Strandbetegség

Az Unciklopédiából

Lassan vége az influenzaszezonnak, de ne hidd, hogy biztonságban vagy! Bármikor bekerülhetsz a tampontévé híradójába!

Nyáron új betegségek várnak, de ne csüggedj, mi majd segítünk választani!

Szemölcs[szerkesztés]

Futószemölcs[szerkesztés]

Távolugró szemölcs[szerkesztés]

A szemölcs legagresszívebb formája, akár egy méter távolságból is képes rávetni magát kiszemelt áldozata arcára, ahol megtapad, megnő, majd - szerencsés esetben - alkalmas alanyt észlelve továbbáll.

A szemölcsöket általában kíméletesen kezelik - nem akarják, hogy a szemölcs esetleg fontolóra vegye, hogy esetleg inkább a kezelőn szeretne tovább utazni.

Eltávolításuk helyi érzéstelenítéssel, vagy figyelemeltereléssel történik - bevált módszer, hogy a szemölcs eltávolítása során a páciens lábfejére egy kisebb vasgolyót ejtenek, ez többnyire eltereli a figyelmét arról, hogy egy éles szélű kanállal vájkálnak a tenyerében.

Ha a szemölcs igen makacs, kilakoltatási végzést vagy elektromos készülékkel történő kiégetést is alkalmazhatnak - utóbbi esetben a páciens befekszik a fürdőkádba, majd - pontosan a szemölcs felett - belepottyantanak egy hajszárítót a vízbe. Ilyenkor az összes vírus és a vírushordozó is elpusztul.

Bőrgomba[szerkesztés]

H-gomba[szerkesztés]

Reklámnéző strandolók körében pusztít, az esetek többségében a csók és könny terjeszti.

Vízbefulladás[szerkesztés]

Dihidrogén-monoxid okozza. Igen gyakori tavak, patakok közelében, vagy egy kanál víz és ellenségek együttes jelenléte esetén.

Háton úszás[szerkesztés]

Motorcsónak gázolás[szerkesztés]

Gyorsan mozgó motoros idióták okozzák, olyanok akik nem tudják elolvasni a "motorcsónakázni tilos" táblát.[1]

Napszúrás[szerkesztés]

A napszúrás hatására a Nap általában elsápad és szivárogni kezd. Haladéktalanul meg kell kezdeni a sebek összevarrását, mert könnyen végzetes napfogyatkozást és kontinentális telet okozhat!

Celebfertőzés[szerkesztés]

Igen összetett kórképű betegség. Tünetei megegyeznek a mezei gyomorrontás tüneteivel, de csak önjelölt celebek kapják el, és ők is csak akkor ha a megelőző két napban drasztikusan zuhant a bulváremlítettségük. Van, akinél gyógyíthatatlan és krónikus rokkantparkolással párosul.


  1. Mondjuk ilyen sebesség mellett nem is lehet...