar rájön, hogy Bélának genetikai felépítésének köszönhetően negyvenezer köszönés állt a rendelkezésére. Béla népszerű embernek hitte magát, és felelőtlenül osztogatta a köszönéseket ismeretleneknek, és arra méltatlanoknak, amíg el nem érte a határt. Ezután Béla egyszerűen képtelen volt köszönni, vagy ha mégis ki tudta mondani a köszönésének szavait, azok már értéktelenek voltak. Szerencsétlenségére a huszonhárom éves jogászhallgató pont ekkor találkozott régi barátjával, akit nemrég avattak shaolin pappá, de képtelen volt köszönni neki...

A walteriánusok mély meditációval, koreai filmekkel és mértéktelen túrórudi evéssel mélyülnek el, és fejtik meg genetikai kódjukat, és rendeltetésüket.

A walteriánusokkal szemben megfogalmazott kritikák[szerkesztés]

Sokan nem szimptaizálnak ezzel a vallással, hiszen úgy érzik, hogy nem ők irányítják a sorsukat, pedig ez nem igaz. Mindenki maga irányítja a sorsát, de az erőforrásainak megfelelően. Pl.: százötvenezer káromkodással lehetsz rapper, de akár politikus is (ha a genetikai kódod megenged ennyi káromkodást...)

Sok kritika érte a walteriánusokat, hogy nagy részük csak az ingyenes túrórudi miatt lett a követőjük.

A Pápa a következő kritikával illette a vallást:

"Ez a keresztény vallás megcsúfolása, a keresztény értékek semmibe vétele, istentagadás, gúnyt űz minden hívő emberből!"

A walteriánusok vezetője a következő szavakkal válaszolt:

"Ez pontosan így van."

Sikereik oka[szerkesztés]

Sokak szerint a walteriánusok népszerűsége nem az ingyen túrórudinak köszönhető, hanem annak, hogy a mai világban, ahol a globalizáció eltünteti a nemzeti jellegeket, ahol a tömegek közt az ember értéktelennek érzi magát, mert nem tud számára is érzékelhető változást elérni, ahol a hatalmas összegyűlt tudásanyag "megölte" a polihisztorokat, az emberek örülnek egy vallási vezetőnek, aki hozzájuk hasonlóan jelentéktelen, hiszen könnyedén azonosulhatnak vele.

Walter a médiában[szerkesztés]

W. Walter alakítja a Bréking Bed című sorozatban Fehér[2] Waltert, a kémiatanárt, valamint fiát Walter Jr.-t is.


  1. Ugyanez érvényes Orbán Viktorra, és minden más győzködőre.
  2. Vagy egy kicsit inkább kékes színű....