Politikus

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Mottó: Ezekre akarsz szavazni?! Ők azok, akik feltörték a postaládádat!

„Nem az baj, hogy elloptak mindent, hanem az, hogy előlünk.”

~ Kormánypárti panasz kormányváltás után
Bármelyik párt választási plakátja


A politikus egy különös lény, aki átmenet a vadtulok és a homo sapiens között, evolúciós szempontból valószínűleg ezek kereszteződésével jött létre. Más megfogalmazásban olyan bűnöző, aki éppen aktuális eltávját a Parlamentben tölti.

Az emberi társadalom – ahogy szerencsétlen toleranciája miatt annyi minden mást is – sajnos önként tudomásul vette ennek a virulens élőlénynek mind létét, mind életformáját. Akkor kezdődött minden baj.

Fajtabélyegek[szerkesztés]

A politikusok régen sem voltak jobbak. Bár akkoriban még nem ismerték a „megbotlottam, és véletlenül ráestem a képviselőtársam szavazógombjára” tartalmú hazugságot. [1]

A közönséges politicus (Politicus vulgaris) könnyen megismerhető öltönyéről, miközben fészekről-fészekre száll.[2] Igen jellegzetes fajtajegy az, ahogy mozgás közben – a bluetooth korában is – egy telefont szorít a füléhez. A megkérdezett vezető etológusok szerint ezzel a viselkedéssel azt a látszatot szeretné kelteni a tapasztalatlanabb újságírókban, mintha éppen akkor hívták volna és emiatt nem tud nyilatkozni, illetve válaszolni az őt érintő kínos kérdésekre. [3] Speciális alfaja a parlamenti képviselő.

Etimológia[szerkesztés]

A szó eredetileg olyan személyt jelentett, akinek sok tyúkja (tik) van, tehát aki poli-tikos volt. Az ómagyar korban a háziállatok, úgymint a tyúk, a marha vagy a rendőr számítottak a nagy vagyon kifejezőjének. Ez az atavisztikus vonzódás az állatokhoz maga is mutatja ezen fura féligember-fajta állati eredetét és alacsonyrendűségét. Később a politikus szó a hatalom, az arrogancia és az alacsony IQ-szint megtestesítőjévé is kezdett válni (vö. tyúkeszű, de nagy marha vagy te fiam, hülye -> hülyébb -> leghülyébb -> portás -> rendőr -> ellenőr).

Pány vitéz históriája[szerkesztés]

A boldog ómagyar korban előfordult, hogy a politikusoknak kicsi volt a tekintélye. Amikor az első politikusok felvették a nulladik típusú kapcsolatot a magyar néppel, csak egy Pány nevű, egyébként jurtatelepen lakó vitéz volt hajlandó szóba állni velük. A külföldről jött politikusok mondták neki: Come, Pány! (ejtsd: Kam, Pány!, azaz "Jer, Pány!" - innen az ősi "kampány" szavunk), és sajnos Pány vitéz ment is és szóba állt velük és a nyakunkra hozta őket. Intézkedéseik olyan felháborodást keltettek, hogy a nép el akarta űzni őket. De a politikusok minden felelősséget Pányra hárítottak, Pány vitézt megölték és egy pöcegödörbe állították, ahol a férgek lerágtak minden húst róla, csontvázát (Pány-váz) pedig a politikusok mint mártírcsontvázat, kiállították a pányi mauzóleumban. Azóta a nép vallásos tiszteletben részesíti, de a politikusok elűzéséről elfeledkezett.

Lásd még: tömegmédia.
Van annak, aki el nem issza...
Győzni fogunk az EU parlamenti választásokon is. [4]

Szaktekintélyek véleménye[szerkesztés]

A téma szaktekintélyei, mint Nagy Lajos kriptozoológus-író szerint, "a politikus-állat szabadon él, vagy az ellenséges környezet elől nagy alapterületű territóriumokba, úgynevezett Villákba avagy Palotákba húzódva. Szapora, mint a nyúl és falánk, mint a sáska. Nagy tömegben különösen vérengző. Etetése tilos. E kártékony fenevad irtásával az emberi társadalom mindeddig sikertelenül próbálkozott."

Minden politikustalálkozón közös fotó készül. Ez is az.

Szaporodás[szerkesztés]

A politikusok választással szaporodnak, amit a kampány nevű udvarlási szertartás előz meg.

A vég[szerkesztés]

A politikusok többsége a futóhomokban végzi: elkövetnek valamit, aztán megmagyarázzák, de érzik, nem hazudtak elég hihetően, ezért tovább magyarázkodnak, de ez még kevésbé hihető, így újra magyarázkodnak... és szép lassan elnyeli őket a politikai futóhomok...

Híres politikusok[szerkesztés]

A névsor ezen a linken található meg

Kezdő és haladó politikusok tízparancsolata[szerkesztés]

 1. Ígérj bármit választóidnak (amit később úgysem fogsz beváltani)!
 2. Csak általánosságokban beszélj; konkrét célokat ne határozz meg!
 3. A népjólétet és a demokráciát csakis pártod és te tudod megvalósítani.
 4. Ellenfeled úgy dícsérd, hogy belegebedjen!
 5. A választási szövetséget kizárólag a győzelem után rúgd fel!
 6. Aki téged megdob kővel, dobd vissza (hónapos) kenyérrel!
 7. Övön aluli ütés megengedett (egy kanál vízbe fojtás is hatásos).
 8. Álarc és kesztyűs kéz használata kötelező!
 9. Aki másnak vermet ás, az jó fej, nem vitás!
 10. Ellenlábasodnak csak az anyját kíméld!

Jó tudni, ha politikus vagy[szerkesztés]

 • Ha kétségeid vannak, hol a tűréshatár: már átlépted.
 • Ha egy önfelszámolás alatt álló, pártnak nevezett zsarolócsoport vezetője vagy; és abban a tévhitben élsz, hogy személyes megjelenésed növelni fogja a népszerűségeteket, majd az országjáró túrádon azt látod, hogy az emberek meghajolnak előtted, netán hasra vetik magukat, fuss! Éppen a macskaköveket szedik fel!
 • Ha azért kampányolsz, hogy ezentúl nagyvadakra is lehessen vadászni, állj meg egy szóra, és nézz tükörbe. Biztos, hogy jó ötlet ez?!

Önismereti teszt[szerkesztés]

Eszes ön? igen - 0 pont nem - 1 pont
Jellemes ön? igen - 0 pont nem - 1 pont
Rokonszenves ön? igen - 0 pont nem - 1 pont

Értékelés:

0 pont: Ön eszes, jellemes és rokonszenves.
1-2 pont: Ön vagy eszes és jellemes, vagy jellemes és rokonszenves, vagy eszes és rokonszenves, vagy csak eszes, vagy csak rokonszenves.
3 pont: Ön se nem eszes, se nem jellemes, de még csak nem is rokonszenves. Emellett szellemi képességeivel sem lehet minden rendben.
Gratulálunk: ÖNT AZ ISTEN IS POLITIKUSNAK TEREMTETTE!

8 alapszabály egy képviselőnek[szerkesztés]

 1. Sose higgyél magadnak, mert lelkiismeret furdalásod lesz.
 2. Csak olyat ígérj meg, amit utólag cáfolni tudsz.
 3. Ha bonyolult kérdéssel találkozol, állj hozzá korruptan.
 4. A gyerek- és nyugdíjas simogatás ingyen van, de csak tanúk jelenlétében csináld!
 5. Mindegy, melyik párt tagja vagy, ha át is ülsz egy másikba, ugyanaz marad a munkahelyed.
 6. Ha tévéközvetítés van, vegyél feltűnő nyakkendőt, hogy felismerjenek a választókörzetedben. Ha nem mutat a kamera, kiabálj be valami csúnya szót, hogy rádmenjen.
 7. Csak olyan témához szólj hozzá, ami nem igényel szakértelmet, viszont lehet benne személyeskedni.
 8. Nem elég tisztességesnek látszani, négy év alatt valahogy a családról is gondoskodni kell.

Hogyan kövessünk el politikai öngyilkosságot?[szerkesztés]

Kezdetben csak röhögnek a választóikon...

Egy vérbeli politikus nem hagyhatja cserben választóit, és az országot, emiatt nem mondhatja azt, hogy sajnálom, de elég volt, nem csinálom tovább. Mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy SOHA többé ne válasszanak be a parlamentbe sem minket, sem pártunkat? Ellestük a nagyoktól, és a kevésbé nagyoktól, így segítünk!

 1. Mondjuk le európa parlamenti találkozónkat, bokros teendőinkre hivatkozva.
 2. Ostorozzuk a pártunkra támadókat. Például vessük fel, hogy köpönyegforgatók.[5]
 3. A gazdasági válságra hivatkozva szabaduljunk meg a szavazóbázisunk jelentős részét kitevő nyugdíjasoktól, és azok 10-14 havi jussától.[6]
 4. Hirdessük az adófizetők pénzéből származó párttámogatás kontójára a tampontévék főműsoridejében[7][8], hogy velünk újra madarat lehet fogatni. Kéket.
 5. Vegyük el választóinktól a kedvenc rádióikat. Adjunk helyette nekik pártrádiókat, legyen honnan mosni a fejüket választások előtt, hogy ne szavazzanak ellenünk, amit nem tettek volna meg, ha nem vesszük el tőlük a kedvenc rádióikat.
 6. Járjunk el meccsekre, meg sánta lovat nézni és ha közben a tévések megkérdezik, mit csinált a lakájunk, mosolyogva vonjunk vállat, nekünk nincs beleszólásunk abba, hogy miért hajtja végre közvetlen parancsainkat.
 7. Mondjuk azt, hogy csak összevágták![9]
 8. Alkotmányozzunk!

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A nép szereti a politikusokat. No, persze nem a mieinket.


 1. Ők legalább még tudtak stílusosan, elmésen hazudni. Vö. Római jog.
 2. A tampontévék tudósításaiban ez a művelet abban nyilvánul meg, hogy egy gyorsan mozgó sötét foltot látunk kijönni egy ajtón, pánikszerűen átrohanni a folyosó túloldalára és ott eltűnni egy másik ajtónyílásban. Gyakori jellemzőjük, hogy az egyedek IQ-szintje megegyezik a cipőméretükkel, így még a nagyobb lábú politikusok is csak 46-os IQ-szinttel rendelkeznek.
 3. Talán az újdonság erejével hat, de már vannak olyan Mp3 lejátszók, amiket nem kell a fülhöz szorítani...
 4. Reméljük addigra az összes párttagunkat kiengedik az előzetesből.
 5. Amint mi is totálisan elvégeztük a köpönyeg forgatását, és erről éppen elfeledkeztünk.
 6. Minek dolgoztak negyven évig? Bezzeg most, amikor válságban az ország, nem akarnak dolgozni!
 7. Mivel híresen szociálisan érzékenyek vagyunk; a Maunika-show reklámszünetében.
 8. Ha máshogy nem megy, beküldjük vendégnek valamelyik olyan párttársunkat, akinek perverziójáról már lehullt a lepel.
 9. Még ha ellenfelünk arcáról van is szó...