Vita:Kuruc-info

Az Unciklopédiából
(Vita:Kuruc.info szócikkből átirányítva)

A kuruc.info a 18. század elején alapított tárogatóhálózat volt, amelyet a bújdosó kurucok tartottak fönn, miután a kedves sógoraink ideiglenesen az országukban állomásoztak vagy 250 évig. Az eredeti kuruc.info a garantáltan osztrákmentes Balkánról sugározta műsorát.

Történet[szerkesztés]

1706-ban a kisnemesség körében hatalmas felháborodást váltott ki I. József steierisch ößeod-i nyaralójában elhangzott és az udvari ellenzék által kiszivárogtatott beszéde. A feldühödött tömeg a budai kisbíró házához vonult, hogy kidoboltassák tiltakozó kiáltványukat, de mivel a kisbíró (egyesek szerint inkább kisdobos) éppen a császár magyarázkodó nyilatkozatát dobolta ki, ezért a kurucok alaposan helybenhagyták a házát. Másnapra a helytartó egy rakás labancot vezényelt Budára, akik szétverték a kisbíró háza körül csoportosuló kurucokat.

A kurucok az állami kisbíró-monopólium ellenében saját hírközlő hálózatot hoztak létre, melynek központja a szomszédos török birodalomban, a Balkánon volt. A labancok túlerejét kijátszandó egy elszánt csoport minden este elfújta valamelyik régi kuruc nótát. A labancokat különösen a meleg labancokról, a Habsburgok világuralmi terveiről és a csóró tótokról szóló nóták idegesítették, ezért többször is kérték az osztrákokat, hogy vegyék el a kurucok tárogatóit. (A kurucok mellesleg a törököket is utálták, de mivel a Balkánon tárogatási szabadság volt, így úrrá lettek undorukon.)

A kuruc.info egy idő után harci stratégiát váltott és postagalambok útján szétkülde a labanctisztek lakcímét. Ennek az lett a következménye, hogy a Kurucok Nyilasai nevű partizáncsoport egy éjszaka megtámadta Udo von Labanzschweinjudenkönig, osztrák helytartó nyaralóját és a tornácról leszaggatta az összes osztrák uralomra emlékeztető futómuskátlit. Az eset felháborította az a sógorokat és követelni kezdték a törököktől, hogy vegyék el a kurucok tárogatóit. A törökök elvették a tárogatókat, de amíg a labancok arról vitatkoztak, hogy ki jutalmazza meg magát a kuruc.info elnémításáért, addigra a kurucok újat vettek, oszt minden ment tovább.

Rovatok[szerkesztés]

Folyamatosan: Hírek a Habsburg-összeesküvésről, a naplopó tótokról és labancokról.

Hétfő: A tartárjárás kárainak története
Kedd: Dicső kalandozó hadjárataink Nyugat-Európa ellen

Szerda: Félhold árnyékában: a nyomorult törökök országrablási kísérlete
Csütörtök: Három tenger partján: Nagyszerű birodalmunk fénykora

Péntek: Eloláhosítási kísérletek a magyarok ellen
Szombat: Hogyan magyarosíthatnánk el az oláhokat?

Kuruc Labanc Egyezség a láthatáron, különös tekintettel a hisztérikusan mélyülő globálválságra[szerkesztés]

Nos: ha a fentieket fölnyomod az inkriminált helyett, nem kell a szavazással bíbelődni. Aztán teszünk még majd hozzá ezt-azt, agyilag összeszedetten ügyelve a szín vonalára. OsvátA Palackposta 2008. október 14., 16:02 (UTC)