Szinva

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Szinva Miskolc folyója, de mi szerény nép vagyunk és csak patakként tüntetjük fel a térképeken. A folyóról kapta Miskolc az egyik becenevét: Szinva-parti Éden. (Sárospatak meg Bodrog-parti Athénnak hívatja magát, de biztos csak Miskolctól lopta az ötletet, de az is lehet, hogy Sátoraljaújhely az, mindig keverem ezt a kettőt, mert baromi közel vannak egymáshoz meg a nevük is hasonlít.)

A Szinva a Folyóba sajik. A Szinva a Sajóba folyik. Jellegzetes ismertetőjegye még, hogy sok benne a dihidrogén-oxid.

Más városok, például Budapest, arra vágnak fel, hogy nekik nagyobb folyójuk van, de nem kéne, mert a Duna nem is egészen az övék, azt isszák, amit Bécs meg Győr beleeresztett, a Szinva meg 2/3-részt Miskolcon folyik át, előtte meg a Bükkön. (Bár jobban belegondolva nekünk is teleszemeteli egy Győr, amire beér a belvárosba, csak az a -győr legalább Diós-.)

Arra is felvágnak más városok, hogy nekik szigeteik is vannak; a Szinva azonban belevaló, tökös folyó, annak nem állhat útjába semmiféle sziget. Különben meg pl. Pesten a Margitsziget a város legszebb része, míg Miskolcnak a szépsége nem fér el holmi vacak szigeten, már csak ezért se tartunk szigetet a város közepén.

A Szinva a Belvárosban nagyrészt a föld alatt folyik – egyesek arra büszkék, hogy hidakat építenek a folyókra, mi meg egy egész belvárost; mi ehhez képest Velence? A Szinva régebben akkora árvizeket csinált, hogy az angol Wikipédia címlapjára is kikerült; mostanában egy ideje már elég békés, a Titanic például garantáltan nem süllyedt volna el benne.

Lásd még[szerkesztés]

Tündér nevetés

Megfejtések nem érkeztek. Szavazás lezárva. A kitűzött díj bruttó összegét elittuk.