Vita:Miért ment át a csirke az úton?

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez jo.:)

Egy veletlen valos szemely.:)

örülök, hogy tetszik. :)
egy valótlan vélt személy :)

Alexander Blumentritt is megírta 1859-es tanulmányában[szerkesztés]

"Alexander Blumentritt is megírta 1854-es tanulmányában". Kedves szerkesztőtársam, szeretnem pontosítani az információkat. Alexander G. (azaz Gottfried) Blumentritt (1795-1881) tanulmányában (Manila, Dominikaner Verlag, 1859 és nem 1854!, 852 p.) a spanyol es bennszülött (pontosabban tagalog) csirkék párosodási szokásai kapcsán pontos megfigyelesekre hagyatkozva irta le a spanyol kakas vándorlási szokasait. Madridban előhívott dagerrotípiákkal igazolta Blumentritt, hogy a kakas mindig! jobb lábbal lép a kitaposott ösvenyre, a spanyol etikett (spanyol: los csirketikettos) alapjan. Segitsegét tanulmányához harmadági rokonától, Ferdinand Blumentrittől kapott, ahogy ezt már idéztem a magyar Wikipédián: "A mű megírásához Blumentritt felvette a kapcsolatot dr. Hendrik Kernnel, a Leideni Egyetem indonéz nyelvi stúdiumokat vezetõ indológus tanárával, Georg Alexander Wilken professzorral, a leideni Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde könyvtárának vezetõjével, valamint Hans Georg Conon von der Gabelentz-cel, aki Lipcsében a keletázsiai nyelvészet professzora volt ekkor. A munkához további segítséget Pardo de Tavera-tól, a mexikói bíboros rokonától, valamint Labhart-Lutz úrtól, az Osztrák-Magyar monarchia manilai nagykövetétől kapott." --Dr. Steller 13:43, 30 Dec 2005 (UTC) Köszönöm a figyelmet, s kárek egy kis segitséget az ékezetek pótlásara.

A segítséget megszavaztam neked, és folyamatba is tettem a végrehajtását, amely már azóta lezárult. Mindazonáltal vitatom állításaidat, Blumenritt nem kompetens, mindez áltudományos szócséplés. Badinyi Jós Ferenc is megmondta: a szumírok kora óta a csirke mindig is bal lábbal ment át az úton, a pártus Jézus máig kiadatlan, szkíta-magyar rovásírással Turánban fennmaradt tanításai is megerősítik ezt.--Kúlgáj 12:11, 31 Dec 2005 (UTC)

jaaaj, anyám, mit indítottam el :D azért az jó, hogy azok nevetnek elsőként a szócikken, akiktől a legjobban féltem :D Zoknibáb 13:06, 31 Dec 2005 (UTC)