Szerkesztővita:Fellegis

Az Unciklopédiából
UnWiki.jpg Köszöntünk a magyar Unciklopédiában!

Az Unciklopédia szerkesztésének fortélyaihoz a Segítség lapon találsz információt. A szerkesztést az Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a Kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Első három lépésként böngészd át az irányelveket, a humorelveket, a képhasználati irányelvek(re mutató linket) és a gyakran felmerülő kérdéseket. (Egyebekről szanaszét olvashatsz).

Ez három (?) kis lépés az Unciklopédiának, de három (?) hosszú nagy lépés egy frissen életre kelt Unciklopédistának.

Ha van kedved, írhatsz pár szót magadról a felhasználói lapodon. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, jelen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! OsvátA Palackposta 2009. augusztus 22., 05:33 (UTC)

Petőfi[szerkesztés]

Szia! Kérlek kukkants bele, hogyan javítottam a vers beszerkesztését: (így: <poem>→ ide jön a szöveg...</poem>). Más szerkesztési trükköket is érdemes elsajátítani. Ennek a legegyszerűbb módja – legalábbis 100 évvel ezelőtt én így csináltam – régebbi cikkekből szerkesztési nézetben ellesni, hogy más hogyan csinálta. Üdv: OsvátA Palackposta 2009. augusztus 22., 05:33 (UTC)

Wikinyelv[szerkesztés]

Szia! A wiki szoftverek – ami az Unciklopédiának is motorja – általában nem igényelnek html kódokat. A használatuk itt van (viszonylag alaposan) leírva: [1]. A Matuskádat eszerint javítgattam. Alkalmasint erre is, arra is tekints rá. További jó szerkesztést! OsvátA Palackposta 2009. augusztus 23., 05:43 (UTC)

P.S.: kategorizálni szoktuk a szócikkeket, hogy valami látszólagos rendet vágjunk a halmazban. Itt-ott erre is találhatni viszonylag érthető leírásokat. (Matuskát besoroltam. Tömeggyilkosok kategóriánk egyelőre nincs, ezért nem abba).OA

Szilvafa[szerkesztés]

Ha csak ennyi, akkor az Értelmező szótárban van a helye. --OsvátA Palackposta 2009. augusztus 23., 13:09 (UTC)

Üdv! Bővül az a mese, de csak rögtönözve megy...

Látom. :-). Ld. még: Így írunk mi. – OsvátA Palackposta 2009. augusztus 23., 13:25 (UTC)

Huszárvágás[szerkesztés]

Királyi szerkesztéseid önálló szócikket kaptak, a bellinkeket élesítettük, további jó szerkesztést! 75.118.65.127 2009. szeptember 3., 18:55 (UTC)

Én ezzel egyetértek. Két önálló cikk lett belőle: Magyar álkirályok és Magyar királyok; gondolom, jó ez így, tisztábban látunk. Legjobb, ha te is ezt gondolod. Üdv: OsvátA Palackposta 2009. szeptember 4., 10:49 (UTC)

Az ám, mindjár 2 szálon fut a királyi örökösödés :)