Vérpad

Az Unciklopédiából
Vérkép

A vérpad egy olyan asztal, amin disznóvágáskor a véredényt tárolják a mészárosböllérek.

A "„vérpad” szó, értelmetlen. Nem elhanyagolható tény, hogy a vér folyékony halmazállapotú, így padot sem lehet készíteni belőle. Alvadt vérből, előállítható pad, de az alapanyag csekély teherbírása, illetve minimális szakítószilárdsága miatt nem előnyös. (Alvadtvérpad)

A vérpad, mint élőlény[szerkesztés]

A vérpad veszélyes, már a neve is mutatja, különben mért hívnák így? Leggyakrabban buszmegállókban található meg.

Két fő fajtája létezik:

– normál

– csöveses

A normál fajta egyszerűn megbúvik, megvárja amíg ráülnek, és akkor azonnal nekiáll emészteni a rajta ülőt, illetve annak életenergiáit elszívni. (Lásd példa: falun padon ücsörgő öreg nénik, akik inkább már múmiák). Igaz, az emésztési tevékenysége nagyon lassú, kb. 80 évébe telik, mire egy egészséges embert csontvázzá emészt (ehhez az kell, hogy az illető ne álljon fel onnan 80 évig).

A csöveses fajta látszólag fejlettebb (minden második vérpad ilyen Budapesten), mert egy csövessel próbálja odacsalogatni az áldozatot, ebből a stratégiájából ki is derül, hogy meglehetősen primitív, mert nem tudja, hogy a csövesekre csak a szociális munkások buknak, de azok is csak hazaviszik őket, emiatt mindig újat kell növeszteniük.

Tétel[szerkesztés]

(Vérpad/2=csövesek száma) x idő: ezzel a képlettel megkaphatjuk a csövesek számát a városban, T helyére helyezzünk 40-et, mert kb. ez egy vér csöves átlagos élettartama évben. (Alkohollal konzerválhatók).

Lásd még[szerkesztés]

Vérfürdő
Véredény
Véraláfutás
Vérgőz
Vérkép
Vérmező