Unciklopédia:Segítség/Felhasználói lap

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kategória:Segítség lapok|Segítség/Felhasználói lap]]

A Felhasználói lap (vagy rövidebb nevén userlap) az a Unciklopédia lap, melyen magadról írhatsz másoknak. Ez a lehetőség csak akkor használható, ha már bejelentkeztél.

Nem kötelező magadról írni, de ha szeretnéd, hogy a többi szerkesztő, vagy a látogatók tudjanak rólad valamit, akkor ezen a lapon, szabadon írhatsz, amit jónak látsz.

  • Készíthetsz linkeket más weblapjaidra,
  • megírhatod az email címedet (noha ezt nem érdemes a spamek miatt: ha a Unciklopédia regisztrációban megadod az email címedet, akkor lehet neked e-mailt küldeni anélkül, hogy a spammerek azt megtalálnák!), vagy
  • akár képet is küldhetsz magadról, ha akarsz.

A saját felhasználói lapodra a legegyszerűbben úgy juthatsz, hogy a jobb felső sarokban a nevedet mutató linket kiválasztod.

Természetesen van saját vitalapod is, amelyen neked tudnak mások üzenni, ezt szintén a jobb felső sarokban látható (Vita) linken érheted el. Ha üzenetet hagyott neked valaki, akkor ezt a felső menü is jelezni fogja.

Ha egy felhasználó lapjára szeretnél lépni, akkor megteheted, hogy ráböksz a nevére ott, ahol az látszik. Például a Friss változtatásokban vagy a Figyelőlistában, vagy akár a neked hagyott üzeneteiben, ha azt aláírta (például a ~~~ vagy a ~~~~ használatával).

  • Tanács: Nem illik más felhasználók lapjába, vitalapjába belemódosítani azon túl, hogy a vitalapjukon üzenetet hagysz vagy válaszolsz.

A felhasználói lapok ugyanolyan WikiWiki lapok, mint bármely más lap, csak az a — felhasználóhoz, az Ő rendelkezésük alá tartoznak,.

Gyakran érdemes a saját felhasználói lapod alatt al-lapokat készíteni, hogy a munkád anyagait rendszerezetten tárold, vagy másoknak betekintést engedj munkáidba.

A felhasználói lapok[szerkesztés]

Egy szerkesztő „felhasználói lapjai” vagy „userlapjai” az alábbi részekből állnak:

  • a felhasználói lap, ami [[user:felhasználó]] formájú, ezen szokás a szerkesztőnek önmagáról írni pár szót
  • a felhasználói vitalap, ami [[user vita:felhasználó]] formájú, itt szokás az adott szerkesztővel megbeszélni dolgokat, neki üzenni
  • a felhasználói al-lapok, amik [[user:felhasználó/allap]] vagy [[user vita:felhasználó/al-lap]] formájúak (az al-lapok tetszőleges mélységben folytathatóak), ezeken szokás az adott szerkesztőhöz kapcsolódó, vagy általa készített (de legtöbbször a Unciklopédia tartalmakkal kapcsolatos) lapokat tartani, azokat tagolni vagy tartalmilag elválasztani a többitől.

Ezen lapok összességét nevezzük felhasználói–, vagy userlapoknak.


Lásd még[szerkesztés]

  • Irányelvek A Unciklopédia irányelvei és útmutatói...
  • Segítség Felhasználók munkáját segítő lapok...
  • Unciklopédia Mi is a Unciklopédia, hogyan működik, egyéb lehetőségek és szabályok...