Vita:Madárvész

Az Unciklopédiából
A "madárvész"nek vége és nincs mit csodálkozni azon, hogy az utókor nem döbben rá, hogy itt a nemes humoristaszándék nem a narancsrothadás, a tulipánfonnyadás, a szekfűkiszáradás a gúny tárgya, hanem az emblémájában madarat viselő párt. A "vész" aktualításának elvesztése után kijönnek a szöveg eredetileg meglevő repedései: mi köze pl. a Tatár Birodalom bukásának az SZDSZ-hez stb.
Elgondolkodtató.
Hátha ezen repedések miatt nem veszi észre a naív utókor, hogy ez olyan szócikk, amelyik örül a madarak pusztulásának, irántuk semmiféle részvétet nem érez, magyarul: ellenséges a madarak iránt.
Csakhogy a békegalamb, a kétfejű sas és a turul is madár.--Linkoman 2010. augusztus 7., 09:45 (UTC)
Sőt még a választó nemzetség is madár. Palimadár. Boribakter postája 2010. augusztus 7., 10:15 (UTC)
A Tatár Birodalom, ahogy mondani szokták, költői túlzás volt. Augusztus lévén épp a napokban volt a csillaghullás. Pár évet elkésett ezzel a mocsárlecsapoló kókadt elődje. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. augusztus 7., 10:19 (UTC)
re Gizmóka: Addig műhely a szerkesztőgárdánk, ameddig nem azt kerssük, ami elválaszt minket, hanem azt, ami összeköt. Ez az értelmezésekre is bőven vonatkozik.
Pl. Hitchcock nem aktualizált a Madarakkal. De az ő filmjét is sokan értették, gondolom.
„Hová tűnt a tavalyi gyűlölködés?”
~ F. Villon, jómadár .--Linkoman 2010. augusztus 7., 10:24 (UTC)

Miről megy itt a vita? Szeretnék beleszólni - nem kicsit, de nagyon, csakhogy nem egészen értem. Ki a rosszfiú? Elmondaná valaki normálisan is? Én képrejtvényekhez nem értek. - Gubbcsev Iván. Gubb the Skaarj Slayer 2010. augusztus 7., 11:30 (UTC)

Á, csak kavarodás volt: valaki mindenkit madárnak nézett. :-) Boribakter postája 2010. augusztus 7., 11:57 (UTC)

Az a helyzet, hogy sem madárinfluenza, sem SzDSz nincs már. El vannak felejtve. Ergo: szép lassan egy kukkot nem érteni a szócikkből. Így múlik el a világ dicsősége. OsvátA Palackposta 2010. augusztus 8., 04:35 (UTC)

Így, így. Legalábbis EGY világ dicsősége. Aztán jön a csigavész, a papucsállatkavész és így tovább... Boribakter postája 2010. augusztus 8., 10:35 (UTC)
Én értem a cikket. Érteni is fogom. Ez vita az, amit nem értek. Gubb the Skaarj Slayer 2010. augusztus 8., 10:42 (UTC)

Nincs is mit érteni rajta. A vitalap szónak wikinyelven csak az első értelme a vita. A másodlagos: írogatunk ide ezt-azt, amit nem írogatunk bele a szócikkbe, mert érezzünk, hogy csak rongálnánk rajta. Írogatni meg muszáj. Van pennánk, meg ilyesmink, kezdünk kapirgálást vele. Plö palatáblánk is van nekünk. Összekarmoljuk azt is. OsvátA Palackposta 2010. augusztus 8., 11:07 (UTC)

Nem vita ez, inkább csak tétova kommunikáció. Poliblogolás. Kimitgondol. Poligrafománia. Boribakter postája 2010. augusztus 8., 11:29 (UTC)