Unciklopédia:Közösségi portál

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Unc-QR.PNG
Az Unciklopédisták/Kergenciklopédisták itt gyűlnek össze.


Szerkesztőkém, Belátogató, Jóbarát!
Ha unatkozol és javítani szeretnél (de rongálni nem!), használd az Alt+Shift+X billentyűkombinációt!
Puszi!

DINAMIKUS MOTTÓ: „Ha itt a turistaszezon, miért nem lőhetünk rájuk?”

~ Ismeretlen vadorzó


Vektor felület

A Wikipédiákhoz hasonlóan az Unciklopédia is bevezette az új, Vector felületet. A Wikipédiákhoz nem hasonlóan ez nem jelenik meg nálad csak úgy, kérdezés nélkül. De beállíthatod.

Így:[szerkesztés]

Rámész a beállításaim fülre. Valahol a jobb felső sarokban. (Regisztrálatlan szerkesztőknek ilyenjük nincs. De az az ő bajuk.).

Aztán:

→ Beállítások/Lapok megjelenítése/Felület/Vector

Ennyi. S ha nem tetszik: visszaállíthatod.

Külhív:[szerkesztés]

Archívum[szerkesztés]

Archívum


Inputbox[szerkesztés]


Info[szerkesztés]

Piros linkek[szerkesztés]

Emberek! Gyerekek! Csajok! Srácok!

Bánjunk csínján a piros linkekkel! Virítanak! Poéngyilkosok! OsvátA 2006. augusztus 22., 02:55 (EDT)

Donation[szerkesztés]

Uncirészvény[szerkesztés]


Ma egy Unciklopédia részvény 1 lyukas kétfillérest ér.

Vásárolj Te is Unciklopédia részvényt! Támogasd szerkesztőink szociális nyaralását a Bahamákon! Nincs kockázat, nincs átverés! Nincs kamat, és nincs tőkevisszafizetés! Nem kell aggódnod az árfolyamkockázat, a kamatadó, és pénzed értékvesztése miatt!

Fektess be nálunk, mert mi tudjuk mit csináljunk a pénzeddel!

(x) (LeFizetett hirdetés. Mi korruptak vagyunk, és büszkén vállaljuk is. Hát Te?)

Uncigazdasági híreink[szerkesztés]


A tej literenkénti ára: 0.924 €
A kenyér kilója: 1.001 €
A benzin literenkénti ára: 1.806 €
A helikopter ára: 117005.754 €
A lopott réz kilónkénti átvételi ára: 0.102 €
Egy parkolócédula ára a feketepiacon: 0.642 €
A Te árad: 0.642 €

Sajtónk van![szerkesztés]

 • „A Wikipédia 23,5 ezer szócikket felvonultató paródiája, az Uncyclodedia gyakorlatilag a szabad lexikon egyik legnépszerűbb szócikk-gyűjteményéből, a „Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok” nevű blokkból nőtt ki. Nem véletlen, hogy az eredeti, angol nyelvű változatot az indulása után nem sokkal bekebelezte az amerikai Wikipédia. Az önmeghatározása szerint „content-free” (tartalommentes) enciklopédiában nem tényeket találunk, hanem humoros, olykor sértő bejegyzéseket. Számos verziója létezik, mint például a francia Désencylopédie, az orosz Abszurdopegyija és a magyar Unciklopédia.” – írja a Figyelő

 • „Logója a Wikipedia földgömbjéhez képest egy krumplinak mondott tojás lett, különböző nyelvek betűi helyett kerekesszék-piktogrammal és dollárjellel. Jelmondata a "Free enyclopedia" (szabad, ingyenes enciklopédia) helyett a "content-free encyclopedia" (a tartalommentes enciklopédia), leggyakrabban idézett személyisége Oscar Wilde, akit a szerzők nyakra-főre előhoznak a lehető legváratlanabb helyzetekben. A magyar nyelvről írt szócikk például Oscar Wilde-nak tulajdonítja többek között azt a mondást, miszerint "A magyarok furcsa népség", és azt is, hogy "A tarka szarka farka tarka". Ez talán a legviccesebb. Index

 • Aki unalmában szeretne egy kicsit nevetve butulni, annak ajánljuk a világháló műveletlenségi központját, az Unciklopédiát. (...) Mindenesetre komolytalan voltához képest formailag meglepően igényes szerkesztésről árulkodik. A Magyarország szócikk például bővelkedik a hazánkról írt szatirikus megjegyzésekben („Magyarország Budapest külvárosa”), utal elnyugatiasodott világképre, politikai... hiányosságokra. civishír.hu

 • Transindex
 • UrlGuru
 • Hun-web
 • Abszurd napi sajtó...
 • Weblink
 • Mobillényeknek
 • Minket itt (ki)használnak(?)...
 • Itt pedig forrásmegjelölés nélkül idéznek
 • A plázacicák szakdolgozat áldozatává váltak [1]
 • Már a hócipészek is tőlünk viszik.
 • Kenguruink harcban állnak

Interwiki[szerkesztés]

Barátaim, Haverok, Vadidegenek!

Ha szerkesztgettek, új cikkeket irogattok, nézzetek utána, kérlek Benneteket, hogy a világ más nyelvein működő unci-projectekben van-e azonos témájú cikk? Innen már csak egy lépés összekötni ezeket. Jót tesz nekünk, jót tesz nekik. (Aki ezt nem érti, forduljon uncológusához).
Használati utasítás pl. a Wikipédiában is található.
OsvátA Palackposta 2008. augusztus 28., 08:31 (UTC)
← A pusztába suttogás reménytelenségéről.

Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat kifüggesztése[szerkesztés]

Kedves Unciklopédisták, Tisztelt Főszerkesztő úr!

Magyarország életében az elmúlt hónapokban döntő fordulat állt be. A küzdelem politikai paktumokkal folytatódik és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A szavazófülkékben lezajlott forradalmi eseményeknek köszönhetően felállt új magyar kormány összegyűjtötte nemzetünk életerejét és ezt az Országgyűlés is kinyilvánította.

A Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánították, hogy hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emelik és ezek lesznek közös jövőnk tartóoszlopai. A Nemzeti Együttműködés lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosítani.

A fentiekben foglaltak szellemében kérem a tisztelt főszerkesztő elvtársurat intézkedni, hogy a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat egy példányát, 50×70 centiméteres méretben, megfelelő minőségben és kerettel ellátva az Unciklopédia címlapján, illetve az Unciklopédia szerkesztőségének folyosóján.

Tisztelettel:
Saját kezűleg
2010. július 4.
Budapest
(Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.135.203.99 (talk • közreműködései) )

Fölvesszük a kesztyűt

Accessories-text-editor.png
Az Uncológus válasza


 1. Maradjunk csak a folyosónál. Rengeteg folyosónk van. A címlapunk viszont sajnos rég betelt.
 2. Az Unciklopédia egyébként nem „...központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű terülei együttműködésti államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben...”; és nem is lesz soha.

"és nem is lesz soha" Főszerkesztő úr, úgy látom, hogy Ön igencsak alulértékeli a Nemzeti Együttműködésben Rejlő lehetőségeket. Majd egyszer jelentkezünk. – (Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.135.203.99 (talk • közreműködései) )


Accessories-text-editor.png
Az Uncológus válasza

Boldoggá tesz bennünket a tudat, hogy már IRL fenyegetésünk is van.

A csöngőt mindenesetre kikötöttük…


Accessories-text-editor.png
Az Uncológus válasza

Tisztelt Kérdező! Tanult kollégám nem tudott rámutatni arra, követelése milyen technikai megvalósítási problémákba ütközik:

 1. Hirdetőink és föld alatti mozgalmunk tagjai szamizdat kiadványunkat a BKV ellenőrök elől menekülve többnyire mobilon merik csak olvasgatni, így a kívánt méret alkalmazása esetén az Unciklopédia kezdőlapja a telefonkészülék valamennyi oldaláról lelógna.
 2. Nagyon szívesen szeretnénk bemutatni együttműködést ábrázoló fényképeket, de a kiskorúak védelméről szóló törvény ezt nem teszi lehetővé a számunkra. Azonban amint megtörténik a szükséges alkotmánymódosítás,ami ezen törvényt is törvényen kívül helyezi – azaz másnap reggel, intézkedni fogunk.
 3. Jelenleg bokros teendőink miatt nem érünk rá, éppen a máglyát rakjuk magunk alá.
 4. A nyilatkozat nagyon komoly és tiszteletet parancsoló, emiatt nincs helye egy ilyen méltatlan és humorosnak hitt orgánumban, mint az Unciklopédia, kérjük a jövőben tartózkodjon a Nyilatkozat gunyoros emlegetésétől.
 5. Nálunk nincs Főszerkesztő, mert az nem felelne meg a jelenlegi demokratikus követelményeknek.

Pusztába kiáltott Word[szerkesztés]

A Friss változtatások ebben a nyári melegben sajnos megromlottak, és valaki fagyasztóba tette. Pedig a már kiolvadt dolgokat tilos újrafagyasztani a mikróban szaporodó mikrobák miatt. :-)Boribakter 2010. július 13., 09:57 (UTC)

Csak írok és írok és írok és írok, és az Unciklopédia meg nyári szabadságra ment. (Lehet, hogy most már csak olvasnom kéne? Azzal nincs gond... :D) Mert nem látszik semmi, ez a baj. Vagy csak én vagyok vak?

Valami palacsinta van a kakiban. :( Boribakter 2010. július 14., 08:56 (UTC)

Lásd még[szerkesztés]

Unciklopédia:Közellenség portál

Monobukk céjesses[szerkesztés]

Itt is működik? Boribakter 2010. július 27., 17:34 (UTC)

Jé, valami mégis történt. Látok egy kék csíkot az ambox-teszt gnuja mellett. Igazából a nagy monobookba menne majd, de előbb magamon tesztelem. Minnyár elküldöm emilkében. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. július 27., 18:20 (UTC)

Why too kéj[szerkesztés]

Az Unci szervere ezennel felülkerekedett az augusztus 1-je iránt érzett olthatatlan utálatán, mert augusztus 2-a lett. Ezen is túljutottunk! Why too kéj? :-) Boribakter 2010. augusztus 2., 00:07 (CET)

Gratula[szerkesztés]

Így, egyben, a most megválasztott tisztségviselőknek. Kívánom, viseljék tisztségüket egészséggel és felelősséggel.--Linkoman 2010. augusztus 2., 09:05 (UTC)
Thanks. Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. augusztus 2., 17:46 (UTC)
Csatlakozom az előttem szólóhoz :-) Boribakter 2010. augusztus 2., 18:06 (UTC)

Enwiki[szerkesztés]

Az angol nyelvű unciba már régen nem tudok szerkeszteni. Konkrétan az interwikikbe írnám be a létező magyar cikkeket, de nem megy. Nektek sikerül-e? (Pl. Bob Marley. OsvátA Palackposta 2010. augusztus 19., 05:38 (UTC)

Nekem ment.Gizmóka Gismoticon1.PNGFüstjelek 2010. augusztus 19., 16:18 (UTC)

Évszakos Carlbmenti fagyok[szerkesztés]

Nyáron is pont ilyenkor nem volt friss a változtatás, de akkor a melegtől buggyant meg. Most elromlott a hűtő? :-( Szolgaember (vö. serverman) szuperhős bannolja Gótham Szityit megen. Bahh. Pukk.

Bentragadt egy Paranoia c. szócikk, meg gondolom, ez is bent fog ragadni. Így jártam. Puskába kiáltott por... Boribakter postája 2010. szeptember 13., 13:22 (UTC)

Kep vita[szerkesztés]

Töröltem, vagy féltucat Kep vita:Akármi lapot, amik egy régi hibás unciműködés maradványai voltak. Alkalmasint a képek maguk is elszálltak, bár nem mind. A rekonstruálás elég macera. Fáradok. Ez van. OsvátA Palackposta 2010. szeptember 19., 18:36 (UTC)

Kitartást. Mi kitartunk. :-) Én csak pislogok, mint a béka. De igyekszem hatékonyabban pislogni. Boribakter postája 2010. szeptember 19., 18:41 (UTC)

Mai netlelet[szerkesztés]

 • Ha már egész nap a fejemben járkálsz,legalább a cipődet vedd le, hogy ne legyen piszkos a fantáziám.
 • Étvágytalanság: pszichés eredetű; kóros falánkság.

Elérhetés[szerkesztés]

Az Unciklopédia – immár nem először – elérhetetlen volt. Két héten át. Most épp elérhető. Úgy, ahogy. 2011. március 2., 07:53 (UTC)

Pistába kiáltott szósz[szerkesztés]

Másnak se megy a Látszer? Vagy csak én (nem) látom? A szerkesztő, akinek 15 évig szemüveget kellett hordania, de eldobta, mert rájött, hogy azzal se lát.

Nálam műxik. Esetleg javát kell frissítened. De ez csak egy ötlet... OsvátA Palackposta 2011. augusztus 5., 04:13 (UTC)
Tudtam, hogy még hátra van a JAVA. Boribakter postája 2011. augusztus 5., 12:46 (UTC)

Lagger Unciklopédia[szerkesztés]

Mi van ezzel az Unciklopédiával? Dög lassú a webszájt... :@ -Kardhal Miksa (vita) 2014. február 13., 15:48 (UTC)

A szerverrel kell beszélni, hogy ne hülyéskedjen, mert kezdünk haragudni. OsvátA Palackposta 2014. február 14., 07:21 (UTC)

Egyáltalán miért nem szereznek be egy normális szervert? Hogy várják el így, hogy egyáltalán használja valaki az Unciklopédiát? Nem csodálom, hogy ilyen szerver mellett tök kihalt az oldal. --Kardhal Miksa (vita) 2014. február 18., 10:19 (UTC)

Az Unciklopédia a Wikia egyik projektje. Van nekik normális szerverük, a »Lajhár«. Panaszok a panaszládájukba kéretnek bedobatni. Hetenként egyszer ürítik. Egyenest a kukába. OsvátA Palackposta 2014. február 18., 10:29 (UTC)

Hol van a panaszláda egyáltalán? Mellesleg nem értem minek hoznak létre olyan dinamikus weboldalt, amellyel nem hajlandóak foglalkozni. Az emberi hülyeség határtalan. --Kardhal Miksa (vita) 2014. május 28., 09:32 (UTC)

Meg tudnám magyarázni, hogy hogy van ez. De nem csépelem a szót. Ami itt folyik, az szabadon választott. OsvátA Palackposta 2014. május 28., 12:26 (UTC)

Saját átnevezésem[szerkesztés]

Hogyan lehet megváltoztatni a szerkesztői nevem? Amikor regisztráltam, nem akarta elfogadni a Zerind nevet, mert azt mondta, hogy két szóból kell állnia. De látom, a többieknek sem két szóból áll a neve. Balogh Zerind (vita) 2015. március 5., 20:49 (UTC)

Jó kérdés. Epillanatban fogalmam sincs. Megpróbálok utánanézni, de felteszem, hogy most éppen egyszerűen hülye az Unciklopédia, ugyanis az elmúlt hetekben sok macera volt/van vele. OsvátA Palackposta 2015. március 6., 06:59 (UTC)
Yes check.svg.png Megoldva
Ahogy a kedves vevő kívánja. Üdv! OsvátA Palackposta 2015. március 6., 09:21 (UTC)

Köszi, de nem működött :( Csak a régivel tudtam belépni. Balogh Zerind (vita) 2015. március 6., 13:07 (UTC)

Talán a jelszavadat nem vitte át... :-( OsvátA Palackposta 2015. március 6., 13:28 (UTC)


Vakvak[szerkesztés]

Csókolom! :-( Másnak is vakvakol a rendszer ilyeneket, hogy a User:Lupin/popups.js alatt valami included, vegye ki és használja a navigációs panel beállításait inkább?

 1. az, hogy nekem a saját fent jelzett linkem tök üres;
 2. az, hogy minden látszeres(s) jószágomat kiirtottam már, és
 3. be is üzemeltem a beállításokban a látszert úgy, ahogy van.

Működik! Viszont az ugatás idegesít. Fifikét már elástam, de ez még mindig írogat... Micsinájjak?!?! :-( Kódhoz (is) hülye vagyok. (Még mindig!) Köszi előre is, utólag is...

Boribakter postája 2016. július 28., 13:05 (UTC)
Vakvakol. Ezek már csak ilyenek. OsvátA Palackposta 2016. július 28., 14:43 (UTC)
Értem, de akkor micsinájjak? :-(
 1. ignoráljam
 2. féljek tőle
 3. ugassak neki vissza
 4. ássam mélyebbre Fifikét? – Boribakter postája 2016. július 28., 16:09 (UTC)
Fifike pont jó helyen van. Legyints. Az mindig segít. OsvátA Palackposta 2016. július 29., 13:49 (UTC)
Jóvanakkor. Megnyugodtam, tényleg használt a legyintés. Köszi :-) Boribakter postája 2016. július 29., 18:04 (UTC)